Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 21 de juliol del 2008

Compromís exigeix a Agustí que intercedisca per la Coma davant de l'IVSSA, que agilitze la recepció del barri i que invertisca 4,5 milions d'euros

Vista de la Coma, que travessa un procés d'expansió


Loles Ripoll ha denunciat que l'IVSSA està desnonant (desahuciando) famílies i que no renova les ajudes al lloguer
La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha manifestat aquest matí la seua preocupació per la situació precària que travessa el barri de la Coma en un sentit ampli però concretament respecte al habitatge. Els veïns i veïnes del barri han començat una campanya de concienciació sobre els problemes que pateixen davant de la insensibilitat de l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda, entitat de què depèn el barri), ja que els veïns i veïnes estàn rebent notes de desnonament (desahucio). A pesar que l'equip de govern del Partit Popular ha declarat moltes vegades la seua intenció de contribuir a la regeneració del barri, esta intenció no s'ha vist encara materialitzada. El primer tinent d'alcalde i edil d'Urbanisme, Ignacio Gabarda va afirmar al Gener que el barri seria rebut per l'Ajuntament de Paterna a fi de redundar en la millora dels serveis a la ciutadania, però actualment res se sap d'aquest objectiu.
Per això, des de Compromís per Paterna, la portaveu, Loles Ripoll, ha instat al govern a agilitzar els tràmits perquè aquesta recepció siga efectiva (va informar els veïns i veïnes que era immediata). Així mateix, Ripoll ha recolzat a la ciutadania de la Coma al sol·licitar a l'IVVSA que permeta als veïns que hagen millorat la seua situació econòmica a continuar residint en el barri. Actualment, l'IVVSA està procedint al desnonament (desahucio) de moltes famílies. Segons Ripoll, l'IVVSA podria oferir a les famílies que hagen millorat econòmicament la possibilitat de continuar en les seues cases aplicant mesures com la pujada del lloguer d'acord amb els seus ingressos o oferint-los l'opció de compra. El criteri que en aquestos moments s'està aplicant és que els nuclis familiars, independentment del nombre de membres, que tinguen ingressos superiors a 15.400 euros siguen desnonats.
Tal com ha argumentat Ripoll "la no renovació dels contractes de lloguer provocarà que la Coma es convertisca en un barri amb molts baixos ingressos, sense arrelaments, sense teixit social, i açò repercutirà en un alt nivell de conflictivitat". Segons han dit els propis veïns i veïnes "moltes famílies en esta situació han tirat arrels, han establit vincles i potencien la normalització del barri, per la qual cosa el seu desnonament (desahucio) provocarà una debilitació progressiva del teixit social i associatiu".
Així mateix, Ripoll ha denunciat que per al parc de vivendes de l'IVVSA en tot el País Valencià l'entitat només compta amb el suport de tres tècnics per a garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns. Ripoll considera que és insuficient i inadmissible aquest personal per a tot el País Valencià.
Però els problemes que esta entitat dependent de la Generalitat Valenciana genera no acaben ací perquè, a més, l'IVSSA està retirant les ajudes per al lloguer a les famílies amb ingressos mensuals d'entorn dels 300 euros, i això ve a aguditzar la seua situació ja precària.
Per tot açò, des de Compromís per Paterna, Ripoll ha exigit a l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, que intercedisca pel seu municipi davant de l'IVVSA i ajude a la ciutadania d’aquest barri a preservar i millorar la seua qualitat de vida. A més, la portaveu ha recordat l'alcalde que complisca el seu compromís d'invertir en aquest barri d'ACCIÓ PREFERENT els 4.506.750 euros que li exigeixen els veïns –quantitat que havia d'abonar el consistori d'haver recaigut en la Coma la inversió prevista dins del Pla Urban, del que Paterna va quedar exclosa–. En aquest sentit, Agustí va afirmar que el projecte que els tècnics van redactar per a la Coma serviria de base per a posar en marxa el que va denominar "Pla Estratègic per al barri de la Coma". Ripoll, ha animat a Agustí a passar a l'acció en la seua declaració de bones intencions perquè "el barri necessita urgentment estes ajudes".
Pubilcat també a Las Provincias, llegiu-lo en aquest enllaç
I també a la web: