Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 11 de setembre del 2009

RIPOLL DENUNCIA: PLACES D’APARCAMENT A 90 EUROS QUAN EN PATERNA ESTAN A 50

Publicada -com podeu vore al retall de premsa- al Levante-EMV

Els preus dels lloguers de les places d’aparcament que construirà una de les empreses mixtes són prohibitius per a Paterna. Actualment hi ha moltes places d’aparcament per a llogar, i estan buides. Els preus oscil·len entre els 40 i els 55 euros. El Partit Popular ha previst uns preus de 90 euros al mes per a les places d’aparcament de pròxima construcció, absolutament prohibitius per a Paterna, i més en l’actual moment de crisi econòmica. Hem parlat amb diversos veïns, propietaris de plantes baixes on lloguen places d’aparcament i ens diuen que ara amb la crisi tenen moltes places buides, i que les lloguen per un preu mitjà que va de 40 a 55 euros.
Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “el Partit Popular preveu construir centenars d’aparcaments i llogar-los a uns preus exorbitants per a Paterna. No sabem d’on s’han tret que tindran mercat per a eixes places, ja que calculen que els primers anys tindran una ocupació del 75%. Que parlen amb tota la gent que està intentant llogar les places d’aparcament que tenen en les seues plantes baixes o en locals comercials que no es poden llogar i així sabran que eixos preus no els pagarà mai la ciutadania de Paterna”.

D’altra banda, preveuen dedicar a la venda una part d’eixos aparcaments a uns preus que oscil·laran entre 16.000 i 20.000 euros, uns preus un poc elevats per a Paterna, però que es convertixen en absolutament inviables perquè el PP pretén vendre’ls per a una concessió a 25 anys. Fent una senzilla operació es pot veure que només amb el pagament de l’amortització més els interessos ix a 900 euros a l’any, només un poc menys que si es llogara la plaça. Ripoll es pregunta: “l’alcalde Lorenzo Agustí sap fer comptes? Estan abocant l’Ajuntament a que augmente els números rojos que ja té, perquè qui pagarà tots eixos aparcaments que no llogarà ni comprarà ningú?”.

Segons Ripoll, “Els projectes que volen fer amb les empreses mixtes són inviables econòmicament i hipotecaran les finances municipals. Agustí pensa que ací es nuguen els gossos amb llonganisses. Parla molt de la crisi però després planteja uns preus que només es poden pagar en Beverly Hills”.

Per últim, Compromís pensem que el PP de Paterna podria mirar al seu voltant i veure què és el que ha fet Rita Barberà quan no ha tingut més remei: València tenia aparcaments a 50 anys, i ha hagut de posar-los a la venda a perpetuïtat perquè la gent no els comprava. Sincerament creuen que a Paterna la gent comprarà aparcaments per a 25 anys a eixos preus?

Per últim volem destacar que la ciutadania volia aparcaments públics perquè a Paterna en falten, PERÒ A UNS PREUS MÉS BAIXOS QUE ELS PRIVATS, això és el que la gent espera quan li parlen d’infraestructures municipals, però amb el Partit Popular està vist que les coses no són així.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un precio máximo de 9.000 euros por cesiones a 25 años sería más entendible. El precio propuesto me parece una salvajada.