Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 29 de febrer del 2008

Compromís per Paterna proposa l’implantació de faroles de baix consum amb sensors de presència

Un exemple de farola ecològica
La mesura permetrà un augment considerable d’estalvi energétic
Compromís per Paterna plantejarà a l'Ajuntament la possibilitat d'instal·lar faroles de baix consum que incorporen sensors de presència per a evitar el malbaratament energètic en zones poc transitades a la nit, com és el cas del barri de la Canyada. Esta és una de les iniciatives que va plantejar anit la regidora de la coalició, Cristina Domingo, en el transcurs de la reunió que va mantindre l'alcalde de Paterna, amb representants polítics i veïnals en el Centre Social de la Canyada. Durant la trobada el primer edil va anunciar la pròxima implantació de 400 farolas de baix consum en la zona residencial, una proposta que ha sigut rescolzada i impulsada per Compromís per Paterna.
Fa més de dos mesos el grup municipal va denunciar que les faroles presents a molts carrers de la Canyada són antiecològiques perquè una bona part de la llum que emeten se’n va cap al cel amb el consegüent malbaratament energètic, i perquè en il·luminar el cel provoquen problemes a molts animals, tals com algunes aus migratòries que fan el viatge de nit. Per tal de resoldre aquet problema des des de Compromís per Paterna plantejarem dues solucions: posar-los una coberta semiesfèrica a la part de dalt de la bola, o canviar-les per models energèticament més eficients.
Des de Compromís per Paterna, la regidora Cristina Domingo, s’ha mostrat satisfeta per la próxima implantació de 400 faroles de baix consum al barri, però ha plantejat a més que técnicament és possible instalar a la meitat de les faroles sensors de presència. Esta mesura, que hem contrastat amb técnics municipals és viable i pot ser molt efectiva per a barris com la Canyada, on per la nit hi ha molt pocs vianants als carrers. Amb la meitat de faroles amb sensors es aconseguix un estalvi energétic del 50% i una il.luminació adeqüada dels carrers.