Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 13 de maig del 2008

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Cristina Domingo
Estimada veïna, estimat veí,

T’escric perquè el dia 24 de maig, dissabte, a les 6 de la vesprada i en el Centre Social, tindrà lloc l’assemblea dels pressupostos participatius de la Canyada. He volgut recordar-t’ho perquè crec que és important que participes. Per això m’adrece a tu, perquè pense que és una oportunitat per a fer propostes que es podran realitzar i contribuiran a millorar la Canyada
Vull comentar-te que participe en la Junta de Barri des de la seua fundació l’any 2002. He assistit primerament com a veïna –pot assistir-hi qualsevol veïna o veí–, després com a representant d’Acció Ecologista Agró, i ara que sóc regidora de Compromís per Paterna també assistisc a totes les reunions. Crec que és una manera molt interessant d’involucrar-me en la vida del barri i de treballar per aconseguir millores junt amb altres veïnes i veïns.
Segurament t’ha arribat una carta de l’Ajuntament amb informació sobre els pressupostos participatius en la qual se’t demana que faces cinc propostes d’inversions, que envies la carta a l’Ajuntament o que la portes en mà a l’assemblea dels pressupostos participatius. Si no t’ha arribat la carta, pots anar a l’assemblea i fer allí les propostes directament.
El Consell de Participació Ciutadana, on estan representades totes les associacions de Paterna, va proposar al govern municipal redactar esta carta i enviar-la a tots els veïns i veïnes per a animar-los a participar en les assemblees dels pressupostos participatius. En l’assemblea de la Canyada els assistents parlaran de les carències del barri, de les inversions prioritàries, de com aconseguir, en definitiva, un barri més habitable i amb més qualitat de vida. Després, cada assistent votarà cinc propostes entre totes les presentades, i les tres més votades es presentaran a l’Assemblea General dels Pressupostos Participatius.
Esta Assemblea General votarà una a una les tres propostes de cada barri i finalment farà una llista ordenada de les més votades a les menys votades per a anar-les executant fins a esgotar el pressupost disponible, sempre tenint en compte que no es pot quedar cap barri sense inversions.
Com veus, és un procés molt interessant que dóna veu i vot a les persones. Enguany hi ha 2.700.000 euros, el destí dels quals serà decidit directament per la ciutadania. Sense intermediaris. Els pressupostos participatius van començar en la legislatura anterior, i estem intentant millorar-los cada any. Però per a que siguen un èxit només hi ha una recepta: que hi haja molta gent que s’implique i que les propostes d’inversió estiguen avalades pel vot de moltes persones. Per això t’escric esta carta, per a animar-te a participar en l’assemblea del dissabte 24 i per a transmetre’t la meua il·lusió en un procés participatiu del qual Paterna és pionera i on les persones som protagonistes directes.
Cordialment,
Cristina Domingo Pérez
Regidora de COMPROMÍS PER PATERNA,
Grup municipal d’esquerres, verd i valencianista
La Canyada, maig de 2008