Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 19 de juliol del 2010

RIPOLL DENUNCIA QUE AGUSTÍ AMAGA DES DE JUNY UN FORAT ECONÒMIC DE MÉS DE SIS MILIONS D’EUROS EN LA LIQUIDACIÓ DE 2009

Per a Compromís per Paterna, que va votar en contra dels comptes municipals en 2009 i va avisar l’alcalde Lorenzo Agustí que tenien “els peus de fang”, esta és la raó per la qual el proper ple tractarà els pressupostos 2011.

L’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, amaga des del 3 de juny una liquidació  negativa que trenca amb la seua imatge d’eficiència i eficàcia, segons la regidora portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll. La data es correspon a la Junta de Govern celebrada per tal d’aprovar la liquidació corresponent al pressupost de l’exercici 2009.

Ripoll assenyala que Agustí “ha amagat esta liquidació als treballadors de l’ajuntament, als grups de l’oposició i a l’opinió pública mentre buscava una solució, inclús en el ple del passat 28 de juny, quan ja feia quatre setmanes que ho sabia”. Cal afegir que ja s’estan produïnt “importants retards als pagaments a proveedors, la qual cosa incrementa la càrrega financera en ser reclamats els interessos de demora als quals tenen dret”.

Segons es desprén de l’informe de l’interventor, on queda palesa la quantitat de –6.081.984,26 euros com a resultat pressupostari de 2009, el consistori de Paterna es troba en una situació de dèficit, el que significa que l’ajuntament “no produeix prou recursos per tal d’atendre els seus compromisos” i que ara denuncia la regidora portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

A més a més, l’interventor ja va explicar en 2009 que els ingressos amb els quals compta el consistori són “de caràcter conjuntural”, com ara la compra de sòl, i per això va advertir “de la possible insuficiència d’ingressos per a exercicis futurs”.

Amb aquestes dades, Compromís per Paterna, recorda a Agustí que el dèficit de més de sis milions d’euros és perquè els pressupostos de 2009, com ja va dir Compromís en aquell moment, tenia “grans zones d’obscuritat perquè basa els ingressos en operacions hipotètiques que no se sap si es faran i en la injecció de diners d’unes empreses mixtes amb les quals discrepem des de la base, per la seua filosofia i pels preus abusius dels serveis”.

Per a Loles Ripoll, “Agustí es vanagloriava de fer una gestió eficaç i eficient, i esta liquidació demostra que no sap gestionar un municipi com Paterna, que Paterna li ve gran, com demostra este forat econòmic de sis milions d’euros en l’exercici 2009".

Per tal de tapar l’escandalós dèficit de més de sis milions d’euros, l’ajuntament només pot dur a terme “l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2011 amb superàvit inicial no inferior al dèficit”, tal i com diu l’interventor. Així, aprofitant que les Festes Majors són imminents i serveixen com a cortina de fum per al forat de més de sis milions de la liquidació de 2009, l’alcalde durà al ple de juliol els comptes de 2011.

Retall: LEVANTE EMV (dissabte 17 juliol)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues si desde el PP no lo niegan...es que ustedes tienen razón...que mala gestión del PP y sobre todo del alcalde de Paterna sr. Agustí

Anònim ha dit...

Me gustaria saber lo que bajan en el presupuesto de fiestas que es lo que viene más cerca...que sepan que a todos nos gusta pasarlo bien, pero no a costa de que luego no haya dinero para servicios sociales, para disminuir el paro, en definitiva para tener los derechos mínimos garantizados...