Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 27 de maig del 2010

COMPROMIS DENUNCIA LA PASSIVITAT D’AGUSTÍ DAVANT LA RETALLADA DE LES AJUDES PER A LA RENDA DE CIUTADANIA A PATERNA

La subvenció passa de 248.752 euros a 99.500 euros

Segons estimacions de Compromís per Paterna, de les més de 7.000 persones que actualment no tenen treball en Paterna, al voltant de 1.500 no perceben cap tipus de subsidi. L’estatut d’autonomia preveu una renda garantida de ciutadania d’uns 400 euros per a persones en esta situació, que poden percebre fins a un límit de 3 anys. L’any 2010, la Generalitat ha assignat a Paterna 248.752,00 €, quantitat que només servirà per a que 32 families puguen cobrar esta renda durant un any. Compromís ja vam criticar que esta quantitat era absolutament insuficient per a que les persones que tenen dret a esta renda en el municipi la puguen percebre. Però la previsió per al 2011 és encara pitjor, ja que la Generalitat només aportarà 99.500,80 euros.

Esta dràstica retallada de la renda de ciutadania tindrà greus efectes a Paterna, ja que les persones sense recursos i que no troben treball, les més castigades per la crisi, no podran tindre una renda que almenys els servisca per a no passar fam.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís “ara estem pagant la política de fastos, de grans esdeveniments de cara a la galeria i de nous rics que hem portat amb els governs de Camps. Unes polítiques que han beneficiat a les poques empreses adjudicatàries d’eixos grans esdeveniments, però que han deixat sense recursos la Generalitat per a ajudar els més desfavorits, com ara s’està demostrant amb el retall de la renda garantida. El president Camps hauria de tindre vergonya del que està fent, i més vergonya encara de no rectificar”.


D’altra banda, Ripoll ha remarcat la passivitat de l’alcalde de Paterna davant d’estos retalls; per això ha afirmat que “Agustí ja havia vist les dades de 2010, i sabia que amb els 248.000 euros no n’hi havia prou, però va callar i no va dir res al president Camps, del qual era assessor. Després de la retallada per a 2011, Compromís li exigim que no continue callant i que faça valdre els drets de tota la ciutadania del municipi que no té subsidi davant del govern de la Generalitat”, ha remarcat Ripoll. Per últim, Compromís anuncia que presentarà una moció perquè el Ple de l’Ajuntament sol·licite més ajudes per a la renda garantida a la Generalitat.

Publicada:
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS
Retall: Levante-EMV

1 comentari:

Anònim ha dit...

Claro, por eso no tienen ningún interés en informar y publicitar, cuanto menos gente lo solicite menos dinero que da la consellería y más para "chorradas", que sólo disfrutan unos pocos y en zona VIP, los que no tenemos para comer a la m...