Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 28 de febrer del 2008

Raimón

Ahir va ser un dia intens i productiu. Cap a les deu del matí vaig eixir de València amb l'amic Albert Sebastià. No volíem arribar tard a Sueca. Sabíem que hi haurien les retencions habituals provocades pels centenars d'autobusos mobilitzats pel PSOE. Molts d'ells amb matricula d'Albacete. Qui paga tot este muntatge? Els latifundistes del secà que gaudeixen de l'aigua del Xúquer?. Ells cada dia més rics i la nostra agricultura es mor. Uniformitat al míting de ZP. Cap senyera. La nostra llengua inexistent.
Nosaltres encetàrem el dia a la capital de la Ribera Baixa on reunírem un centenar de càrrecs públics de la nostra coalició, encapçalats pel nostre amfitrió i alcalde Joan Baldoví, per signar el Compromís de Sueca per la música en valencià. Va ser un acte modest a la Casa Fuster i on poguérem escoltar dues fantàstiques cançons de l'últim treball de Rafa Xambó. Mirem el futur amb esperança. Som l'única garantia del País Valencià. En acabar compartírem taula amb els fallers. Era el dia de paelles. Xarràrem molt amb tota la gent de la festa i prenguérem una bona dosi de sol, cosa a la qual estem acostumats gràcies a les insolacions que agafem tots els anys a la paella del Puig. Després a Gandia on férem un potent acte comarcal.
La nostra mobilització va en augment. La campanya funciona. Note que la nostra gent, la nostra militància està activa i això és fonamental en una campanya en què se'ns ninguneja de manera sistemàtica. Uns i altres. Els mitjans que es diuen progres i els més fatxes. Afortunadament estem rebent molt de suport de gent que treballa des de la proximitat. Molt bé, per tant, l'acte a Gandia. I a la nit vaig acudir a Almussafes amb un bon grapat d'amics i amigues. Albert Girona i Maria Dolores feien d'amfitrions. Actuava Raimon. Està en plena forma. Quina pena, un País sense escenari per als nostres músics. El públic entregat, emocionat. Un País que mai no hem fet. Paraules actuals. Recorde que Ovidi no va poder actuar mai a Canal 9. Raimon continua vetat. I ara el PP-PSOE ha pactat la informació electoral a Canal 9 i a nosaltres ens han deixat un minut de seguiment informatiu per a tota la campanya. Ells, els demòcrates de tota la vida. Venim d'un silenci antic i molt llarg. Paraules plenament actuals. I ara, cap El Campello a l'acte central de les comarques del sud del País.