Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 11 d’octubre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA APOSTA PER LA NORMALITZACIÓ DEL VALENCIÀ I CRITICA LES INCOHERÈNCIES DE L’EQUIP DE GOVERN POPULAR

La coalició fa esta reivindicació en la diada del 9 d’octubre

Compromís per Paterna considera que “el valencià és una de les senyes d’identitat de la ciutadania i cal que els nostres governants, com ara l’alcalde Lorenzo Agustí, mantinguen encesa la flama de la llengua per tal que tota la ciutadania la conega i siga un fet normalitzat el seu ús en qualsevol dels àmbits del dia a dia”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “si volem que es coneguen les manifestacions culturals de la nostra terra, el primer pas a donar és apostar pel valencià com a targeta de presentació i això només s’aconsegueix amb el recolzament institucional que, a dia de hui, està ple d'incoherències en l'equip de govern popular".

Des de la coalició indiquen que Lorenzo Agustí “sap parlar valencià, però l'usa en comptades ocasions, i això demostra la falta de compromís personal amb la llengua, fet que és molt significatiu, i més quan és un paterner de naixement, i fill de paterners”. Pel que fa a les diverses regidories, “la falta de coherència és la norma habitual, ja que hi ha regidories que usen bastant el valencià en la publicitació d'actes, com la de Joventut o Participació Ciutadana, i altres que no l'usen mai, com la de Sanitat”, segons Ripoll.

Pel que fa a la Regidoria de Cultura, “que havia de destacar-se per la potenciació de la llengua, és de destacar que en la programació cultural, especialment en l'oferta teatral, les obres en valencià són poquíssimes, contrastant amb la programació d'altres pobles de l'Horta, en què hi ha una preocupació per l'oferta teatral en valencià. Crida l'atenció especialment els actes cultural per a xiquets i xiquetes, on el valencià està absent, com en les passades festes majors, en què tots els actes organitzats per a xiquets -amb el patrocini de l'ajuntament- van ser en castellà”. En este sentit, Ripoll recorda que "els xiquets i xiquetes han de vore el valencià com una llengua normal i útil, que està en la televisió, però també en els actes que fan en el seu poble, cosa que per ara no és així a Paterna".

Es dóna la circumstància que Paterna té un dels reglaments d'ús del valencià més avançats, “però falta voluntat política perquè es complisca”. En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna recorda que “la nostra formació ha denunciat casos on el govern municipal del Partit Popular ha obviat l'ús del valencià, com ara el de la centraleta d’informació de l’ajuntament, que és la targeta de presentació, i que la persona que l'atén diu ‘bon dia’ però no sap parlar valencià”.

Per aquesta raó, Loles Ripoll creu que “la lluita per la que és una de les llengües oficials, com figura en l’Estatut d’Autonomia, és una batalla diària que tots els valencians i valencianes mai hem d’abandonar fins que el valencià estiga al lloc que li pertoca. I des de Compromís per Paterna tenim clar que l’orgull per lo nostre passa per l’orgull de defensar el valencià”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ

1 comentari:

Anònim ha dit...

La aportació més decidida que ha fet l´equip del govern municipal per la normalització de la llengua ha sigut la creació del CRIDA BUS. Del qual, per cert, no coneguem res.