Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 11 de juny del 2009

LA PARALITZACIÓ DE LES OBRES MUNICIPALS POSA EN RISC L'EFECTIVITAT DE LES ASSEMBLES PARTICIPATIVES

Queda només una setmana perquè la ciutadania encare el procés dels pressupostos participatius del present exercici i la majoria de les obres corresponents als pressupostos participatius del 2007 i 2008 no s'han executat encara. Els veïns i veïnes de Paterna estan desanimats i així ho van manifestar en l'última reunió dels pressupostos participatius. Segons ha destacat la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “si la gent no veu resultats sobre els processos participatius deixarà de creure en ells”. En esta sessió del Consell de Participació Ciutadana els representants veïnals van acordar precisament que l'alcalde de Paterna, o algun membre delegat de l'equip de govern es persone en el pròxim consell i explique l'estat d'execució dels pressupostos dels últims tres anys.

Per a Compromís, la paralització d'un percentatge significatiu de les inversions és greu per si només, però a més porta com a conseqüència el desànim i escepticisme de la ciutadania, i especialment de les persones que estan treballant des de les juntes de barri en un procés que requerix molta implicació i compromís per a informar la ciutadania i per a aconseguir que esta participe en les diverses fases del procés participatiu. Per açò, quan encararem un any més de pressupostos participatius, és descoratjador no veure materialitzat l'esforç de tanta gent.

El bloqueig de les obres afecta els barris de tot el municipi de Paterna. Per citar alguns exemples, la piscina climatitzada de la Coma està pendent d'execució; així com el centre de dia d'ancians de Santa Rita; o el centre de joventut en Terramelar. El mateix succeïx amb els aparcaments públics previstos per a Lloma Llarga i Paterna Centre; o la piscina de Campament. En la Canyada acaba de començar la reposició de voreres acordada en el pressupost participatiu de 2006, i encara estan esperant l'avantprojecte del nou parc municipal del carrer 133. Els veïns i veïnes han estat facilitant idees per a triar les característiques del parc a través d'Internet i l'Ajuntament encara no ha aclarit quina part del terreny està inclosa en el PGOU del municipi.

Per tot açò, i vista la situació, Loles Ripoll, portaveu de Compromís, ha manifestat que “perquè els pressupostos participatius siguen un procés dinàmicament i realment participatiu, en el que centenars de persones s'impliquen i realitzen propostes per a millorar els barris de Paterna, el govern municipal ha de ser molt més diligent, i greixar la maquinària administrativa i econòmica, i més encara darrere del discurs continu del govern del PP respecte al superàvit” existent. Fa la impressió que el govern municipal està ralentitzant l'execució de les inversions per falta de liquiditat, una qüestió que ens agradaria que no fóra certa pel bé de tota la ciutadania de Paterna

Publicada:
http://www.eltorrenti.com/editoriales/000047.htm

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Entre otras cosas, no hay un duro,a pesar de lo que dicen, y la "jugada" llegada desde afiliados del PP de que el dinero para los presupuestos participativos vaya para solucionar la pobreza del pueblo no deja de ser cuanto menos una clara prueba de la falta de liquidez del ayuntamiento.
Cada inversión debe de venir de la partida correspondiente, y más cuando hay mecanismos para apoyar a los sectores más desfavorecidos Asi que de un tiro dos pájaros, acabarán utilizando el dinero de los presupuestos particípativos para lo que no han sido capaces de solucionar con el presupuesto, y aún diciendo en repetidas ocasiones que hay "superavit".
Muy hábil sr. alcalde utilizando a sus afiliados para lanzar mensajes que ústed no se atreve.
Son unos incopetente y además engañan a los ciudadanos.

Anònim ha dit...

No tienen ningún interés por la participación la usaron en oposición para recojer firmas por la tasa de la basura y ganar las elecciones, ahora no salen a recojer firmas contra la tasa de emtre.
UTILIZAN LA PARTICIPACION CIUDADANA Y NO SE LA CREEN. El concejal parece que esté "embalsamado" y menos mal que el alcalde aparece menos y no tiene mas narices que hablar.
Hay que felicitar a toda la gente que está implicada en el proceso por su esfuerzo y de ayuntamiento se salvan un par de funcionarios, e equipo de gobierno UN CERO

Anònim ha dit...

Hay algunas juntas de barrio que no se merecen actuar como tal, copadas por personas patéticas que están a golpe de órdenes del PP pero que no saben hacer la o con un canuto.
Desde la concejalía éstas situaciones se deberían de mirar.
Antes, hace mucho la técnica iba por las juntas de barrio, ahora no aparece nadie en algunas, en otras el concejal de turno que tampoco sé para que va, parece el "correo del zar", TOOOODO SE LO VAN A DECIR AL ALCALDE.
De forment ni un grà.
Y los presupuestos sin ejecutarse.
Y las campañitas de PATERNA SE MUEVE,pues tampoco.

Anònim ha dit...

Alguien sabe si el PP "paga" de alguna manera a todos los que tiene colocados en asociaciones, juntas de barrio...etc.?Es que es bastante exagerado, como dicen que cobraron por actuar el día de las elecciones.
A ver si a final en vez de pedir trabajo a Zapatero hay que ir a la puerta de Génova y de Mestre Canos en Paterna, que estos son los que tienen LAS PELAS que nos faltan a los demás