Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 10 de març del 2010

Setmana de la dona: “ÉS VERGONYÓS QUE EN CRISI EL PP GASTE MÉS DE 70.000 EUROS EN ACTES SUPERFICIALS"

La regidora portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha qualificat de “vergonyosa” la despesa de 74.830 euros, més de 12 milions de les antigues pessetes, que ha fet l’equip de govern del PP amb els diners de tota la ciutadania. “Una autèntica barbaritat, i més si cau en els temps de crisi que estem travessant”, segons Ripoll.


Amb motiu del 8 de març –Dia Internacional de la Dona–, l’Ajuntament de Paterna ha programat sis actes els dies 4, 5 i 8 de març. Uns actes que per a Compromís resulten massa costosos per a les paterneres i paterners; han estat programats amb ineficàcia (a uns horaris als que cap dona treballadora pot acudir); i aprofundeixen ben poc en les polítiques de igualtat o en la situació real que travessen les dones de Paterna.

A més dels actes institucionals del Dia de la Dona, realitzats amb escassa assistència entre les 10 i les 12 hores d’ahir, hi havia programades una interessant obra de teatre –que a més, va representar-se per la vesprada–, o una xarrada sobre la situació de la dona a Paterna, a la que lamentablement poques dones treballadores van poder assistir.

Però el 90% d’esta exagerada despesa se l’han emportat un dinar i un sopar de “gala” que tingué lloc passat divendres a l’Hort de Santa Maria del Puig, per al qual es van haver de contractar 17 autobusos, una despesa absolutament innecessària si s’haguera fet a Paterna. El PP ha costejat amb el diners de tota la ciutadania un sopar i un dinar per 66.115’36 euros –aproximadament 10 milions de pessetes–, una xifra “exagerada”, encara que d’eixe diners l’Ajuntament espera recuperar 21.000 euros mitjançant els tiquets venuts.

Des de Compromís per Paterna, Loles Ripoll ha manifestat que “amb estos vora 80.000 euros podrien fer-se actes més populars i dirigits a aprofundir en les polítiques d’igualtat”. Per a Compromís, la celebració d’este dia internacional hauria de ser reivindicativa, solidària i per descomptat massiva, i no ser fruit només d’una política de màrqueting. Segons ha referit la regidora “en estos moments en què tantes famílies ho estan passant malament, problemes com l'atur, la necessitat d'escoles infantils públiques o la renda garantida de ciutadania i molts altres, haurien de prevaler sobre les polítiques de grans “eventos”.

D’altra banda, Ripoll ha recordat que als pressupostos de 2010 la partida reservada a polítiques d’igualtat pujava en 84.000 euros respecte a l’exercici passat. Des de Compromís han apuntat que “lamentem moltíssim que quasi tota esta pujada corresponga a l’organització de un sopar i un dinar”.

Informació detallada: DECRET 973 DE 23/02/2010 SOBRE APROVACIÓ D'ACTES I DESPESA DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 2010

Publicada:
LEVANTE
PATERNA AL DIA
Infopaterna

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Me parece muy bien que critiqueis este despropósito, da igual lo que digan los del PP, claro que a las mujeres y a las personas mayores y a mi nos gusta ir de comida y de cena...pero eso no es justificación...tambien quieren los parados trabajo,los maestros colegios en condiciones, los vecinos no tener que esperar para la visita médica.
El caso es que se gasta mucho dinero en unos actos que se podían hacer para más gente y con menos gasto.
Estoy de acuerdo que la semana, y es semana de la mujer trabajadora está para hacer más actos culturales y populares...
con ese dinero hubieran comido muchas familias del pueblo.
es una verguenza y una contradiccción con lo de las políticas de igualdad.

Compromís per Paterna ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari.
Salutacions

Anònim ha dit...

Yo quiero poner aqui una reflexión:
Todo lo que comentais aquí esta muy bien pero por la misma razón también se podía evitar todo el gasto que supone la pólvora de la cordá y las medidas especiales. ¿Cuanto dinero se ahorraría el consistororio si un año no hace cordà y lo destina a las familias má necesitadas? ¿y qué me decís de las fallas? Como estamos en crisis nos evitamos plantar todos los momumentos, el gasto de la ofrenda, etc y más dinero para ayudar a familias necesitadas. O los moros y cristianos, que no salgan este año y todo el dinero para ayuda a los colectivos más necesitados, para colegios, etc.
¿No pensais que también se generaron puestos de trabajo esa noche en la cena, en la comida del lunes, y en otras actividades que oferta el ayuntamiento a precio subvencionado?.
Yo sinceramente pienso que es muy fácil criticar cuando las actividades de la semana de la mujer se han hecho siempre y ningún alcalde ha escatimado gastos, muy al contrario. Yo fui a esta cena y pagué 16€, cierto que fue un precio subvencionado, pero había grupos de mujeres trabajadoras que no pueden acudir a las otras actividades programadas porque trabajan, incluso había 3 subsaharianas con quienes hablé y habitualmente no tengo oportunidad de hacerlo.
Repito que las actividades de la setmana de la dona siempre se han hecho en el municipio, governase quien governase, y si en números absolutos pueden parecer grande el presupuesto, que lo es, ¿cual es el padrón actual en Paterna?. En mi humilde opinión no es lo mismo que este presupuesto lo gaste un municipio de 10.000 habitantes y acudan 700 mujeres que el municipio sea de 60.000 habitantes y acudan 700 mujeres

Anònim ha dit...

Al final no entiendo con que estás de acuerdo y con que no.
Si en la cena encontraste a 2 subsaharians, está muy bien , pero sabes ¿cuantas hay en el municipio, y rumanas, y de otros paises, y paterneras?.
a final el tema es que se puede gastar menos dinero y dar más servicio.
Y desde luego los que más ganaron fueron los del municipio de el Puig, que no los de Paterna.
que todos los gobiernos hayan hecho la semaa de la dona, ya lo sabemos, el tema es como se utiliza el dinero. Y PIENSO QUE DESDE LUEGO COMER Y CENAR NO ES PRACTICAR POLITICAS DE IGUALDAD.
En referencia al tema de las fiestas en general es muy posible que tengas razón, sólo te queda plantearlo a la concejalia correspondiente.
EL TEMA ES QUE HAY QUE GESTIONAR EL DINERO DE TODOS CON MEJORES FINALIDADES Y PARA LA MAYORIA

Anònim ha dit...

Jo vull ser objectiva perquè no trobe cap diferència en els gastos que han fet el diferents governs, (socialistes, socialistes-EU, PP), amb l'organització de la semana de la dona. Sempre ha hagut dinar de la dona, a l'epoca de Borruell me'n recorde que hi va haver excursions quasi gratis a fora de la comunitat, etc. I resulta que si els gastos els fa el PSOE no són desproporcionats però si els fa el PP sí que ho son.
Jo vaig anar al sopar, al dinar no hi vaig anar perquè treballe. Governe qui governe he d'anar a les activitats de la dona que organitze el govern de turno sempre que puga.
Vosaltres, el grup compromís, ¿no sabieu abans que tingueren lloc els actes el pressupost que es gastaria? Perdoneu-me la meua ignorància perquè jo no sé quan es presenten els gastos, si abans o deprés de que les activitats tinguen lloc. Si es que sabíeu el despropòsit de les despeses abans del sopar o del dinar, potser podíeu haver-lo denunciat abans. Podíeu haver-nos demanat a les dones que pensavem assitir que donarem els diners per a fundacions o ONG's, segurament algunes hagueren seguit els vostres consells.
I ara, sabent quines són les despeses d'enguany, podeu imaginar-vos quines seran les de l'any que bé. Per tant, l'any que bé, que a més a més és d'eleccions, esteu a l'aguait perquè l'ajuntament explique abans les despeses de la semana de la dona i poder denunciar-ne l'abús abans que es produisquen.