Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 27 de juny del 2009

COMPROMÍS EXIGEIX A IBERDROLA QUE REFORCE LA SEGURETAT DE LES SEUES LÍNIES ELÈCTRIQUES EN LA VALLESA


La companyia incompleix el Pla d'Ordenació del Parc Natural del Túria

Les línies elèctriques de la companyia Iberdrola que travessen el bosc de la Vallesa són insegures. Això vol dir que aquestes línies poden caure o trencar-se, ocasionar incendis, o desprendre espurnes que poden produir també incendis. Per a evitar aquests incendis, la companyia Iberdrola té la possibilitat de reforçar la seguretat de les seues línies elèctriques. Són unes operacions senzilles i de baix cost que reduirien la probabilitat d'incendis, i evitarien que es desprengueren espurnes, que caigueren els cables... En definitiva, amb unes línies segures, l'únic perill d'incendi podria ocasionar-se per contacte directe dels arbres amb els cables.

Red Eléctrica Española sí que ha adaptat les seues línies a la seguretat reforçada. Per això, els treballs que ha autoritzat l'Ajuntament de Paterna a aquesta empresa s'han limitat a la tala dels arbres més alts que contactaven amb les línies, però han deixat intacte el sotabosc i els arbres més baixos. En canvi, la legislació actual obliga a eliminar tota la vegetació quan les línies no són segures, com és el cas de les línies d'Iberdrola.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “la legislació actual hauria d'obligar a les companyies elèctriques a reforçar la seguretat de les seues línies quan passen per zones forestals, igual que obliga a reforçar-les quan passen per carreteres, o zones habitades”. A pesar que la llei fins ara no obligue a això, Iberdrola hauria de reforçar les seues línies elèctriques per responsabilitat mediambiental, segons ha destacat Ripoll. “No és de rebut que una companyia que presumeix de defensar el medi ambient mantingua unes línies elèctriques insegures que perquè no ocasionen incendis forcen l'eliminació de tota la vegetació. Això és una barbaritat”.

Per aquesta raó, Compromís per Paterna hem enviat una carta –que adjuntem– a la companyia en la qual li instem a reforçar la seguretat de les seues línies, i també hem presentat una moció perquè el Ple de l'Ajuntament de Paterna sol·licite la companyia que es reforce la seguretat de les línies. Depenent de la resposta de la empresa Compromís es plantejarà fer un campanya coincidint amb la liberalització de les companyies elèctriques per a instar els consumidors a canviar de companyia subministradora.

A més de tot això, el Pla d'Ordenació dels Recursos Forestals del Parc Natural del Túria exigeix que les línies elèctriques que creuen el parc siguen de provada seguretat. En l'escrit enviat per Compromís se li ha recordat aquesta qüestió a la companyia elèctrica, ja que aquesta exigència, expressa en el cas del parc natural del Túria, situa a la companyia al llindar vora de la il·legalitat en aquesta qüestió.

Publicada:
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=339003