Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 1 d’abril del 2008

Jornades de Debat

Les eleccions generals han passat i ens han deixat un gust amarg a la boca i en l’ànim. És cert que la dreta, malgrat l’actitud tan bel·ligerant que ha tingut durant tota la legislatura, ha sigut derrotada. Però, el preu ha sigut un transvasament de vots cap al PSOE de tanta intensitat que l’esquerra ha quedat greument tocada i que previsiblement propiciarà un gir a la dreta del PSOE que ja hem conegut en altres ocasions històriques quan ha tingut les mans lliures. IU ha quedat amb un sol diputat en tot l’estat, Gaspar Llamazares per Madrid; Iniciativa per Catalunya, encara que només per uns centenars de vots, ha perdut el segon diputat; Nafarroa Bai ha aconseguit mantenir el seu però la Chunta Aragonesista l’ha perdut. Al País Valencià, amb una marca que no hem tingut temps a donar a conéixer a una gran part de l’electorat progressista i amb l’estigma de la divisió produïda al si d’EUPV, els nostres resultats han estat molt pobres. En general, un panorama decebedor per a les forces d’esquerra arreu de l’estat.
Tanmateix, tots sabem que unes eleccions generals no són iguals que unes municipals o autonòmiques i també que estes estaven molt polaritzades. Per això podem utilitzar la nostra presència institucional a les Corts Valencianes i als ajuntaments per a fer un bon treball pròxim a la ciutadania i per a acumular forces al temps que plantegem un projecte més global per al conjunt de l’esquerra verda on, estic ben segur, ens trobarem a moltes de les persones que, encara que hui estiguen en una o altra organització, treballen en la mateixa perspectiva.
Ara, sense abandonar les tasques que portem a uns altres nivells, estem en el moment de la reflexió, i eixa reflexió no pot ser més que col·lectiva. Qualsevol de nosaltres pot aportar idees i la discussió col·lectiva de totes elles és el mètode per a triar el camí de treball per al pròxim període.
Per això el Consell Executiu d’Iniciativa del Poble Valencià ha decidit convocar unes Jornades de Debat obertes a totes les persones que es consideren dins del projecte de construcció de l’esquerra verda al País Valencià, des d’on puguem contribuir al projecte ecosocialista al conjunt de l’estat. Les jornades, amb el títol 'La Iniciativa que volem', es realitzaran el pròxim dissabte, 5 d’abril, a l’IES de la Misericòrdia de València (darrere de l’Hospital General).


El pla de treball és el següent:
10:30 Distribució dels documents de treball
10:30-12:30 Es realitzaran 4 grups de treball simultanis. Cada persona participant triarà en quin vol participar.
Grup A: Com superar la conflictivitat de l’origen d’Iniciativa. Com fixar una marca que siga coneguda i identificable per a l’electorat. Coordinen: Mireia Mollà i Josep Pedregosa
Grup B: Com definir estratègies i treball polític en les grans ciutats i les zones blanques. Com definir un esquema organitzatiu eficaç, senzill i participatiu. Coordinen: Reyes Matamales i Ismael Vicedo.
Grup C: Com establir una xarxa de relacions amb altres organitzacions cíviques i socials del PV i amb altres organitzacions de l’estat que donen cobertura al nostre treball. Com avançar en la coordinació i suma d’opcions locals, de Verds, de Projecte Obert... Coordinen: Dolors Pérez i Quique Crespo.
Grup D: Com rendibilitzar millor el treball i la presència institucional als ajuntaments, Corts, etc. Com preparar les Eleccions Europees. Coordinen: Loles Ripoll i Xavier Rius.
13:00-14:30 exposició al plenari de les conclusions de cada grup de treball i últimes aportacions.
Estem en un moment crucial. Per això creiem que és molt important la teua participació i que convides a totes aquelles persones que puguen fer aportacions i/o que estiguen interessades en el nostre projecte.