Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 3 de juny del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA LA GREU CONTAMINACIÓ DE LA SÉQUIA UNCIA

  • A aquesta sèquia s'aboquen aigües residuals de diferents vivendes dels barris de Campament i del centre de Paterna 
  • Aigua contaminada i males olors en el parc natural del Túria
  • La coalició ecologista denunciarà la situació al SEPRONA
El veïnat del barri de Campament i el col·lectiu de regants de l'horta de Paterna duen molt temps suportant males olors i el Partit Popular de Paterna ho sap. La causa d'aquest problema cal buscar-la en la séquia Uncia, que travessa Paterna des dels Molins, passant per la Replaceta i el carrer del Batà, fins a Campament, i rega l'horta de Paterna.


Segons han informat a Compromís els regants, des de fa temps a aquesta séquia van a parar abocaments d'aigües residuals provinents d'algunes vivendes del centre del nucli urbà, on la séquia està soterrada. Aquests abocaments són visibles en les sortides de la sèquia en zona d'horta de Paterna, a l'altura del Patronat Francisco Esteve, i en el Barri de Campament, on hem rebut queixes veïnals per l'olor fecal continu en l'entorn del col·legi la Salle fins al pont de les Carolines. Les aigües fecals de Paterna van a la xarxa de clavegueram i d’ací a la depuradora, però les vivendes d’estos carrers aboquen les aigües brutes directament a la séquia. L’alcalde i el regidor de Medi Ambient coneixen esta situació completament anòmala, han rebut queixes de la ciutadania i dels regants i no han fet res per solucionar el tema.

El nostre grup municipal és conscient de la greu contaminació de la séquia, que provoca males olors que han de suportar els veïns i sabem que tant els llauradors com les treballadores i treballadors dels centres de la zona estan patint una situació de insalubritat intolerable”, ha manifestat la regidora de Compromís, Loles Ripoll.

A més, Ripoll ha assenyalat que aquesta zona d'horta està dintre de l'àrea d'influència del Parc Natural, i per tant, la Generalitat també hauria d’implicar-se en la depuració de les aigües d’esta séquia.

 La sèquia està plena d'aigües residuals, per tot això, ha afirmat Ripoll amb rotunditat “anem a denunciar la situació al SEPRONA, ja que Agustí està mostrant una passivitat pasmosa en un tema que afecta la salut pública, tant de la gent que viu prop com dels regants que utilitzen aigua contaminada”. De fet, els agricultors de la zona han manifestat a Compromís que no poden cultivar hortalisses amb una aigua tan contaminada, i només poden regar cítrics”.

Retall: LEVANTE EMV (3 juny)