Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 28 de maig del 2009

RIPOLL DEMANA A AGUSTÍ QUE NO TIRE BALONS FORA I QUE EXIGISCA A CAMPS QUE CANVIE EL DECRET DE LES TALES

Este decret no exigirà a les companyies elèctriques que reforcen la seguretat



Compromís per Paterna exigix a Agustí menys demagògia i colps d’efecte –en referència a la carta d’ahir a la baronessa Thyssen–, i que treballe de veritat pel bosc de la Vallesa. El problema de fons amb les tales és el decret que prepara la Conselleria, del qual té coneixement Agustí i es calla com si la cosa no anara amb ell.



Este decret no exigirà a les companyies elèctriques que reforcen la seguretat de les línies que travessen les zones forestals per a impedir que puguen haver-hi rotures de cables que puguen ocasionar incendis. El decret preveu dos tractaments forestals diferents: si les línies són segures, no caldrà fer tales salvatges, perquè es considera que no hi ha probabilitat d’incendi, excepte si els arbres són tan alts que toquen les línies. Per això només s’eliminaran els arbres més grans que arriben a les línies i es deixarà la vegetació de matorral intacta. En canvi, si les línies no són de provada seguretat, els tractaments que autoritzarà la Conselleria seran tales salvatges com les que es van fer a la Vallesa en 2007, és a dir, que si una companyia, com és el cas d’Iberdrola actualment, no vol reforçar la seguretat de les línies, la Conselleria ho permetrà, i autoritzarà un tipus de tales que eliminaran tota la vegetació, arbres, arbustos, TOT.

En realitat la Conselleria està dient a les companyies: “no es preocupen, que si no volen fer uns treballs senzills per a reforçar la seguretat en les seues línies, i per eixa raó poden ocasionar incendis per caiguda d’algun cable damunt dels pins, o per xispes que ocasionen incendis, etc., no els obligarem a fer els treballs necessaris per a assegurar les línies i així només eliminar alguns arbres sinó que els demanarem que deixen el bosc sense vegetació per a que les seues línies, insegures i obsoletes, si tenen algun accident, com és probable, no troben ni un arbust que puga incendiar-se, per això els permetem que ho arrassen tot”.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “la Conselleria prepara un decret que no obliga a les companyies elèctriques a assegurar les línies, i està disposada a deixar els boscos pelats i amb un alt risc d’erosió només perquè no vol exigir a les companyies unes mesures de seguretat que haurien de ser obligatòries per a totes les companyies”. Per a Ripoll “si Agustí està realment preocupat pel bosc de la Vallesa, hauria de parlar amb el president Camps, del qual ha sigut assessor i ens consta que els unix una amistat especial, per a demanar-li que es pense molt seriosament els termes d’este decret que vol aprovar, que pot ser nefast per al bosc valencià”.

Precisament Red Eléctrica sí que té adaptades les línies a la provada seguretat, i les tales que es podrien autoritzar no serien com les del 2007 sinó que respectarien els arbustos i els arbres joves. Però, en tot cas, Compromís per Paterna considerem que l’Ajuntament de Paterna no pot renunciar de cap manera a demanar la llicència d’activitat, igual que es fa amb qualsevol altra activitat en el terme municipal (construcció, reformes, etc.), i que, especialment en este cas, els tècnics municipals han de vigilar com s’executen els treballs durant tot el procés per tal que siguen tan respectuosos com siga possible amb l’ecosistema. A més, per a Ripoll “el problema s’acabarà quan les línies isquen del parc natural, per això no renunciarem mai a demanar el seu trasllat fora dels terrenys forestals”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ente lo de traer el Ikea a Paterna, enviar cartas a baronesas y decir "donde dije digo, digo Diego".... se está cubriendo de gloria el Agustí éste. Que le va más la faráncula que a un tonto un lápiz

Anònim ha dit...

Ultimamente y tras el agobio que le persigue, como a todos los que apoyan al PP, ya no sabe que inventar.
Perdida de tiempo en redactar cartas en vez de emplearlo en decirle al "jefe" que asuma su implicacion con las talas y no despiste al personal.
No necesitamos que venga la baronesa y menos pagarle el viaje.
Que se ate el,(ahora por favor que sea prudente y no traiga a su hijo con mochila, que ya hace calor)y todo su sequito...

Anònim ha dit...

Yo creo que Agustí debería buscar famosos más accesibles para su cometido.
El más indicado sería Paco Porras, que plantando unos cuantos pimientos y algunas lechugas bajo los tendidos eléctricos concienciarían a la población.
Menudo pedazo de friki que estas hecho, Agustí !!!
De todos modos, antes de tratar con personajes de la talla de la Baronesa, debería ir a cursos de Cómo hablar en público y de Protocolo.... porque cuando le entra el tabardillo, no da pie con bola.

Anònim ha dit...

Pues yo creo que deberia traer a FABRA pero para que se quede atado toda la vida, a ver si entre tanto se pega fuego el trozo donde este...seria la unica justificacion a un incendio.
Ellos que sigan diciendo que le apoyan quecomo vaya a la carcel aunque sea un dia SERAN TODOS COMPLICES.
Por cierto menuda pu... lo del accidente de la torre que se ha caido, el muerto y los heridos.