Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 22 de juny del 2010

PREOCUPACIÓ DE COMPROMÍS PER LES MUTILACIONS GENITALS QUE ES PODRIEN ESTAR PRACTICANT A XIQUETES DE PATERNA

Diverses informacions periodístiques alerten que en diferents poblacions de València, i en concret Paterna, es podrien estar produint mutilacions genitals. Les xiquetes que podrien estar afectades serien més de 800 en conjunt d'uns quants municipis. A causa d'això, Compromís ha vingut sol·licitant al Govern Municipal que indagaren la realitat d'estos fets per a posar-los fi.

Concretament, durant el ple del mes d'abril, la regidora Cristina Domingo va sol·licitar informació als regidors Vicente Arenes de Policia Local i a Miguel Sánchez de Servicis Socials, però després de quasi dos mesos no hem rebut cap resposta respecte d'això.

Ens hem posat en contacte amb funcionaris de la policia local i de servicis socials, els que han afirmat que no tenen constància de cap cas en concret, encara que també van aclarir que és difícil detectar estes operacions per a mutilar les xiquetes ja que es fan completament en secret.

Els responsables van incidir en la importància d'educar i sensibilitzar perquè no es produïsquen mutilacions de xiquetes de famílies africanes de què en el nostre municipi hi ha un important nombre de persones que pertanyen a esta comunitat.

Posades en contacte amb el president de l'associació Paterna te da la mano, ens ha informat que encara que ells no tenen constància de cap cas, els pareix molt interessant el nostre interés i disponibilitat per a col·laborar en tot allò que signifique sensibilització, i que ells des de l'associació ja estan fent algunes xarrades informatives.

Davant d'esta situació de opacitat, Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha mostrat la preocupació de la coalició per el tema i invita als que puguen tindre coneixement d'estos fets els informen per a instar la seua eradicació. Ripoll ha destacat que "la mutilació genital és una pràctica que encara perdura, i està vinculada a la creença patriarcal de què les dones mutilades són més submises i obedients. És una pràctica que atenta contra la integritat física, la dignitat i la llibertat de les dones, i des de Compromís farem tot el que estiga en la nostra mà perquè no es produïsca".