Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 30 de gener del 2009

Sàhara: Torturen i detenen diversos activistes de DD.HH.


Que s'anaven a reunir amb els europarlamentaris Hameua Ahmet Musa i Rachid Sghyar, del Comité contra la Tortura de Dajla, estàn en parador desconegut des d'esta vesprada
29 de gener
Al-A'yun.- Els tres representants del Comité Contra la Tortura de Dajla, Hameua Ahmet Musa, Ualad Chej Mahyub i Rachid Sghyar, que tenien previst reunir-se en la vesprada d'ahir, dimarts, amb la delegació del Parlament Europeu que visita els territoris ocupats pel Marroc en el Sàhara Occidental, van ser "agredits brutalment" per la policia marroquina quan es dirigien a esta trobada prevista en l'Hotel Parador de la capital sahrauí, Al-A'yun, va informar el Servici de Comunicació Sahrauí a Canàries el president de l'esmentat Comité de Defensa dels Drets Humans, El Mami Amar Salem. Els carrers de la ciutat romanen "davall un ferri control policial" amb motiu de la visita dels europarlamentaris i "nombrosos agents de paisà controlen tots els carrers d'accés a l'hotel on s'allotja la delegació europea", van indicar els activistes. Va ser precisament quan es dirigien a l'Hotel Parador, quan els tres membres del Comité Contra la Tortura de Dajla "van ser parats en un control" i, darrere d'indicar el motiu de la seua presència en la ciutat i que es dirigien a la reunió prevista, "van ser torturats en ple carrer" i, dos d'ells, Hameua Ahmet Musa i Rachid Sghyar, "detinguts i introduïts en un vehicle policial", indiquen les fonts. El tercer, Ualad Chej Mahyub, va aconseguir aconseguir l'hotel i va esperar que arribara el seu torn per a entrevistar-se amb la delegació d'Estrasburg, "amb greus ferides en les cames", assegura el Comité contra la Tortura de Dajla. A la nit, encara es desconeixia el parador i la situació dels dos activistes de drets humans detinguts, però fonts en la ciutat sahrauí van expressar el seu temor que estigueren patint noves "tortures en dependències policials".
Altres activistes sahrauís de Drets Humans, com Amineel teu Haidar i Ali Salem Tamek, van denunciar haver sigut "retinguts, interrogats i pressionats" pels agents marroquins després de mantindre la seua respectiva reunió amb la delegació del Parlament d'Estrasburg. (SCSC).