Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 12 de febrer del 2010

EL TEMPS D’ESPERA A BURJASSOT, ESCANDALÓS PER A UNA SOCIETAT MODERNA



COMPROMÍS DEMANA MÉS METGES PER A REDUIR LES LLISTES



El passat mes de gener, l'Ajuntament de Paterna va aprovar una moció en la qual es demanava a l'administració sanitària una sèrie de millores per al municipi, entre les quals se sol·licitava la contractació de més metges en el centre d'especialitats de Burjassot. Les queixes dels pacients al funcionament d'este centre de salut són constants, ja que les llistes d'espera són intolerables. De fet, les urgències s’han convertit en el lloc habitual de visites front el col·lapse en la cita prèvia.

Segons les informacions que disposa Compromís per Paterna la demora en les especialitats al centre de Burjassot és escandalosa per a una societat moderna. Només per citar alguns exemples, la llista d’espera a l’àrea d’Alergies és superior a un any i mig; quant a Dermatologia el temps que ha de transcórrer per a rebre atenció és de prop d’un any; mentre que en les especialitats de Traumatologia, Cardiologia o Otorrino-laringologia, la demora és de sis mesos al primer cas i de cinc mesos als dos últims. Unes dades que a jutjar per la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, no fan més que corroborar la necessitat d’ampliar la plantilla de metges especialistes, i que redundaria en una millor atenció per als pacients només de Paterna sinó de molts municipis de les comarques pròximes.


Així mateix, en el Dia Mundial del Pacient el grup municipal Compromís per Paterna constata que el temps d’espera de les visites als especialistes i al metge d'Atenció Primària no sols ha augmentat al centre de Burjassot sinó a tota l’àrea metropolitana. Un fenomen que s'ha agreujat després de la reassignació de pacients que ha suposat l'obertura del nou Hospital de Manises i l'augment poblacional dels últims anys.

A més, tal com ha destacat Loles Ripoll “no hem d’oblidar-nos del drama humà que en moltes ocasions s’amaga darrere de la necessitat d’una cita prèvia”. Ripoll ha fet així referència a un cas del que té constància, el d’una dona que té una piga cancerosa i a la que, en tractar-se d’un cas urgent, li han donat data en Dermatologia per a vore-la en tres mesos, un temps que per a ella suposarà un patiment molt gran.

Publicada:
Levante-EMV