Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 30 de desembre del 2009

L’ALCALDE AFAVOREIX UNS PROPIETARIS AFINS AL PP SENSE EXPLORAR ALTRES UBICACIONS PER A IKEA



Dos de les al·legacions que Compromís per Paterna va presentar al projecte d’Ikea van ser les relatives a la ubicació, encaixonada entre la urbanització de la Creu de Gràcia i Campo Olivar, i la falta de transparència en el conveni inicial amb la multinacional, ja que no constaven els noms dels propietaris de les parcel·les que signaven el conveni. Després d’haver-se sabut que la propietat és d’unes persones pròximes al PP, es poden entendre millor les raons que van fer que eixos noms no isqueren a la llum en el seu moment.

Els propietaris dels terrenys són persones afins al PP, concretament amistats molt pròximes a l’alcaldessa de València, i lògicament això ha fet que el grup municipal de Compromís per Paterna encara tinguem més reserves respecte a la ubicació elegida pel consistori paterner.


Cristina Domingo, regidora de Compromís, ha remarcat que “tot indica que l’equip de govern no ha explorat suficientment altres opcions per a la ubicació d’Ikea perquè ja havia pensat en eixos terrenys. Però hi havia altres possibilitats que podrien haver sigut tingudes en compte, com els terrenys de les monges dominiques, que no calia reclassificar i que haurien suposat uns interessants ingressos per al consistori. Encara que el terreny és més menut que el que reclamava Ikea, la construcció podria haver-se compactat. A més, cal tenir en compte que, com va manifestar l’alcalde en el Consell de Participació Ciutadana, l’empresa Multidevelopement ha decidit no vindre a Paterna, i això deixaria lliures 25.000 metres quadrats a l’altre costat d’Heron City, per a ubicar la ciutat de l’Habitat. Precisament esta zona sí que té vocació comercial i podria ser més idònia per a la ubicació d’Ikea”.

D’altra banda, també existixen terrenys militars, pròxims al nucli urbà, que podria haver sigut una altra candidata.

A més, la ubicació elegida té el doble de metres quadrats que els que necessita Ikea, extensió que també es pensa reclassificar sense que l’equip de govern haja explicat a quines necessitats respon la reclassificació de tant de terreny. És precisament ara quan les peces del puzzle van encaixant i es pot entreveure una gran operació urbanística. Tal vegada esta siga la raó oculta que haja fet que la Generalitat es decante per Paterna i no per Alfafar

Publicat:
EL PAIS
TORRENTI
HORTANOTICIAS