Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 19 de juny del 2009

LA DENÚNCIA DE COMPROMÍS ACONSEGUIX QUE AGÚSTÍ ÒBRIGA UN EXPEDIENT A FCC

(Retall premsa: LEVANTE)

Dilluns passat Compromís per Paterna va rebre la notificació del fiscal sobre la denúncia que va interposar referent a possibles irregularitats en l’actuació de l’equip de govern del PP. En esta notificació, el fiscal exculpa els funcionaris de les irregularitats produïdes en l’actuació municipal, però no es pronuncia sobre l’actuació del govern del PP. Literalment, diu el fiscal "sense que puga acreditar-se de l’examen de l’expedient actuació de qualsevol funcionari tendent a ocultar el dit expedient", aspecte del que mai va dubtar Compromís per Paterna.

Compromís per Paterna mai ha ficat en dubte la correcta actuació del funcionariat

En conseqüència, i ja que el fiscal no opina sobre el tema central objecte de la denúncia, Compromís estem valorant amb els nostres assessors jurídics els passos a donar d’ara en avant, ja que continuem considerant que han existit irregularitats en l’actuació de l’equip de govern que s’han d’investigar.

VALORACIÓ POSITIVA

No obstant això, Compromís per Paterna manifesta a l’opinió pública la nostra gran satisfacció perquè gràcies a la denúncia i a la investigació del fiscal ha aparegut l’informe-proposta d’expedient firmat per l’enginyer municipal –cap de servicis municipals en eixe moment– i desaparegut administrativament, tal com acrediten les actes de la comissió d’investigació a què es va pretendre desorientar aportant els informes de J. Fernández fotocopiats i no l’informe-proposta original, ara tornat a posar en circulació. A l’aparéixer este informe-proposta, el govern municipal ha obert a l’empresa FCC un expedient sancionador, que previsiblement conclourà en una sanció a l’empresa.

Per tant, una de les conclusions de la mateixa Comissió d’Investigació ha quedat en dubte, ja que, existint este informe-proposta s’ha reobert l’expedient sancionador. En canvi, en la comissió es va afirmar que:

L’interventor (acta 2/09 de 27 de gener): "el Sr. Interventor contesta a la Sra. Domingo que per a haver-se descomptat a FCC, hauria d’haver-se incoat expedient sancionador a la dita empresa i donar-li l’opció a corregir i a fer actuacions subsegüents, però ara ja no serà possible. Ell desconeix eixe expedient, que podria haver-se fet. Pel que sap, això es va constituir com un reforç del servici".



Ara ja sabem que el dit informe per a poder incoar un expedient sancionador existia i va ser firmat el 23 d’abril de 2008, i no ha reaparegut fins que el fiscal l'ha reclamat, per la qual cosa Compromís entén que, independentment que el fiscal no haja trobat indicis de delicte en els funcionaris intervinents, la veritat és que l’administració municipal en el seu conjunt tenia el dit document "extraviat" i ocult a la Comissió d’Investigació que va acordar les seues conclusions amb els únics vots del PP. Tot això hi ha perjudicat la població, tant com a beneficaria d’un servici mal gestionat, com també econòmicament, al no haver-se pogut recuperar l’import de les factures, cosa que ara sí que serà possible.

En posterioritat a la denuncia de Compromis per Paterna, el govern municipal ha obert expedient sancionador a l'empresa FCC que es la encarregada en Paterna de la neteja dels carrers i replegada del fem

El mateix equip de govern va sol·licitar en juliol de 2008 un informe a Broseta Abogados sobre la capacitat sancionadora de l’ajuntament davant de l’incompliment del contracte de FCC. El dit informe conclou “a la vista d’allò que s’ha exposat, opinem que seria conforme a dret l’obertura d’expedient sancionador per part de l’Ajuntament de Paterna”. Però inclús amb este informe, el govern municipal no va obrir cap expedient contra FCC.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís, ha afirmat que "el grup municipal de Compromís tenim un compromís amb la ciutadania, que és el de fiscalitzar l’actuació de l’equip de govern perquè les coses funcionen el millor possible pel bé de Paterna. Ho fem per responsabilitat i per vocació de servici públic. La transparència ha de presidir les actuacions municipals, i quan hi ha hagut irregularitats manifestes, com en este cas, la nostra obligació era recopilar la informació de què disposàvem i traslladar-la a la fiscalia, tal com el mateix Agustí ens va invitar a fer. No entenem per què ara es lamenta d’una actuació que hem dut a terme i que ha sigut absolutament coherent i necessària per a aclarir els fets i per a fer que apareguera documentació que s’havia ocultat a la comissió d’investigació del cas Juan Fernández".

Publicada:
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=335031
http://www.paternaaldia.com/index.php/politica/213-compromis-considera-que-su-denuncia-sirvio-para-que-se-abra-un-expediente-contra-fcc
http://www.paternaahora.com/index.php?option=com_content&view=article&id=245:el-segundo-by-pass-ira-totalmente-en-superficie-segun-el-arquitecto-jefe-del-ayuntamiento&catid=49:compromis-per-paterna

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El alcalde sólo dice que "se ha archivado el caso y punto.Es evidente que según el interés se aplauda o no a la justicia.
El alcalde y su equipo han quedado de nuevo en evidencia. El tema de la empresa que se encarga de la recogida de basura y limpieza,no está claro , no han cumplico con e contrato y ahora con lo que se encuentran es con una apertura de expediente,que no quiere decir que se les vaya a multar.
Un xpediente abierto, según la denuncia de Compromìs, enmarañada por informes contradictorios y desde luego que llega tarde.
Respecto a la comisión de investigación NADA CLARO.
Ahora parece que Agustí ya no quiere mover más ésta historia. Y es que él y sólo él deben de saber que los ciudadanos continuamos sin saber que pasó.
La transparencia es informar y aclarar, no dedicarse a cabrearse con la oposición y llenar la prensa de amenazas.

Anònim ha dit...

No se que van a hacer, pero si quieren mi opinión debrían recurrir y que se abra de nuevo la investigación.
No le dejen que se vaya de "rositas", el tema de FCC sigue sin estar claro y menos aún el de la comisión de investigación.
¿Va a devolver la empresa el dinero que el ayuntamiento se ha gastado en facturas a otras empresas del trabajo que no hizo FCC y que es dinero de todos?.

Anònim ha dit...

Algunos observamos que Agustí ya no trata igual a la oposición, y desde luego la distancia que marca con Compromìs, ya no les dirige la palbra ni en público.
¿Es una postura amenazante y de enfado con su portavoz?.
Tendrán que explicarle lo que es democracia y el papel de la oposición.
En algunos plenos que fuí en la legislatura anterior. Agustí siempre hablaba del trato de favor a FCC y se metia con el equipo de gobierno.
¿Y ahora, les va a permitir todo?. ¿Que intereses tiene con la prensa, que le pagan?

Anònim ha dit...

Ya se que lo más correcto es no poner en duda al funcionariado y que no lo hicieron.
Pero si hay que hablar y denunciar situaciones no pasa nada por hacerlo, a fin de cuentas el rsponsable sería el concejal que está por encima y siempre el alcalde.
Al leer la nota que han colgado tengo la sensación que entre los informes del funcionariado hay contradicciones.
Así que no pasa nada, cualquier trabajador esta expuesto a que averiguen lo que hace y si lo hace mal tomar medidas, y si no miren en la privada...