Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 15 d’octubre del 2010

COMPROMÍS PORTA A ANTICORRUPCIÓ LA TRAMA AUSPICIADA PER LA CONSELLERIA DE RAFAEL BLASCO

El grup Compromís en Les Corts denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció de la Comunitat Valenciana a la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania per afavorir la creació d'un entramat "presumptament corrupte" en la concessió de les ajudes de cooperació al desenvolupament


La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat en roda de premsa que té documents que proven l'existència d'un "tracte de favor" de la Conselleria cap a la Fundació Solidària Entrepueblos, que va crear "una trama" d'ONG per a "disposar de fons públics per a fins no lícits". Segons explica en la seua denúncia Compromís, Entrepueblos va assolir "un entramat" perquè les empreses integrants del patronat d'aquesta fundació "foren les beneficiàries últimes" de part dels fons de cooperació atorgats per la Generalitat "en connivència" amb la citada fundació. 

Mollà ha assegurat que empreses relacionades amb aquesta entitat podrien haver-se dut fins a 2 milions d'euros dels prop de 4 que la Conselleria va concedir a "entitats de molt reduïda presència en l'àmbit de la cooperació", i que arran d'entrar en contacte amb Entrepueblos van assolir "subvencions sustancioses". La documentació de la qual disposa Compromís, entre la qual hi ha correus electrònics entre la fundació i responsables del departament dirigit pel conseller Rafael Blasco, evidencia una "connivència" amb el gabinet d'aquesta Conselleria, que assessora "sobre la millor forma de presentar projectes", sempre segons Mollà. 

La diputada ha manifestat que les ONG Fudersa, Agrupació Ceiba, Asamanu Àfrica, Esperança Sense Fronteres i Asa Àfrica passen de rebre ajudes, que en alguns casos no superen els 12.000 euros en 2008, a obtenir en 2009 prop de 700.000 euros de la Conselleria, que en una part important derivaven en els patrons d'Entrepueblos. Una part important de la subcontractació es feia amb l'empresa Arcmed, propietat del president de la Fundació, Alfonso Navarro, i amb Dinamiz-e, de la qual era administrador únic el vicepresident d'Entrepueblos, Adolfo Soler, segons la parlamentària. 

Mollà ha afegit que una altra de les empreses que amb les quals es subcontrata és Desfa, de la qual és president Joaquín Blasco, que segons ha apuntat treballava en la Fundació i tenia una relació personal amb la família del conseller Blasco. Aquest entramat afavoria que els recursos obtinguts per les diferents fundacions "acabaven sent gestionats realment" pels patrons, sense contar amb la preceptiva autorització del Protectorat de la Generalitat, tal com establix la llei de Fundacions. 

La documentació, ha indicat, també evidencia que els costos de les partides dels projectes "estan clarament sobredimensionats" i en alguns casos es cobren quantitats distintes per un mateix concepte, com ocorre amb un curs de formació pel qual es va cobrar 1.100 euros en una ocasió i 23.000 euros en una altra. Mollà, que s'ha mostrat convençuda que algunes de les organitzacions implicades no coneixien el que ocorria, ha explicat que els propis treballadors d'Entrepueblos eren els quals "fabricaven" les factures de les ONG per a les quals treballaven i ha afirmat que la fundació tenia un compte comú amb la resta d'entitats on es realitzaven els ingressos de les subvencions. 

La diputada ha exigit a Blasco que pose a la disposició del seu grup tots els expedients relacionats amb aquestes entitats i ha anunciat que el seu grup sol·licitarà la creació d'una comissió d'investigació en Les Corts i la realització d'una auditoria per part del Tribunal de Comptes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si este home CAU JA D'UNA VEGADA... el ex-FRAP, el ex-PSOE ( ara que d'açi el tiraren, per falta de transparencia a la seva gestió)...I ELL SIGUE QUE SIGUE...Son uns vividors...a costa del poble valencià...