Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 14 d’octubre del 2009

COMPROMÍS DEMANA MICROBUSOS EN COMPTES DELS AUTOBUSOS ACTUALS PER AL TRANSPORT PÚBLIC DE PATERNA

Els microbusos emeten menys CO2 i són més manejables

(diari LEVANTE)



El contracte d’autobusos que actualment presta servei de transport públic en Paterna acaba a principis de 2011. Al llarg d’estos anys s’ha vist com encara que s’han modificat les línies i horaris en diferents ocasions, els autobusos circulen en la majoria dels trajectes, com a màxim, a mitja càrrega.


Altres ajuntaments han pres l’opció dels microbusos, és el cas d’Alcàsser, Silla o Torrent, on s’ha demostrat que els microbusos son més eficaços energèticament, emeten menys CO2, són més manejables i poden recórrer més distància en menys temps.

Per això, este matí, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha demanat al govern municipal que estudie adoptar microbusos per al transport públic quan acabe la contracta actual, i ho plantejarà pròximament el Comité de Mobilitat Municipal. Els microbusos millorarien el servei, ja que es podrien augmentar les freqüències, cosa que redundaria en un millor transport públic en tot el municipi.

Fonts del grup municipal Compromís per Paterna han expressat la seua preocupació per la quantitat de cotxes que circulen pel municipi i que amb un transport públic més eficient es quedarien aparcats. A més, un millor transport públic també millorarà la comunicació entre els barris, i axiò a Paterna, amb tants nuclis urbans tan disseminats, és molt important.

“Pensem que els microbusos poden aconseguir estos objectius”, han recalcat.

De fet, tal com ha ressenyat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “el nostre grup està molt interessat a fomentar la mobilitat sostenible en el municipi, per això ja ha proposat diferents iniciatives per millorar el transport, algunes desgraciadament no s’han adoptat, com la d’un autobús circular que connectaria els principals nuclis de Lloma Llarga o la de restablir l’antiga connexió entre este barri i la ciutat de València, o altres que sí que estan en funcionament, com l’autobús que uneix Patern amb Manises.

Publicat:

HORTANOTICIAS