Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 26 de maig del 2009

MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

El Dia Internacional de la Pau, que es celebra tots els anys cada 21 de setembre, és una crida mundial a la cessació del foc i a la no violència. Aquest any el Secretari General de la ONU Ban Ki-moon està demanant als governs i als ciutadans que centren la seva atenció en el desarmament nuclear i la no proliferació.

El 13 de juny de 2009, el Secretari General Ban Ki-moon va llançar una campanya per mitjà de plataformes múltiples amb el lema “Hem de desarmar-nos” per a conmemorar la fi dels 100 dies que culminarà amb el dia Internacional de la Pau, hui 21 de setembre.

Durant els cent dies de la campanya, les Nacions Unides han han volgut crear consciència a la societat sobre els perills i els costos de les armes nuclears, donant a conèixer diàriament una raó que explique per què el desarmament nuclear i la no proliferació són tan fonamentals.

A la campanya llançada pel Secretari General s'han sumat, el Missatger de la Pau de les Nacions Unides Michael Douglas, qui des de 1998 ha estat un paladí de la causa del desarmament en nom de les Nacions Unides, i l'actor nord-americà Rainn Wilson.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va establir el 1981 el Dia Internacional de la Pau per "commemorar i enfortir els ideals de pau en cada nació, en cada poble i entre ells". Vint anys després, l'Assemblea General va decidir que el 21 de setembre de cada any es celebrara un "dia de cessació del foc i de no violència en tot el món" i va convidar tots els Estats Membres, a les organitzacions i a totes les persones a commemorar aquest dia, entre altres coses per mitjà de l'educació i la sensibilització del públic, i a cooperar amb les nacions Unides en l'establiment d'una cessació del foc a nivell mundial.

Amb aquest manifest, l'Ajuntament de Paterna s'adherix a la campanya del Secretari General Ban Ki-moon destinada a alliberar al món de les armes nuclears i sol·licita a tots els governs LA NO PROLIFERACIÓ D'ARMAMENT I DESARMAMENT NUCLEAR, proclamant: Hem de posar fi a les armes!