Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 1 de juliol del 2009

LA CRISI FA AFLORAR 4 MILIONS DE DEUTE DE L'AJUNTAMENT DE PATERNA



La suposada eficiència econòmica d'Agustí queda en dubte


Ha sigut necessari que el govern central publicara un decret que dóna facilitats financeres als ajuntaments en el pagament dels seus deutes perquè l'Ajuntament de Paterna es plantejara liquidar els pagaments pendents per mitjà d'un crèdit de 4 milions d'euros.

Dilluns, en el ple de l'ajuntament de Paterna, la portaveu del PP Sara Álvaro va admetre que el deute era de 4 milions d'euros. La major d'este import correspon al deute contret amb grans empreses com FCC, SELESA i Aigües de Paterna, però en estos 4 milions hi ha 1.700.000 euros de deutes a xicotetes empreses. Algunes d'estes empreses han estat mesos, i inclús anys, sense cobrar. Segons ha constatat la portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “estes entitats estan passant-ho molt malament, especialment en estos temps de crisi, i açò significa que si les empreses no cobren no poden pagar als seus empleats, que poden passar a engrossir les files de parats”.

(recull LEVANTE)

Fa unes setmanes, Compromís per Paterna denunciavem que l'Ajuntament de Paterna estava deixant de pagar a proveïdors, mentrestant, l'equip de govern feia ostentació de la seua eficàcia i eficiència per a portar els comptes de l'Ajuntament. Dilluns en el ple es va poder observar que estes qualitats que s'ha estat atribuint Lorenzo Agustí brillen per la seua absència quan es va conéixer el muntant econòmic del deute. Per a Compromís, no és excusa que part del deute siga de factures d'anys anteriors.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís I membre d'Iniciativa: "Quan un partit polític entra a governar un ajuntament, ha de fer un balanç de la situació, i si hi ha deutes pendents, establir els terminis per a pagar-les i negociar amb les empreses, cosa que este govern municipal no havia realitzat amb la majoria de les empreses a què devia diners, i moltes d'elles, per esta causa, estaven en una situació prou delicada".


D'altra banda, Ripoll també ha destacat que "No es pot entendre que si Agustí diu que hi ha un superàvit de 1.500.000 euros, no els empre per a pagar part dels deutes i així no haver de sol·licitar un crèdit per 4 milions i no per 2 i mig, amb la qual cosa hi hauria un gran estalvi d'interessos. No serà que este superàvit en realitat no existix, tal com Compromís hem afirmat reiteradament?".

Compromís seguirem exhaustivament com es desenrotlla el pagament a estes empreses perquè per a nosaltres és importantíssim pagar a tots, especialment a les xicotetes empreses, però també a les grans, i especialment a l'empresa municipal Aigües de Paterna, a la que se li deuen factures de reparacions de clavegueram i que, com ja va anunciar el nostre grup, el govern municipal ni tan sols les va incloure para per a pagar-les en els pressupostos d'enguany.

Publicada també:
http://www.paternaaldia.com/index.php/politica/235-compromis-critica-la-deuda-de-4-millones-de-euros-del-ayuntamiento

1 comentari:

Anònim ha dit...

Y es que se puede intentar "dormir" a los vecinos pagando comidas, y fiestas, a quienes ni van a plenos ni leen prensa, se puede preparar el terreno para comprarles el voto. Pero las mentiras acaban aflorando siempre.
Los parados en la puerta, los barrios sin inversiones,Paterna cada vez más sucia, las deudas se pagaran con dinero del gobierno central,las grandes inversiones con lo que llega de Madrid.
Eso si, los viajes, las fiestas, las inauguraciones siguen para sorpresa e indignación de quienes lo estamos pasando mal.
Cada vez más quejas en los plenos de los vecinos, incluso de sus fieles admiradores.
Los concejales del gobierno contestan inseguros, el sr alcalde, habla y a veces se rie cuando interviene la oposición...incluso ya dice que ha sido un error de su secretario y de quien lleva protocolo...
Así cada vez es más evidente su inseguiridad y su falta de argumentos ,los asesores que vienen de Madrid cada vez ponen más mala cara.
En el pasado pleno no aprobaron la moción que se presento sobre las víctimas del metro, estámos hablando de la propuesta de una asociación de VICTIMAS, eso si, no son de "derechas", como la de Manos Limpias( claramente de superderechas).
Y es que ALGO HUELE A PODRIDO.
Sigan ustedes así como oposición denunciado y proponiendo.Es la mejor manera de demostrar trabajo y transparencia y apoyar al pueblo.