Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 25 de novembre del 2008

Compromís proposa l'adhesió de l'Ajuntament a la Plataforma 15 minuts


MOCIÓ
El 31 de maig a Paterna i l'Eliana es van reunir representants d'organitzacions veïnals de Paterna, Sant Antoni de Benagéber, l'Eliana i Llíria per a constituir la Plataforma Línia-1, 15 minuts, Ja! amb la finalitat de coordinar els esforços i accions a fi d'aconseguir de la Generalitat i de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ( FGV) una sèrie de millores en la línia 1 del metro des de Paterna fins a Llíria, amb els següents objectius bàsics: Freqüència de pas de 15 minuts, millora de la seguretat en la línia, disminuir el temps de viatge.
La Plataforma està constituïda per 24 entitats: Junta de Barri La Canyada, Plataforma Cívica Sant Antoni de Benagéber, AVV La Canyada, AVV Amics d'Entrepins, AVV Independent Plantio 2, AVV Montesol (l'Eliana), Cor de La Canyada, Plataforma per una Llíria Habitable, Acció Ecologista-Agró de Paterna, Fòrum de l'Agenda 21 de l'Eliana, ASIVALCO, Font del Gerro (Associació d'empresaris de Font del Gerro), Centre d'Estudis locals de l'Eliana, Junta de Barri de Santa Rita, Coordinadora Defensa Boscos del Tùria, A.VV. De Santa Rita, Associació de Dones sense Fronteres en Acció, AMPA IES Henri Matisse, Confederació Sindical de CC OO del PV, U.G.T de L`Horta Nord, Ajuntament de l'Eliana, Associació Víctimes del Metro 3 De Juliol, Associació de Tai-Ji de La Canyada, AMPA C.E.I.P. La Font (La Canyada), Asoc. Trobades de Paterna.
A esta s'han adherit grups polítics de l'Horta i Camp de Túria, com són: Compromis per Paterna, PSPV-PSOE, Iniciativa del PV, Esquerra Unida del PV, Compromís pel Terrirori, Bloc, Els Verds, Unió Valenciana.
Des de fa diversos anys, les associacions reivindiquen que la freqüència de pas de trens siga de 15 minuts ja que actualment, la freqüència del metro des de l'estació de Paterna fins a Llíria és de 45 minuts en 11 dels 34 servicis, 11 tenen intervals de 30 minuts i només 8 dels 34 servicis tenen intervals de 15 minuts (en dies laborables). La freqüència durant els caps de setmana és de 45 minuts en tots els serveis.
En el ple de març del 2008, els grups de COMPROMÍS PER PATERNA, PSPV-PSOE i el GRUP POPULAR van expressar, via moció, el seu interés a millorar la qualitat del servici del metro, especialment la seua freqüència, ja que una major freqüència possibilitarà que augmenten els usuaris.
Per tot l’exposat, el Grup municipal Compromís per Paterna, el grup PSPV-PSOE i el Grup Partit Popular proposen al PLE l'adopció dels següents,

ACORDS

  • Que l'Ajuntament de Paterna s'adherisca a la Plataforma Línia-1, 15 minuts, Ja!, i recolze les accions que des d’esta es duga a terme per a la consecució de la millora de la Línia 1 del Metro.

  • Que es trasllade el present acord a la Plataforma Línia-1, 15 minuts Ja!, a les juntes de barri i associacions de veïns.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=260716
http://www.pagina26.com/xuquer-turia/paterna-se-suma-a-la-plataforma-que-demana-que-el-metro-passe-amb-mes-frequencia.html
http://www.cronicalocal.info/noticia.asp?ref=336877