Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 8 d’octubre del 2010

EL PP REBUTJA LA PROPOSICIÓ DE COMPROMÍS SOBRE LA GRATUÏTAT TOTAL DELS LLIBRES DE TEXT EN PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

Els vots del grup popular en les Corts Valencianes han rebutjat aquest dijous en el ple una proposició no de llei del grup parlamentari Compromís en la qual es reclamava que, de manera immediata i urgent, el Consell adoptara les mesures necessàries per a garantir la gratuïtat total dels llibres de text a tota la població escolar que curse els estudis obligatoris en centres mantinguts amb fons públics.

Així mateix, proposava instar al Consell a incloure en cadascun dels exercicis pressupostaris, començant per 2011, les partides pressupostàries necessàries per a garantir la gratuïtat total. La diputada de Compromís Mònica Oltra, ha advertit que l'actual "no és un programa de gratuïtat, és un programa d'ajudes". 

Oltra ha recordat que les Corts Valencianes ja van aprovar per unanimitat en 1987 la gratuïtat dels llibres de text i ha sol·licitat que el bo llibre siga "veritat i que els alumnes tinguen els llibres de forma gratuíta", perquè els llibres, ha recordat, "valen més del doble que la quantitat que dóna el bonollibre", al mateix temps que va plantejar la mateixa mesura per a menjadors i transport escolar.

Segons el parer de la diputada de Compromís, aquesta mesura serveix per a "afavorir la igualtat d'oportunitats". Oltra ha acusat també al PP de pensar en un sistema educatiu "d'elits, més que d'iguals" i ha recordat que la Constitució espanyola, en el seu article 27.4, establix que l'ensenyament bàsic és obligatori i gratuït. 

La diputada del Partit Popular Maira Barrieras ha afirmat que la conjuntura econòmica obliga a "apretar-se el cinturó", ha afirmat que el valencià és el millor sistema "que pot haver en un moment com ara" i ha considerat que "després de l'esforç de la Conselleria, s'hauria de fer costat".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Segurament els diners estan gastats també amb l'aportacio a l'ONG afin a d'ells...NO TENEN VERGONYA...