Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 11 de setembre del 2008

COMPROMÍS DENUNCIA QUE AGUSTÍ VOL COMBATRE LA CRISI AMB LA CONSTRUCCIÓ DE MÉS DE 1200 VIVENDES



  • Una de les empreses mixtes que preveu crear el PP construirà vivendes per a augmentar la població de Paterna en unes 20.000 persones.
  • Compromís per Paterna proposem una ciutat sostenible: ralentitzar el ritme d’execució del pla general, potenciar la rehabilitació de vivendes i estimular l’ocupació del 19% de vivendes buides que hi ha al municipi: és el camí

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha denunciat aquest matí la previsió de construcció de vivendes que recull el govern del PP dins del projecte de la Societat d’Economia Mixta II. La memòria d’aquesta societat de capital mixt preveu la construcció de 1.123 vivendes al municipi de Paterna fins a l’any 2013. A més, a partir de 2014, inclou la construcció de 300 vivendes anuals. Estes noves vivendes faran que la població augmente en unes 20.000 persones en els pròxims anys.
La regidora del grup municipal considera que este pla d’expansió urbanística que proposa el PP és desproporcionat, insostenible, i portarà molts problemes a les arques municipals. Segons Ripoll: "La medicina que vol aplicar Lorenzo Agustí a Paterna ja l’hem provat, i no ha donat bons resultats. L’estructura urbanística de Paterna és excessivament dispersa, amb nuclis de població molt separats que demanen infraestructures pròpies (poliesportius, centres socials, etc.) i que generen moltes despeses per a les arques municipals. Profunditzar este model amb nous barris seria un greu error; a més, el projecte de construcció de vivendes no especifica les que serien de renda lliure i les protegides".
D’altra banda, la regidora ha calificat el PGOU vigent de 1990 com excessivament expansionista, perquè ha portat a fer la ciutat que hui tenim, amb barris molt distanciats i, per tant, amb molts requeriments de serveis per a cada barri que fan molt difícil la gestió municipal. "Pensem que cal frenar esta tendència i reconduir l’evolució de la trama urbana cap a una ciutat més compacta. Pensant en el creixement vegetatiu de Paterna, creiem que no cal expandir més les zones urbanes, que és imprescindible ralentitzar la nova construcció i orientar l’actuació d’esta empresa cap a la rehabilitació de vivendes més que cap a l’obra nova", ha referit Ripoll.
"Si volem fer de Paterna una ciutat sostenible, ralentitzar el ritme d’execució del pla general, potenciar la rehabilitació de vivendes i estimular el lloguer i l’ocupació de les vivendes buides és l’opció que recomana la Unió Europea per a fer urbanisme sostenible en les ciutats", ha apuntat Ripoll.

Vivendes buides
Segons l’auditoria ambiental municipal, a Paterna hi ha un 19% de vivendes buides. Una política encertada d’estímul del lloguer d’aquestes vivendes faria innecessària la construcció de la majoria de nous habitatges i, a més, revitalitzaria el centre de Paterna amb famílies joves.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=234532

http://www.cronicalocal.info/noticia.asp?ref=268370

http://www.valenciahui.com/noticia.php/2008/09/11/compromis_insta_a_reducir_el_crecimiento