Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 2 de febrer del 2009

REUNIÓ A PAMPLONA: Compromís y Nafarroa Bai acorden col·laborar front al bipartidisme


EL MUNDO
30 de gener
Una delegació de Compromís pel País Valencià, encapçalada pels diputats en les Corts Josep Maria Panyella, Mireia Mollà i el portaveu d'Iniciativa del País Valencià (IdPV), Paco García, han acordat establir una col·laboració amb
Nafarroa Bai amb l'objectiu de reforçar l'espai alternatiu enfront del bipartidisme, van informar fonts de la coalició valenciana en un comunicat.
Per part de Nafarroa Bai van assistir a la reunió celebrada a Pamplona, el portaveu del grup parlamentari i líder d'Aralar, Patxi Zabaleta i el diputat Koldo Amezketa, membre del PNB.
Per a Panyella, amb este primer encontre han assentat les bases per a una col·laboració que reforce el treball de les formacions polítiques que "representen una alternativa al bipartidisme".
Per la seua banda, el portaveu d'Iniciativa, Paco García va destacar que l'estructura de Nafarroa Bai i els resultats que han aconseguit "són un exemple de com articular el tercer espai polític". "L'esquerra i el nacionalisme ha aconseguit a Navarra un pes important gràcies a la unió de diverses forces polítiques" i "eixa és la mateixa línia que nosaltres des de Compromís volem tirar endavant".
Després de la reunió de treball la delegació de Compromís va ser rebuda per la presidenta del Parlament Navarro, Elena Torres, que els va acompanyar en una visita a l'edifici i els va explicar el funcionament de la institució que ella presidix.
Per a Mireia Mollà el Parlament navarrés és un exemple de funcionament perquè "hi ha una verdadera separació de poders entre l'executiu i el legislatiu" i "no com a la Comunitat", on el Consell "actua com si les Corts fora una Conselleria més".
Una de les qüestions que va destacar del Parlament Navarro és la "voluntat de la Presidència que totes les formacions estiguen verdaderament representades, inclús les minoritàries tenen algun representant en la Taula, cosa que a Compromís se'ns ha negat en les Corts".
Finalment es van reunir amb el grup municipal de Nafarroa Bai en l'Ajuntament de Pamplona. El funcionament del model d'esta formació, circumscrit també a nivell municipal ha sigut un altre dels aspectes destacats pels diputats valencians.