Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 2 de desembre del 2009

COMPROMÍS DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LES INVERSIONS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Una burla a la participació ciutadana i a la ciutadania de Paterna” és com va qualificar Loles Ripoll, portaveu de Compromís, la situació de paralització de les inversions dels pressupostos participatius, i també del procés participatiu que havia d’haver continuat després de les assemblees dels barris, però que la Regidoria de Participació Ciutadana manté en punt mort sense haver donat cap explicació.

Les inversions dels barris

En els pressupostos participatius dels anys 2007 i 2008 els barris votaren una sèrie d’obres i infraestructures, i l’assemblea general dels pressupostos, on hi ha representants de tots els barris, va aprovar una sèrie de projectes a realitzar en els barris. En el quadre següent detallem el projecte aprovat de cada barri i l’estat d’execució:

· Lloma Llarga: VIALS I ZONES VERDES. No s’ha començar a executar cap projecte.
· Terramelar: CENTRE JUVENIL. No s’ha començar a executar el projecte.
· La Coma-Mas del Rosari: CAMP DE FUTBOL ARTIFICIAL. S’ha posat el cartell de l’obra, però encara no ha començat l’execució.
· La Canyada: JARDÍ EN EL CARRER 133. No s’ha començar a executar el projecte.
· Santa Rita: Encara no està realitzat ni el projecte.
. Centre: ACCESSOS PER A VIANANTS. No s’ha començar a executar cap projecte.
· Campament: PISCINA. La junta va decidir dedicar el diners del pressupost participatiu a adquirir el sòl per a poder realitzar la piscina.
· Alborgí: PARC ALBORGÍ. No s’ha començat a executar el projecte.

Com es pot observar –adjuntem acta de la reunió de la Mesa Assemblea de Pressupostos Participatius– TOTS els projectes estan sense executar. Estan tots en fase de projecte. Compromís exigim que Agustí explique als barris a què es deu esta paràlisi en l’execució de les obres: si és falta de pressupost, o problemes administratius, o qualsevol altre problema, perquè la ciutadania es mereix estar informada, i més en uns projectes que ha votat i que són prioritaris per a cada barri.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “Una vegada més, l’alcalde de Paterna parla del que farà, de projectes futurs com ara Ikea o la Ciutat de l’Habitat, però les obres dels barris, les que milloren la vida diària de la gent amb més jardins, més zones esportives, millors accessos per a vianants, etc., no han començat encara.

Això és preocupar-se del benestar de la ciutadania? Per a Compromís estes obres haurien de ser una prioritat, però pareix que estiguen guardades al final de l’últim calaix de la taula del despatx de l’alcalde, i que ja no se’n recorde”.

El procés participatiu

Les assemblees del pressupost participatiu de 2009 es van fer en juny, i en estes es van elegir dos representants de cada barri per a que, juntament amb els tècnics municipals, valoraren la viabilitat tècnica i econòmica de cada projecte, per a que després l’assemblea general dels pressupostos participatius de tota Paterna decidira quins projectes portar a terme. Fa més d’un mes que s’havien d’haver reunit les meses tècniques per a valorar cada projecte, però no se sap res de res.

Pessimisme entre la gent que participa

Les persones que han participat en el procés dels pressupostos estan desmoralitzades perquè veuen que el seu interés i implicació servix per a molt poc, perquè l’equip municipal del PP està demostrant que no li interessa la participació directa de la població, que vol deixar-la morir no executant les inversions i no convocant les reunions acordades.

Paterna és pràcticament l’única ciutat espanyola governada pel PP on es fan pressupostos participatius, heretats de la legislatura anterior. Però si la situació continua com ara, sense dinamització, sense portar endavant els compromisos adquirits amb la ciutadania, la ciutadania donarà l’esquena als pressupostos participatius perquè pensarà, i amb raó, que estem davent d’un paripé, d’un muntatge del govern municipal del PP per a fer creure que té interés en la participació i eixir en la foto.

Per això, Compromís per Paterna ha exigit a Lorenzo Agustí i al regidor de Participació Ciutadana que complisquen els seus compromisos sense més dilacions: que executen les obres dels pressupostos participatius i que convoquen els òrgans de participació que fa setmanes que s’haurien d’haver reunit. Si no ho fan, els representants de Compromís per Paterna es plantejaran seriosament deixar de ser comparses en una cerimònia que només busca fer creure a la gent que hi ha participació quan realment només hi ha fum.

Publicat:
HORTANOTICIAS
EL TORRENTI