Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 d’abril del 2009

COMPROMÍS EXIGEIX UNA SOLUCIÓ A LA PERDUA DE MILERS DE LITRES D’AGUA DEL BROLLADOR DE LA FONT DEL GERRO


 L’equip de govern va comprometre’s fa 10 mesos a paralitzar amb urgència l’abocament d’aigua

 Fa un any el brollador tirava al riu Túria vora 14.000 litres a la hora, aproximadament unes 49 piscines olímpiques a l’any: ara la quantitat d’aigua és encara major

 L’Ajuntament de Paterna va aprovar fa més de 4 mesos una moció de Compromís per dotar al Barranc de la Font –on s’ubica el brollador- amb la figura de Paratge Natural Municipal

 El govern del PP encara no ha iniciat els tràmits per a protegir el barranc de la Font




El brollador de la Font del Gerro continua perdent milers de litres d’aigua al dia, a pesar de les denúncies presentades per distints col·lectius ciutadans i polítics fa 10 mesos, i de les falses promeses del govern del Partit Popular de Paterna. Després de l’eco mediàtic i polític que es va generar a l'agost passat per l’abocament escandalós d’aigua al riu Túria, l’alcalde de Paterna va assegurar que el seu govern “no ha dejado de hacer cosas” per aprofitar l’aigua d’aquest brollador ubicat al paratge del Barranc de la Font de la Canyada. De fet, Lorenzo Agustí es va comprometre públicament a posar en marxa un projecte per reutilitzar l’aigua per a consum humà a principis de l’any 2009. Segons ha ressaltat la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “no sols no s’ha iniciat el projecte sinó que el brollador continua perdent cada dia litres i litres d’aigua i la quantitat és cada vegada major, es a dir, es perden més de 14.000 litres al dia”. Segons Ripoll “és un atemptat ecològic i cal prendre mesures immediatament”.



D’altra banda, Ripoll ha recordat que fa més de quatre mesos Compromís per Paterna va proposar la recuperació del Barranc de la Font davant la situació d’abandó que presenta l’entorn, tal com mostren les fotografies adjuntes. L’Ajuntament va aprovar la proposta però encara no ha iniciat els tràmits.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna: el cas del barranc de la Font no és un cas aïllat. Lorenzo Agustí és especialista en la política d’imatge. És fàcil aprovar mocions que queden bé davant de la ciutadania, però és molt més fàcil oblidar-se’n, sobretot si, com esta, suposa inversió de l’Ajuntament, i principalment de la Generalitat”. Per a Ripoll “les condicions actuals del barranc dificulten el lleure ciutadà, perquè amb les pluges del passat hivern s’ha fet complicat accedir-ne a algunes zones, per això és fonamental un manteniment del barranc i una bona senyalització per a que servisca d’esplai als veïns de la zona i, al mateix temps, ser també un pol d’atracció de veïnes i veïns de tota Paterna, pel seus valors paisatgístics i ambientals”.


El barranc de la Font té uns valors ambientals molt especials, ja que és un espai amb valuoses espècies vegetals i animals, i, a més acull el brollador de la Font del Gerro, que forma part de l’antic sistema de descens d’aigües que des del brollador abastia Paterna. Quan València va tindre problemes d'abastiment al principi del segle XX, Paterna va ser un dels punts amb què va comerciar la capital l'aigua que necessitaven d’aquest brollador. Per estos valors, i també per la seua ubicació molt pròxima a les vivendes de la zona, el Ple de l’Ajuntament de Paterna va aprovar per unanimitat la moció de Compromís d’iniciar els tràmits per a sol·licitar a la Conselleria de Territori i Habitatge la seua protecció com a Paratge Natural Municipal. Res s'ha fet encara.

Llegir més:

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=310128