Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 d’octubre del 2008

Compromís per Paterna demana a Agustí una entrevista urgent amb el conseller de Medi Ambient per a que no autoritze les tales

També li recorda que fa mesos que l’Ajuntament hauria d’haver aprovat un decret per a impedir que les elèctriques puguen continuar les tales

La regidora de Compromís per Paterna Cristina Domingo ha parlat aquest matí amb l’alcalde de Paterna i li ha comunicat la profunda preocupació del grup municipal Compromís per Paterna davant la sentència del TSJ que permet que continuen les tales al bosc de la Vallesa.
L’Ajuntament, segons Domingo, "ha de recórrer eixa sentència, ja que la legislació en què es basa és obsoleta, data dels anys 60, i, sobretot, no té en compte que en el Parc Natural del Túria hi ha una normativa específica més restrictiva respecte a qualsevol treball forestal". A més a més, segons la normativa del parc natural del Túria, les línies elèctriques han de ser de provada seguretat per a que no es produïsquen incendis. Aquestes línies de provada seguretat suposen grans inversions que les companyies elèctriques no estan disposades a escometre, i per això els resulta molt més senzill eliminar tota la vegetació que hi ha davall de les línies.
La Conselleria de Medi Ambient ha de posar-se de part del medi ambient en este tema i no de les elèctriques
Compromís per Paterna també ha enviat un escrit a la Conselleria de Medi Ambient en el qual demana que esta Conselleria faça complir el PORN a les empreses elèctriques. Paradoxalment, quan el Tribunal Superior de Justícia va paralitzar les tales, la Conselleria va interposar un recurs en contra d’esta paralització, a fi que les elèctriques pogueren acabar les tales que havien començat. Compromís per Paterna exigim a la Conselleria que es pose de part del medi ambient i no continue pel camí de permetre la destrossa ambiental.
Segons Domingo "la Conselleria ha d’obligar a les empreses elèctriques a respectar el pla d’ordenació dels recursos del parc del Túria (PORN) i exigir que les línies siguen de provada seguretat, i fins que els treballs de renovació de les línies acaben, caldria fer treballs de poda selectiva, com els que es feien abans de començar les tales amb uns resultats magnífics".
Solució definitiva: les línies fora del parc
"Les línies elèctriques han d’eixir del parc", ha manifestat també Domingo. "Eixa serà la solució definitiva, i la Conselleria, els ajuntaments afectats i les entitats ciutadanes han de treballar per avançar en esta solució", ha conclòs Domingo.
L’Ajuntament de Paterna encara no ha fet els deures
D’altra banda, fa mesos que Compromís per Paterna esta demanant a l’Ajuntament que signe un decret que obliga a les elèctriques a regenerar la zona talada, i que no done permís municipal a les empreses que fan tales indiscriminades i no poda selectiva com s’ha fet fins fa dos anys al bosc de la Vallesa. Així li ho ha comunicat Domingo a Agustí, i esperem que el Govern municipal reaccione amb rapidesa davant de la situació que s’obri després d’esta sentència.
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=251537