Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 23 de juny del 2009

PATERNA, IL·LUMINADA TAMBÉ DE DIA

* Les faroles estan enceses de dia en algunes zones de Paterna

* L’Ajuntament té constància d’això però el problema persisteix


Compromís per Paterna vol cridar la atenció sobre els problemes tècnics que estan patint les faroles del municipi, que son cada dia més freqüents. En els últims mesos les faroles s’encenen de dia i de forma intermitent en diferents zones de Paterna, tal com mostren les imatges. Segons han informat a Compromís per Paterna alguns veïns del barri de la Canyada, l’Ajuntament té constància d’estes incidències que afecten als sensors de les faroles probablement per falta de manteniment. No obstant això, des de fa sis mesos l’enllumenat públic s’encén amb major freqüència en diferents sectors amb el consegüent sobrecost energètic que es carrega directament sobre les arques municipals, es a dir, sobre la ciutadania.

(LAS PROVINCIAS)
Des de Compromís per Paterna la portaveu Loles Ripoll ha sol·licitat a l’equip de govern del Partit Popular que solucione este problema i els ha proposat que treballen en un pla d’eficiència energètica que tindria com a resultat la implantació de sistemes d’estalvi energètic, tal com han proposat des d’algunes associacions de veïns de Paterna.


A més, la portaveu del grup ha reiterat la proposta de Compromís perquè s’instal·le a una coberta semiesfèrica negra a la part de dalt de les faroles de bola en tant en quant no s’inicie la seua substitució per models de baix consum. Estes faroles produeixen contaminació lumínica, ja que el disseny de bola projecta la llum al cel i impedeix que durant la nit es puguen vore les estrelles. A més, esta contaminació afecta la supervivència de flora i fauna amenaçada per l’excés d’il·luminació nocturna, crea molèsties a les persones i les impedeix conciliar el son.

Paterna és el municipi amb més impacte per contaminació lumínica dels que s’integren al Parc Natural del Túria. Té 12.000 faroles, 4.000 de les quals estan en la Canyada, el barri del municipi amb més extensió geogràfica. Del total de faroles, 3.600 tenen un disseny obsolet, en forma de bola.
Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, “no sempre una il·luminació més potent millora la seguretat ciutadana. És important utilitzar enllumenat eficient i no malgastar energia”. A banda dels beneficis ambientals, cal remarcar també que el gasto del enllumenat públic en un municipi representa el 50% del gasto energètic total.

Publicat:
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=336404

http://www.eltorrenti.com/editoriales/000380.htm

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Superavit...defensa del medio ambiente...participación ciudadana.
RES DE RES.Mienten más que hablan

Anònim ha dit...

Y es que ¿ para que tanto asesor e inspector de obras y problemas de los barrios.
Y si lo saben, pues más delito por su parte.
Si es que ustedes además de a la fiscalia deberian ir a Garzón y a la ONU.

Anònim ha dit...

Hace ya tres veranos que estoy quejándome al Ayuntamiento de que las farolas están encendidas de día, o sea, que el problema no es nuevo.
Preferiría no ser anónima, pero es la opción más fácil
Suerte