Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 24 de setembre del 2008

Resolució per a les Corts Valencianes: Desahucis a la Coma

El barri de la Coma travessa des de fa anys una situació precària en un sentit ampli, concretament respecte a la vivenda, davant de la insensibilitat de l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda, entitat de què depèn el barri). Els veïns i veïnes estan rebent des de fa temps notificacions de desnonament ("desahucio") per part de l’IVVSA a fi de impedir la renovació dels contractes de lloguer a famílies que havien millorat la seua situació econòmica. Això provocarà que La Coma es convertisca en un barri amb molt baixos ingressos, sense arrelaments, sense teixit social, i açò repercutirà en un alt nivell de conflictivitat. Moltes famílies en aquesta situació han tirat arrels, han establit vincles i potencien la normalització del barri, per la qual cosa el seu desnonament ("desahucio") provocarà una debilitació progressiva del teixit social i associatiu.
Al mes de juny, Compromís per Paterna i el grup socialista presentarem una moció demanant d’altres la paralització dels expedients que denegaven la prorroga dels lloguers. Malgrat que el Consell ha pres la mesura transitòria d’augmentar el límit d’ingressos de 2,5 a 3,5 vegades el IPREM darrere la aprovació de nostra moció, continuem pensant que és insuficient i proposem la
PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:
Que la Generalitat Valenciana efectue totes les modificacions legals oportunes de l’actual Reglament 75/07 del 18 de maig, així com que prenga totes les mesures necessàries com la pujada de les rendes de lloguer d’acord amb els seus ingressos o oferint-los la opció de compra. I així mateix, que l’IVVSA continue abonant les ajudes pel lloguer a les famílies amb ingressos mensuals al voltant dels 300 euros.
Que, en tant l’Ajuntament no recepcione el barri de la Coma, l'IVSSA execute la paralització immediata de tots els expedients de denegació de prórroga dels lloguers així com dels desnonaments ("desahucios") iniciats a tots els veïns i veïnes que hagen millorat la seua situació econòmica perquè continuen residint al barri i no hagen que abandonar les vivendes.
Que l’IVVSA incorpore al barri de la Coma del personal tècnic necessari per garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns.