Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 31 de maig del 2010

El PP s'oposa a compensar les retallades de salaris d'empleats públics a la Comunitat


S'ha oposat en les Corts a estudiar esta proposta de Compromís

Davant el camí mal emprès pel govern espanyol, que ha decidit plantar cara a la crisi reduint la despesa pública a costa de reduir la protecció social i salarial del personal empleat públic, des del grup parlamentari de Compromís hem presentat diverses propostes de resolució en les Corts Valencianes. En una d'elles s'instava a la Generalitat a estudiar els mecanismes d'increment de salaris per a compensar la pèrdua retributiva aprovada pel govern de Rodríguez Zapatero, dintre de les competències que tingua l'administració valenciana.

Però aquestes mesures no han contat amb el suport del grup popular: el PP s'ha negat a estudiar les mesures que pot prendre l'executiu valencià perquè el decret de Zapatero no perjudique econòmicament als empleats públics valencians.

Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, "lamentem que el PP no vulga ni asseure's a estudiar les mesures perquè els funcionaris de la Generalitat no surten perjudicats amb unes retallades que no tenen cap raó de ser de castigar perquè si a uns treballadors a cobrar menys. Els hem demanat que s'estudien fórmules per a compensar el sacrifici que realitzaran ells i les seues famílies".

La diputada Mireia Mollà, responsable de temes econòmics del grup parlamentari, va dur el pes del debat i va desmuntar l'argument del PP: "El que es rebaixa amb el decret del govern central, la Generalitat pot contrarrestrar-lo pagant la productivitat als treballadors i treballadores de l'administració pública valenciana.

Des del grup popular han acceptat que és possible acceptar aquest mecanisme que ja és utilitzat en l'actualitat per l'administració de la Generalitat per a evitar restriccions en límits salarials.

----

Compromís preguntarà al Consell per la suspensió d'avals a CAM i Bancaixa


La coalició ha registrat una pregunta en la qual sol·licita que les Corts "done explicacions" sobre la suspensió per part de la Comissió Europea (CE) dels expedients de concessió d'avals.

En un comunicat, Compromís va assenyalar que al desembre de 2009 el Consell "va aprovar una mesura per a afavorir suposadament el finançament empresarial mitjançant avals de 300 milions d'euros de la Generalitat a CAM i Bancaixa", que ara es troba "paralitzada" per la CE "perquè considera que avalar la titulació d'actius a la CAM i Bancaixa per a l'emissió de valors de renda fixa que suposadament té l'objectiu de finançar empreses atenta contra les normes del mercat comú".

Notícia completa

1 comentari:

Anònim ha dit...

SI ES QUE SON UN EIXEMPLE D'INCONGRUENCIA...ADEU PP