Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 13 de febrer del 2010

COMPROMÍS EXIGEIX, DAVANT ELS EXCESSOS DE LES ELÈCTRIQUES EN PATERNA, QUE L'AJUNTAMENT NO TRANSIJA MÉS



Compromís ha presentat una moció per al ple ordinari amb exigències concretes al Regidor de Medi Ambient.

LLEGIR LA MOCIÓ

LA TALA EN IMATGES

Un dels fruits dels treballs de la Comissió de Tales de l'Ajuntament de Paterna va ser l'aprovació pel Ple d'un conveni amb Red Elèctrica en l'any 2009. Recentment hem pogut saber que a pesar de l'esforç realitzat, REE es va negar a signar el conveni aprovat pel Ple i, a més, una vegada acabada la tala autoritzada mitjançant llicència, va impugnar aquesta mateixa llicència judicialment per a poder seguir fent tales sense que les seves activitats siguin controlades pels ajuntaments.

Hem sabut també que REE ha incomplit la seva obligació de repoblació segons l'ordenança municipal de l'arbrat, a pesar de la qual cosa, al novembre de 2009 l'Ajuntament va donar altra llicència a REE en les mateixes condicions que l'anterior, amb un termini de reforestació d'un mes, cosa que ha tornat a incomplir.

En el mateix mes de novembre, l'Ajuntament també va atorgar a Iberdrola altra llicència de tala. Durant tot aquest temps, l'Ajuntament no ha convocat la Mesa de Tales per a informar de les sol·licituds de llicència ni dels incompliments de reforestació ni de l'actitud litigadora de REE contra l'autonomia municipal. Però les mostres de menyspreu a l'autoritat municipal no acaben aquí. Aquestes últimes setmanes Iberdrola ha realitzat unes tales totalment desproporcionades i estem a l'espera que l'Ajuntament acabe les inspeccions per a, si escau, iniciar l'expedient sancionador.
A més, Iberdrola tindrà també que complir les seves obligacions de reforestació tal com preceptúa la llicència. Segons Loles Ripoll, "les empreses elèctriques estan ninguneando a l'Ajuntament de Paterna, Red Elèctrica ha incomplit per dues vegades la seva obligació de reforestar, a més ha recorregut la llicència municipal, i Iberdrola ha realitzat unes tales desproporcionades, per lo que l'Ajuntament no pot contemporizar més amb aquestes empreses i els ha d'exigir que complisquen les ordenances municipals".



Davant aquesta situació, Compromís ha plantejat una moció per al pròxim ple, que adjuntem, en la qual planteja, entre altres punts, la necessitat que l'Ajuntament informe a les entitats socials del resultat de la inspecció posterior a les tales perquè, si és el cas, s'obri l'oportú expedient sancionador i que a partir d'ara l'Ajuntament obligue, amb caràcter previ a les llicències de tala tant un programa d'actuació en el qual s'especifiquen concretament els exemplars a eliminar com un programa de reforestació. Segons Ripoll "tant l'Alcalde com el Regidor d'urbanisme i Medi Ambient haurien d'explicar en el Ple el perquè d'aquesta actitud contemporizadora amb unes empreses que mostren una total rebel·lia a acatar les normes municipals".

Publicada:
HORTANOTICIAS
EL TORRENTI

D'altra banda: LA COORDINADORA INICIA ACCIONS LEGALS CONTRA LES TALES

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Cuando salimos a la calle?.
Convocad algun tipo de manifestación YA, por favor.