Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 15 de maig del 2009

Domingo: Això no ha sigut un simulacre d'evacuació sinó només d'extinció


Compromís per Paterna demana que es realitze quant abans un simulacre d'evacuació

La major part de la zona residencial de la Canyada, a Paterna, està envoltada pel bosc de la Vallesa i només té dues sortides en la trama urbana: dos passos a nivell. Per això i des de fa anys es denuncia en la zona que si es produeïx algun incendi o emergència d'altre tipus i la població haguera de ser evacuada, es generarien greus problemes. El Partit Popular de Paterna va prometre en campanya electoral que "es realitzaria un pla de autoprotección per a la població de la Canyada, amb simulacres d'evacuació periòdics". Han passat dos anys i hui ha sigut la primera vegada que s'ha executat el simulacre d'extinció i evacuació, una qüestió fonamental per a la seguretat de la població.


Encara que ha arribat tard, des de Compromís per Paterna la regidora Cristina Domingo ha celebrat aquest matí la realització d'aquest simulacre, i ha volgut recordar que va ser precisament el seu grup municipal el qual va recordar al govern municipal del PP a finals de març que "no havia fet els deures". A més, el director general d'Interior es va comprometre, durant la visita al Parc Natural -al juny de 2008- per a presentar els mitjans d'extinció d'incendis, a realitzar el simulacre d'evacuació a la tardor de l'any passat. Segons Cristina Domingo "la Generalitat i l'Ajuntament han perdut una oportunitat d'or per a complir les seues promeses i aquest matí han realitzat un simulacre d'incendis centrat principalment en l'extinció i no en l'evacuació, que és el que es venia sol·licitant tant des del meu grup municipal, com des de la junta de barri de la Canyada, el Consell de Participació Ciutadana o el Comitè de Mobilitat".

A Compromís per Paterna no només ens preocupa que es conserve l'arbrat i el mitjà natural, i per tant, ens sembla absolutament prioritari que s'atengua i informe a la població en cas d'un incendi per a poder garantir la seva seguretat. Això només pot aconseguir-se amb un pla d'evacuació i amb un simulacre que a més de tenir en compte l'extinció, tingua en compte l'evacuació, ha lamentat la regidora. Domingo ha puntualitzat: "Ha valgut de bé poc quant a garantia per a la seguretat de la població, que és el que més ens preocupa, i per això considerem que és necessari que es realitze un simulacre d'evacuació quant abans".


Al simulacre celebrat aquest matí també ha assistit el Secretari Local del Bloc i membre de Compromís, Vicent Jutglà, que ha acompanyat a diferents representants veïnals i polítics per a exigir a la Generalitat i el govern municipal del PP fermesa front les elèctriques i que diguen definitivament NO A LES TALES EN LA VALLESA.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=319836