Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 24 de novembre del 2008

DIA INTERNACIONAL PER A LA ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA


Violència de gènere: més de 150 ordres judicials d’allunyament a Paterna
Compromís per Paterna demanem major atenció jurídica i psicològica a les víctimes al nostre municipi


A Paterna hi ha més de 150 ordres judicials d’allunyament d’homes. Això vol dir que hi ha més de 150 homes que tenen prohibit, per ordre judicial, acostar-se a les seues parelles perquè poden agredir-les i, fins i tot, matar-les. Estes dades són paregudes a les d’altres poblacions de la comarca de l’Horta, i demostren que la violència de gènere és un dels principals problemes de la nostra societat. A Espanya, una dona és assassinada cada quatre dies per la seua parella. I per cada dona assassinada n'hi ha 1.000 de ferides greus. La Violència no cessa. L’any 2007 la Comunitat Valenciana va registrar el nombre més gran de morts per violència masclista, el més alt des de 1999, segons les dades de la Direcció General de la Dona.
L’Ajuntament de Paterna ha de millorar l’atenció jurídica i psicològica a estes dones i donar-los recolzament perquè puguen refer la seua vida.
La Llei Integral contra la Violència de Gènere és la gran desconeguda en la Comunitat Valenciana. No se l’anomena, no s’ha difós, a pesar dels seus tres anys d’existència i a penes s’ha implementat quant a les matèries de competència autonòmica. Per això, des de Compromís per Paterna reivindiquem d’una banda el desplegament i compliment d’aquesta llei i, d’altra banda, que aquesta llei es complemente amb una Llei Integral de desplegament autonòmic.
Per a acabar amb les agressions i els crims contra les dones, tota la societat ha de ser intransigent amb el masclisme. Hem d’educar la joventut en els valors d’igualtat des de l’escola, i criticar activament actituds que releguen les dones a un segon lloc.
Ara més que mai, tolerància zero front la violència contra les dones. Des de Compromís per Paterna ens sumem a tots els actes de comdemna contra la violència masclista que des de diferents organitzacions es desenvolupen. Demà conmemorem el Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones: les Institucions Públiques, les Organitzacions, els Mitjans de Comunicació i la Ciutadania en General, hem de treballar per aconseguir una societat més igualitària, més justa, que avance en l’erradicació de la violència contra les dones.
Compromís per Paterna volem fer un cridament a tota la ciutadania del nostre municipi perquè ens acompanye en la concentració contra el maltractament cap a les dones que tindrà lloc demà a les 18 hores a l’Ajuntament de Paterna amb el lema "Tolerància zero a la Violència de génere. Una llei per al canvi".
Concentració a la porta de l' Ajuntament a les 18.00 hores
http://www.eltorrenti.com/editoriales/200811-1/20081125-038.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

El incumplimiento de las ordenes de alejamiento a mi entender es un quiero y no puedo. Es decir los encargados por competencia en ejecutar estas órdenes son las policias nacionales y las locales.
Están lo sufucientemente formados a la hora de intervenir con una mujer maltratada.
No estamos hablando de actuación policial, sino psicológica.
La formación es 0 por ello se debería tener en cuenta que al igual que tenemos fontaneros de guardia o electricistas, personal de mantenimiento, también hayan psicólogos de guardia, (véase madrid) que intervienen adecuadamente como profesional ante estos casos de violencia machista. Actuación que ni la propia policia ni los médicos de guardia ni abogados pueden dar como profesionales.
Se debería tener en cuenta para futuras propuestas el poder disponer de apoyo psicológico inmediato ante un delito de violencia contra la mujer, bien sea denunciado por ella misma o por actuacion de oficio por la policía o servicios sociales.
ánimo compromís.