Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 25 de maig del 2009

Excursió a les trinxeres de la línia XYZ i a l'antic assagador de la Canyada


Més de 40 persones ens acompanyaren passat dissabte en l'excursió que Compromís per Paterna vam organitzar amb el fi de conèixer la línia de trinxeres de la Guerra Civil que està pròxima a Montecanyada, i també la "Cañada Real", antic assagador del Regne de València.
Totes i tots els assistents van poder conèixer la zona de la mà de Pep Durbán, membre de la Coordinadora del Bosc i impulsor del projecte de conservació i recuperació de les trinxeres.

L'antic assagador és una via pecuària protegida que transcorre per darrere de Montecanyada i travessa en diagonal la zona rústica que hi ha darrere del barri i va a parar a la futura rotonda del camí del Rabosar. És una via protegida propietat de l’estat que actualment és un camí desconegut per a la major part de la ciutadania i que està envoltat de vegetació de secà (oliveres, garroferes) i de pins, que ja han començat a colonitzar el paratge.


Compromís per Paterna vam proposar la recuperació d’este espai amb una intervenció senzilla i de baix cost centrada, d’una banda, en senyalitzar correctament la canyada a fi que siga coneguda i transitada per la ciutadania, i d’altra banda en aplanar el camí i fer-lo més transitable per bicis i per vianants, de tal manera que servisca de connexió entre el carril bici autonòmic, el nou carril bici que anirà paral·lel al nou camí del Rabosar i l’actual tram de carril que hi ha a la exida del Plantío pel camí del Comte fins a Montecanyada. L’Ajuntament de Paterna va aprovar esta moció al mes de març.

Així mateix, el consistori també va recolzar al ple d’abril la proposta de Compromís mitjançant la qual podria catalogar-se la línia XYZ, de 26 kilómetres a l'àrea metropolitana, com a Bé d'Interés Cultural. L'Ajuntament de Paterna demanarà a la Conselleria de Cultura que dote amb esta figura a la totalitat de la línia XYZ donada la importància històrica i cultural d'este conjunt defensiu. Esta línia, també coneguda com la Matallana, discorre des del municipi d'El Puig fins a Manises; passa pel terme de Paterna i Sant Antoni de Benagéber, després pel bosc de la Vallesa, Entrepins, València la Vella, i finalitza en la localitat de Riba-roja del Túria.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracias por la excursion y por publicar las fotos.
¿la proxima donde?...