Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 13 de gener del 2010

Compromís centra l'atenció en els VPO, les dotacions educatives de la Coma i el morrut


INFORMACIÓ PUBLICADA A PÀGINA 26

Des de Compromís per Paterna (CpP) han donat a conéixer la situació en què es trobem molts dels adjudicataris de les llars, que no han formalitzat els contractes de compra. Des d'aquesta formació s'assegura que l'empresa municipal Sumpa ven les promocions a 1.576 euros el metre quadrat, el preu màxim que permet el Ministeri i la Generalitat. L'equip de govern ha previst huitanta milions d'euros de beneficis amb la venda d'aquests habitatges, quantitat que Loles Ripoll considera que és molt elevada ja que els compradors són gent jove amb pocs recursos. Aquests preus, segons la portaveu de Compromís per Paterna, ha fet que en les dos promocions que es construeixen ara mateix només s'haja formalitzat el 20% dels contractes de venda, perquè d'acord amb el que ha explicat Ripoll, les famílies i els jóvens no tenen prou ingressos per amortitzar la hipoteca o estalviar el 20% de l'entrada i això ha provocat una allau de renúncies. Des de CpP consideren que l'equip de govern hauria de rebaixar els preus, sempre amb un marge raonable que permeta la viabilitat, destinar part d'aquestes llars a lloguer i crear un registre únic que arreplegue les peticions.

Pel que fa al morrut, a la Canyada s'han hagut de tallar moltes palmeres per culpa d'aquesta malaltia. Loles Ripoll ha explicat que l'Ajuntament retira les fulles, però no els troncs, quan és la part de la planta en què es troben els insectes i les larves. La portaveu de CpP ha lamentat que els populars no hagen pres mesures preventives ni tampoc n'informen els ciutadans. Ripoll ha reclamat que Ca la Vila prenga mesures perquè molts exemplars encara estan en la fase inicial de la malaltia i és possible frenar el morrut. Els socialistes de Paterna, que també s'han fet ressò d'aquest problema, han lamentat que l'Ajuntament diga als veïns que s'han de dirigit a Conselleria quan altres municipis, com l'Eliana, és l'administració local qui atén els casos.

Finalment, i davant del fracàs de molts alumnes de l'IES de la Coma, que acabaran quart ESO sense haver obtingut aquest títol fomatiu, Compromís'ha posat en contacte amb el col·lectiu de jóvens del barri, un grup preocupat per la situació de la Coma. Aquesta entitat de jóvens proposa que se seguisca l'exemple de l'IES Peset Aleixandre, en el qual s'ha posat en marxa el Programa Integra, destinat als alumnes desmotivats, que es comprometen a anar a classe i a més realitzen tallers de perruqueria o fusteria. Loles Ripoll ha comentat que aquests xics de la Coma podrien entrar en contacte amb diversos oficis, a través de la brigada municipal o l'empresa municipal Gespa, de forma tutoritzada i així motivar-los en els estudis i formar-los professionalment. Des de Compromís per Paterna pensen que l'IES de la Coma només ofereix ESO i Batxillerat quan, d'acord amb la realitat del barri, els jóvens s'estimen més un ofici. En aquest sentit, Ripoll aposta perquè es potencien els cicles formatius i els programes de garantia social.