Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 14 d’agost del 2008

El pont entre Manises i Paterna estarà acabat el 15 de novembre amb un sobrecost del 30% i set mesos de retard


És el primer pont 'ecològic' del País Valencià El pont que unirà les poblacions valencianes de Manises i Paterna estarà acabat el pròxim 15 de novembre després d'un retard en el seu lliurament de set mesos i un sobrecost del 30% sobre el projecte inicial, segons va declarar el diputat de Carreteres de la Diputació de València i alcalde de Manises, Enrique Crespo. L'anomenat Pont de la Ceràmica és el primer del món que es construeix amb el reciclatge del pont al qual substitueix.
La Diputació de València, propietària de la carretera CV-371, en la qual se situa aquesta infraestructura, ha establit el 15 de novembre com a límit per al lliurament de l'obra amb la clàusula que l'empresa adjudicatària abone 3.000 euros per cada dia que excedisca d'aquesta data. El projecte va ser adjudicat a l'empresa Rover Alcisa SA el 28 de març de 2006 per un import de 6.361.907 euros i suposava l'acondicionament i rehabilitació de pont amb ampliació d'ús en la carretera CV-371 de Manises a Paterna. El 7 d'abril de 2006, el Consell va acordar declarar la urgent ocupació dels béns i drets subjectes a un expedient d'expropiació forçosa per a l'execució d'aquest projecte argumentant que les obres havien de portar-se a terme 'amb celeritat' ja que el traçat de la via i l'ample de la plataforma resultaven inadequats per a la demanda de tràfic. Els set mesos de retard en el lliurament de l'obra, que es compliran el pròxim 15 de novembre, han estat conseqüència, segons ha explicat Crespo, de la necessitat de complir les exigències de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que va condicionar el seu suport a l'obra que la secció hidràulica del pont permetera el pas d'un cabal d'avinguda de 5.000 metres cúbics per segon. Així mateix, va apuntar a la rescissió del contracte amb l'empresa Rover Alcisa, que el ple de la Diputació va aprovar el 24 d'abril de 2007 perquè no responia tècnicament al projecte ni als costos inicials, com altra de les causes del retard. L'obra es va adjudicar, finalment, a l'empresa Vies i Construccions, que serà l'encarregada de finalitzar l'obra. Si finalment el sobrecost és del 30% i el pont està acabat el 15 de novembre, l'obra haurà costat un total de 8.270.479 euros i dos anys i set mesos de treball des que es va formalitzar el contracte amb la primera empresa adjudicatària.

1 comentari:

Luisvi ha dit...

La verdad es que el puente va a quedar bonito pero es una barbaridad el tiempo de retraso que lleva y el coste final resultante de toda la obra.

Cuanto despilfarro para un puente , que poca vergüenza tienen nuestros políticos.

Esperemos que el día 16 de noviembre ya podamos dar un paseo hasta Manises cruzando a pie el puentecito de marras.

Saludos