Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 23 de desembre del 2009

Compromís proposa una rebaixa de preus front als preus impossibles del PP



L’Ajuntament té un estoc important de vivendes sense vendre

La SUMPA es va crear l’any 2000, en una situació de bonança econòmica i de preus de les vivendes en alça. La SUMPA posava a disposició dels qui vivien o treballaven a Paterna vivendes de VPO a un preu raonable i inferior al que podien trobar al mercat. I a més, la SUMPA guanyava diners que podia dedicar a polítiques socials com el pla de millora de l’accessibilitat –mitjançant ajudes i assessorament tècnic per l’eliminació de barreres arquitectòniques en vivendes i edificis– i moltes altres activitats de caràcter social.

ARA: Vivendes inaccessibles a canvi de projectes per a uns pocs


Amb la arribada de la crisi, el finançament és molt més difícil, ja que els bancs donen crèdit només a aquells que tinguen treball i mai pel 100% del seu preu. Per això, cal tindre estalviat un 20% del seu preu per a fer el contracte. D’altra banda les vivendes de renda lliure han experimentat un descens generalitzat de preus i s’han equiparat amb els preus de les VPO. Per això, el mercat de les VPO a Paterna està estancat: de les dos promocions posades a la venda s’estan contractant dos pisos al mes, cosa que posa en evidència la necessitat de posar en marxa mesures que reactiven el mercat.

Per això, les regidores de Compromís van plantejar ahir en la Junta General de la Sumpa que es baixen els preus dels pisos. Per a Compromís no és suficient que la Sumpa finance l’entrada dels pisos sinó que rebaixe el preu del metre quadrat, que actualment es troba en la franja més alta de preus per a VPO: 1.576 euros m2. Això es podria fer d’una manera senzilla subvencionant part de l’entrada dels pisos. D’altra banda, el lloguer amb opció a compra, que és una de les propostes que es van fer en la junta general, tampoc és per si sola una bona opció, ja que qui vol comprar té en compte el preu final, i si este és elevat, el comprador no es decidix a adquirir la vivenda.

Ara mes que mai es quan necessitem una SUMPA preocupada per la seua funció social, per facilitar a la nostra gent vivendes a preus raonables, i a les que es puga accedir amb facilitat. Sembla que la dreta del PP no s’ha adonat que els temps han canviat i cal aplicar polítiques per a facilitar molt més l’accés a la vivenda. A més, des de l’arribada del PP al govern municipal ha vist en la SUMPA –que és una empresa sanejada– la caixa on poder ficar mà per a tirar endavant els seus plans. Macroprojectes com la creació de les empreses mixtes, la realització d’“eventos” com els concerts… I tot això lleva possibilitats i recursos a les polítiques socials, cap a on s’haurien de destinar tots el seus beneficis.

Publicat:
HORTANOTICIAS

TORRENTI