Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 21 de maig del 2008

Compromís per Paterna denuncia que l'Ajuntament tape els escocells dels arbres i que puga incomplir l'ordenança de protecció de l'arbratge


Compromís per Paterna ha denunciat este matí que l'Ajuntament del municipi tape els escocells per als arbres. El consistori té pressupostats per a este exercici 850.000 euros per a repavimentar els carrers i repossar les voreres. Des del grup municipal de Compromís, la regidora Cristina Domingo, també membre d'Iniciativa, ha exigit al Partit Popular de Paterna que no duga a terme el que denunciem en la imatge adjunta. Esta fotografia és només un exemple del que passa en la Canyada i en altres barris de Paterna. La Canyada està canviant el seu fisonomia: cada vegada hi ha menys arbres en les voreres, i açò ocasiona que els carrers siguen impracticables a l'estiu. No es pot passejar a ple dia en voreres sense arbres, amb un calor insuportable. Els arbres donen sensació de frescor, alegren la vista i l'esperit, a més d'absorbir CO2.
"Quan hi ha un arbre que és necessari talar per qualsevol circumstància l'Ajuntament de Paterna tala l'arbre i després pavimenta l'escocell, amb el que aconseguirem que desaparega la massa arbòria dels nostres barris, i especialment de la Canyada", hi ha assenyalat l'edil del grup municipal. El govern del PP podria estar incomplint així el seu pròpia ordenança de protecció de l'arbratge, que obliga a respectar els arbres de les voreres i a plantar tres exemplars per cada un dels que es tale.
En este sentit, l'edila ha ressaltat que hem detectat que el consistori està pavimentant els escocells en moltes de les voreres del municipi, com denunciem en la imatge. Hem demanat repetidament a l'Ajuntament, tant el grup municipal com la Junta de Barri de la Canyada, una llista dels arbres eliminats i dels arbres que s'han reposat per a substituir-los, però l'Ajuntament no ha informat sobre el tema de moment. L'ordenança sobre protecció de l'arbratge que està actualment en vigor obliga tant a l'Ajuntament com als propietaris a plantar tres arbres per cada un talat. D'esta manera, segons constata la regidora, es podria incórrer en una desigualtat de cara a la ciutadania ja que el consistori sí que controla el compliment de l'ordenança dels ciutadans però estos desconeixen sí els seus responsables polítics compleixen amb la seua pròpia norma.
Per tot açò, Cristina Domingo ha recordat que no es deu únicament de conservar l'arbratge viu sinó que l'Ajuntament de Paterna ha de tindre una previsió de futur i omplir els escocells amb arbres per a complir així l'ordenança de protecció de l'arbratge.
D'altra banda, en les voreres que s'estan reposant en la Canyada no s'està deixant espai per a escocells, tal com prescriu l'ordenança dels arbres (un escocell cada 7 metres).