Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Ampliació del CP Sanchis Guarner

Al novembre del 2003 l'Ajuntament de Paterna va posar a disposició de la Conselleria d'Educació la parcel·la dotacional destinada a l'ampliació del CP Sanchis Guarner en una línia més d'educació Infantil i Primària. La superfície de la parcel·la és de 9.495 metres quadrats i complix les condicions per a albergar un centre escolar de dos línies que la zona necessita.
El barri de Santa Rita està sotmés a un creixement urbanístic continuat molt considerable, la qual cosa produïx un fort increment de població, majoritàriament persones jóvens que demanden servicis públics bàsics, com són les places escolars.
Al desembre del 2004, transcorregut un any sense rebre resposta de la Conselleria d´Educació, el ple de l'Ajuntament va aprovar la moció presentada per Esquerra Unida-L´Entesa i el PSPV-PSOE, que exigia a la Conselleria d´Educació l'ampliació del centre escolar amb caràcter d'urgència. No obstant això, la Conselleria va continuar donant llargues a este problema, posant en relleu la seua falta d'interés: el cap de l'àrea de Centres Docents va respondre a les al·legacions del Consell Escolar Municipal que no introduiria cap modificació sobre l'ampliació de dos unitats en el CP Sanchis Guarner per al mapa escolar 2005/2006. El propi conseller d'Educació va respondre en els mateixos termes a una pregunta que el diputat d'EU-L´Entesa, Joan Ribó, li va formular en els Corts Valencianes. La seua negativa és una prova més del desinterés que la Generalitat ha mostrat amb el municipi de Paterna.
Al gener del 2007 i davant de la falta de resposta de l'Administració, el ple de l'Ajuntament va aprovar la moció presentada per EU-L´Entesa i PSPV-PSOE sol·licitant de nou a la Conselleria d'Educació l'ampliació urgent del CP Sanchis Guarner. Fins a la data tot seguix igual.
L'ampliació del centre escolar és una necessitat objectiva i prioritària, així ho ha entés el Consell Escolar Municipal i la comunitat educativa, encara que no l'Administració autonòmica si es2 jutja per les dades. Les demandes realitzades en matèria d'infraestructures educatives han xocat amb una Administració poc sensible.
El creixement de la població està evolucionant d'acord amb les previsions, tant en el barri de Santa Rita com en tot el nucli urbà de Paterna. La memòria justificativa de l'ampliació del col·legi, elaborada pel tècnic municipal d'Educació del 27 de desembre del 2007, així ho constata.
Amb caràcter d'urgència és necessària l'ampliació de la segona línia del CP Sanchis Guarner, i amb prospecció de futur, un nou centre públic de dos línies en el sector dels Molins que puga atendre la demanda previsible generada pel creixement urbanístic.
És per això que presentem al ple la proposta següent:

ACORDS:
Sol·licitar a la la Conselleria de Cultura, Educació i Esports que procedisca amb caràcter d'urgència a l'ampliació del CP Sanchis Guarner construint la segona línia del centre.
Remetre esta moció al conseller d'Educació, als grups parlamentaris dels Corts Valencianes, al Consell Escolar Municipal, a la direcció del centre, a l'AMPA, i a les Juntes de Barri.
PLE DE NOVEMBRE: APROVADA PER UNANIMITAT