Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 23 de febrer del 2009

EN PLENA CRISI POLÍTICA EN EL PP VALENCIÀ, COMPROMÍS PER PATERNA ACUSA A AGUSTÍ DE DONAR CARPETADA A LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ


LOLES RIPOLL RECORRERÀ A LA VIA JUDIAL PER A COMUNICAR TOTA LA INFORMACIÓ DE QUÈ DISPOSA COMPROMÍS

AGUSTÍ ACCEPTA COM "NORMAL" LA PERDUDA DE DOCUMENTACIÓ EN L'AJUNTAMENT


En l'última sessió de la comissió d'investigació sobre el cas de Juan Fernández, celebrada dimecres passat, el Partit Popular va considerar com “normal" que s'hagen perdut documents ORIGINALS d'informes firmats per este exregidor que va destituir fa 4 mesos el senyor alcalde.

Compromís per Paterna va sol·licitar a l'oficial major de l'Ajuntament i a la presidenta de la comissió, Inma Contelles, els documents originals per a revisar-los, perquè van arribar només còpies incompletes, cosa inusual en qualsevol comissió informativa on s'ha de tindre accés als originals o a còpies degudament compulsades dels expedients objecte de la investigació. La presidenta de la comissió, delegada directa d'Alcaldia, desconeixia el parador dels dits documents originals. Com a conseqüència es va haver de fer una comparencia on s'afirmava que els dits documents estaven en possessió de l'exregidor cessat.

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha manifestat la seua sorpresa “al trobar-nos que un funcionari de confiança de l'Ajuntament, afirma per escrit que els dits informes originals estan en mans del Sr. Fernández, i consultat a l'exregidor, afirma que és fals”.

L'interés de Compromís en els documents se devia al fet que en estos Juan Fernández criticava la brutícia habitual de diversos carrers del municipi, i adjuntava fotos que ho corroboraven, i esta és la possible justificació de la contractació a les empreses, motiu fonamental de l'obertura de la comissió d'investigació. Si vostés assumixen que podrien repercutir els gastos a FCC, com pot ser que no s'hagen traslladat els informes “originals” a contractació per a iniciar la repercussió. La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha afirmat que estos fets constituïxen una irresponsabilitat política.

Així mateix, és també una irresponsabilitat administrativa perquè tot informe elaborat requerix l'obertura d'un expedient. On estava eixe expedient? Dos dies després del tancament de la comissió Compromís per Paterna ha sigut informat que eixe expedient ho tenia l'alcalde.

D'altra banda, hi ha preguntes que es van fer en la comissió i que no es van contestar, com és, per exemple, saber els preus unitaris (per dia treballat per cada operari) que cobrava FCC per a poder comparar-los amb els de les empreses que va contractar Juan Fernández i així comprovar si eren abusius o no. El divendres en la Junta de Portaveus, i dos dies després d'haver-se tancat la comissió, Lorenzo Agustí va presentar estes respostes. Per esta raó ens pareix inapropiat i preocupant que el PP tanque unilateralment, de manera prepotent, la comissió d'investigació quan encara hi ha qüestions que investigar.

A causa de tot això Compromís anuncia la seua intenció de traslladar dels fets per mitjà de la via judicial perquè investigue.A més, i en un altre orde de coses, l'equip de govern ignora moltes de les preguntes fetes pel nostre grup, amb el consegüent incompliment del reglament pertinent, no executa acords de mocions presentades, algunes només votades pel mateix PP, la qual cosa suposa una greu falta de transparència en el govern local de PP amb Lorenzo Agustí al cap.

Des del nostre grup municipal utilitzarem tots els mitjans legals que estiguen al nostre abast per a poder efectuar els controls a l'equip de govern, i denunciarem estes actituds poc democràtiques.