Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 de juliol del 2009

VIVENDA ACCESSIBLE PERÒ ALLUNYADA DE LA CIUTADANIA

La distància dels nuclis urbans amb les oficines de la SUMPA junt a un transport públic insuficient i un horari d'atenció limitat al matí dificulten la tramitació per a l'accés a les vivendes

L'empresa municipal SUMPA sortejarà a final de l'estiu 59 vivendes de lloguer amb opció a compra. Els ciutadans que ho desitgen haurien de presentar la inscripció abans del pròxim 7 d'agost en les oficines de la SUMPA i el sorteig es realitzarà el 25 de setembre en les mateixes instal·lacions. Esta actuació ha suscitat molt interès per part de la ciutadania però segons han informat a Compromís per Paterna diversos veïns, la tramitació resulta bastant complicada per diversos motius.

Pedro ha relatat a este grup municipal el seu cas: “Treballe a Paterna en un bar i no tinc vehicle. M'he assabentat del de estes vivendes per la premsa i he telefonat a l'Ajuntament però m'han dit que he d'anar a les oficines noves que estan en el Parc Tecnològic. Pensava anar amb autobús però no hi ha horari per les vesprades”. Altra veïna jove apunta: “Jo si que tinc cotxe però treballe de matí en una oficina i m'han informat que la SUMPA només té horari d'atenció de 9 a 14 hores pels matins, així que hauré de demanar permís en el meu treball per culpa de les rigideses de l'Administració”.

Des de Compromís per Paterna, la portaveu Loles Ripoll ha manifestat que “ens vam alegrar molt que l'Ajuntament haja promogut esta actuació que està tenint bona acollida però és indignant que l'equip de govern haja donat tan poques facilitats a la ciutadania”.

Hi ha un transport públic molt limitat al Parc Tecnológic; no hi ha horari per les vesprades; no hi ha sol·licituds en l'Ajuntament; i la pàgina web de la SUMPA està tan desactualizada que encara dirigeix al ciutadà a l'antiga oficina de la SUMPA en el carrer Francesc de Borja. Per a la regidora “és intolerable que les distàncies entre la ciutadania de Paterna i el nostre Ajuntament siguen cada vegada majors. Encara que l'alcalde de Paterna declarara en premsa que el seu govern tracta de fer més accessible l'accés a la vivenda, nosaltres pensem que l'accessibilitat també consisteix en un millor transport i atenció al ciutadà, i una tramitació més senzilla”.

De fet, Ripoll ha recordat que Compromís per Paterna ha defensat sempre que es transforme el registre en una autèntica finestreta única de les administracions públiques, facilitant la relació dels ciutadans amb les mateixes, sense necessitat de desplaçaments innecessaris. Es tracta d'un projecte al que ja estan subscrits molts ajuntaments de l'Estat Espanyol i que pretén acostar l'administració al ciutadà i establir una major col·laboració entre les tres administracions intervinents: l'Administració General de l'Estat, la de la Comunitat Autònoma i les Entitats Locals.

Publicada
Torrentí
Paterna biz

5 comentaris:

Cioara Andrei ha dit...

Foarte interesat subiectul postat de tine, m-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazu am sa mai revin cu siguranta.
O zi buna!

Compromís per Paterna ha dit...

Va multumesc pentru citirea blog noastre. Sintem la dispozitia ta

Muchas gracias por leer nuestro blog. Estamos a su disposición

Anònim ha dit...

Otra mentira más del PP, que iba a acercar la administración a la ciudadanía y lo del rollo de la ventanilla única.
Ya pasó con el tema de pedir trabajo, que si lo pasas por registro, que si vas a Gespa... cada vez decían una cosa.
Total para nada, han colocado a quien han querido, la mayoria simpatizantes del PP.
Ahora para las solicitudes de las viviendas nuevamente problemas.
Al final no facilitan nada. No quiero ni pensar que los pisos están ya entregados...

Anònim ha dit...

ire adrede al pleno a preguntarselo al alcalde a vedr que historia me cuenta...

Anònim ha dit...

Fuí al pleno pero no hizo falta preguntar, porque cuando lo hizo su portavoz, el alcalde dijo que arreglaria el tema ANTES DE QUE ACABE EL PLAZO, o sea antes del 7 de agosto...ojo al dato.
Gracias por preguntar.
Por cierto es muy triste que alguien del público que habla durante más de diez minutos sin que le corte nadie diga"...se ponen nombres de calles como M.Hernández, Lorca o Machado...por "rojos"...
Terrible, por inculto, por rencoroso,y por FACHA.
Indudablemente el alcalde ha "reabierto una herida" y algunos...le siguen.
Que carguen con las consecuencias...