Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 25 de setembre del 2009

Empreses Mixtes: servei públic o negoci privat?



Compromís per Paterna denúncia que el PP puge en 30.000 euros el preu de les vivendes socials

L'empresa mixta Desarrollo Local de Paterna, construirà vivendes socials, millorarà la xarxa viària i realitzarà treballs d'infraestructures públiques. En el cas de les vivendes socials, el benefici brut és del 21,49% -es preveu obtenir un benefici abans d'impostos (EBITDA) de més de 86 milions d'euros sobre una facturació de 680 milions-, diferència entre el cost de construcció dels habitatges i el preu de venda previst. Aquest benefici repercuteix en el preu de l'habitatge en aproximadament 30.000 euros per vivenda, amb el consegüent perjudici als compradors de les mateixes, generalment gent jove o amb pocs ingressos. El benefici brut s'obté incrementant els preus que paguen els compradors d'aquests habitatges socials i també incrementant els preus de la construcció de les infraestructures.

La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat, respecte als preus de les vivendes socials, que “aquest benefici és escandalós. Seran les persones amb menys ingressos les que compraran les vivendes socials, i les que pagaran aquest increment de 30.000 euros per vivenda, que anirà directament a engrossar els beneficis de l'empresa mixta. Per a Ripoll, el que farà el govern municipal “és una burla per als joves i per a la gent amb menys ingressos, que comprarà aquestes vivendes”.

El preu final dels habitatges oscil·larà entre 211.844,52 euros en 2012 a 155.352,65 en 2013. Segons Ripoll “no s'entén que en 2012 el preu siga considerablement més alt, una quantitat massa elevada per als temps de crisi en els quals estem, ja que actualment moltes vivendes de renda lliure tenen preus semblants”.

Respecte a la millora de la xarxa viària, hi ha un increment del 11,11% de benefici brut, diferència entre el cost previst d'execució de l'obra i la facturació a l'Ajuntament de Paterna, com a client final. L'increment suposa per a les arques de l'Empresa mixta un import de 2.4 milions d'euros i representa el 3% dels beneficis aportats.

Quant als treballs d'infraestructura d'obra pública, l'increment és del 6% de benefici brut sobre el cost de l'obra, el que representa en benefici brut abans d'impostos 8,97 milions, un total del 10% dels beneficis aportats.

Respecte a aquestes obres de millora de la xarxa viària i els treballs d'infraestructura d'obra pública, Ripoll ha afirmat que “seria molt més econòmic per a l'Ajuntament licitar aquestes obres mitjançant un concurs públic. Segur que el preu dels treballs seria sensiblement menor, però el govern del PP segurament entén els conceptes d'eficàcia i eficiència d'una manera diferent a la majoria de la gent”. En aquest sentit, Ripoll ha recordat que “Agustí s'ha referit en diverses ocasions a les empreses mixtes com una fórmula pionera en els ajuntaments espanyols. Per descomptat, no hi ha molts experiments com els que planteja Agustí, però el nostre grup pensa que els experiments s'han de fer amb gasosa i no amb els diners de paterneros i paterneras, que hauran de pagar aquests preus tan elevats tant per a les vivendes com per a la construcció de les infraestructures”.

Publicada:
Paterna Ahora
El Torrentí

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pues para mi, NEGOCIO PRIVADO.
Averiguen como están contratando a la gente en Gespa, he ido allì por temas mios y LA MAYORIA DE LOS CONTRATADOS SON AFILIADOS O AFINES AL PP. TAMBIEN EN EL AYUNTAMIENTO.
YA ESTA BIEN.
Ustedes votaron a favor de la empresa municipal, y yo entendí el motivo, y ellos SOLO COLOCAN A LOS SUYOS.
Devuelven favores electorales.
Ustedes lo están denunciando en la calle, DENUNCIELO EN LOS TRIBUNALES, si eso se puede hacer.