Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 2 de març del 2010

EL PP REBUTJA LA NOSTRA PROPOSTA DE PAGAR DIRECTAMENT LA TAXA DE FEM I ARA JA NO PARLA DE RETORNAR LA TAXA SINÓ DE "UNA XICOTETA QUANTITAT"

El PP ha rebutjat en l'últim ple municipal de Paterna la proposta de Compromís de canviar l'ordenança de la Tamer. Compromís ha proposat a Agustí que negocie amb els altres membres del PP –partit que té la majoria en l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus–, el canvi en l'ordenança que regula la taxa de fem perquè la ciutadania de Paterna quede exclosa del seu pagament i que pague directament l'Ajuntament a la EMTRE el seu import.

Els veïns i veïnes fa més d'un any que paguen aquesta taxa metropolitana en el rebut de l'aigua, però Agustí es va comprometre que l'ajuntament retornaria el seu import pel sistema de ecobono, igual que la desapareguda taxa d'escombraries municipals, és a dir, pagant primer els ciutadans i retornant després l'ajuntament la quantitat que cada veí havia pagat.

Segons ha explicat la portaveu Loles Ripoll, "si el PP hagués acceptat modificar l'ordenança en el sentit que proposem, l'Ajuntament pagaria directament a l'Entitat Metropolitana, i no faria falta que la ciutadania pagara ni que després presentara instàncies perquè li retornassen l'import del pagat, amb el que s'estalviaria molts tràmits burocràtics. A més, amb la nostra proposta, els funcionaris municipals reduirien la seua càrrega de treball al no haver de gestionar la devolució d'aquesta taxa".

La proposta de Compromís és viable jurídicament, ja que Paterna, juntament amb Torrent són els dos únics ajuntaments que havien manifestat la seua intenció d'assumir el pagament de la taxa perquè no la paguessin els seus ciutadans. La proposta de Compromís és coherent amb aquest desig, ja que planteja l'exclusió de Paterna d'aquest pagament i que assumisca el pagament directament l'Ajuntament.


Preocupació en Compromís per les afirmacions de Sara Álvaro

En el Ple, la tinent d'Alcalde Sara Álvaro va arribar a dir que es retornaria "una petita quantitat" de la taxa, afirmació que posa d'evidència que solament tracten de pagar una petita quantitat de les taxes realment pagades pels veïns. Segons Ripoll "la voluntat de no pagar la totalitat de la taxa, sinó solament una part, podria estar darrere de la negativa del govern municipal a acceptar la moció de Compromís. Tal vegada l'hi estan pensant i no volen complir el seu compromís amb la ciutadania. Si diuen que hi ha superàvit en l'Ajuntament, no entenem per quin es tornen enrere en el seu compromís estrella", conclou Ripoll.

Publicada:
El Torrentí
Hortanoticias

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si es que no dicen la verdad, proponen en campaña electoral y al final, tardan en devolver la tasa de la basura,los que no la pagaron estan tan tranquilos, a costa de quienes cumplimos con nuestras obligaciones y encima ahora nos cobran otra tasa por el recibo del agua, y estos señores no quieren que se pague directamente, otra vez follón para hacer la reclamación. Que manera de perder tiempo y dinero, más trabajo para los funcionarios...que manera de engañar y que triste tener un gobierno como éste.