Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 13 de desembre del 2010

COMPROMIS EXIGIRÀ UN PLE EXTRAORDINARI PERQUÈ AGUSTÍ DONE EXPLICACIONS A LA CIUTADANIA SOBRE LA SEUA VINCULACIÓ AMB LA TRAMA DE CORRUPCIÓ

Davant l'última informació apareguda divendres passat al diari El País

Compromís per Paterna, arran de la informació apareguda divendres al diari El País, “exigirà la convocatòria d’un ple extraordinari per a que l’alcalde, Lorenzo Agustí, done explicacions als paterners i paterneres sobre la seua relació amb el cas Gürtel”. La coalició ha mantingut un seguiment continuat de les notícies que han aparegut en la premsa sobre la vinculació de Lorenzo Agustí amb la trama Gürtel, i al llarg de la legislatura “hem sigut l’únic grup municipal de l’oposició que ha preguntat directament a l’alcalde, en diversos plens municipals, sobre la seua vinculació amb la trama corrupta”.

La primera ocasió va ser arran de la publicació, el 29 de setembre de 2009, de les fotos de diversos alcaldes i càrrecs públics del Partit Popular que presumptament havien finançat les campanyes electorals amb diners de la trama. Lorenzo Agustí estava en esta llista. I el dia 30 del mateix mes va aparéixer en la premsa una notícia que deia que “desde el PP de Paterna se aseguró ayer que el colectivo local "no ha tenido ninguna vinculación ni relación contractual con Orange Market, ni con Agustí de candidato a las municipales ni como alcalde”.

A pesar d’això, la premsa insistia que “La policía relaciona a Agustí con el pago de más de 6.600 euros por un acto del 30 de enero de 2007, que fue el de su presentación como candidato ante Camps, Rita Barberá y Alfonso Rus”. Després d’estes informacions, la portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, va preguntar en el ple d’octubre directament a Agustí sobre les informacions de la premsa que el vinculaven a Orange Market, i l’alcalde va negar esta vinculació.

Posteriorment, en abril de 2010, va tornar a aparéixer en premsa nova informació que relacionava també al cap de l’equip de govern de l’ajuntament amb la trama; esta vegada era una llista d’alcaldes que presumptament havien rebut regals d’Orange Market. En el ple d’abril de 2010, Loles Ripoll va demanar a Agustí explicacions sobre estes informacions, però l’alcalde no va negar explícitament la vinculació, sinó que va contestar “ja ho ha dit vosté, senyora Ripoll”, referint-se a la pregunta formulada per la regidora de Compromís per Paterna i que havia sigut: “es veritat que vosté no ha tingut res a vore amb la trama corrupta del cas Gürtel?”.

El passat mes de juny, van aparéixer noves informacions, i Loles Ripoll va tornar a preguntar a Agustí: “Sr. Alcalde, en relació amb les notícies de premsa publicades en les quals se li continua relacionant amb la trama Gürtel, el nostre grup ja li ha preguntat anteriorment i tant les seues declaracions prèvies com les efectuades per vosté davant d’este ple han sigut de no tindre res a veure amb cap empresa de la dita trama. Després del que s’ha publicat hui, considerem que s’han facilitat noves dades que insistixen en eixa vinculació que vosté desmentix, ja que se sol·licita que se li investigue d’una forma específica. Per tant, li reiterem davant d’este ple: té vosté o ha tingut a veure amb alguna de les empreses de l’entramat de Gürtel? Ha efectuat contractacions amb alguna de les empreses? Si és així, diga’ns quines han sigut eixes contractacions i facilite’ns els seus expedients perquè puguem complir la nostra responsabilitat de controlar els actes de la Junta de Govern”. En esta ocasió Agustí també va negar qualsevol vinculació.
Ara, i donada la nova informació que divendres publicava el diari El País, segons la qual “la policia cree probada la relación “directa y duradera” entre los gerentes de empresas de la trama y el alcalde y su jefe de gabinete”, Compromís per Paterna considera que la qüestió “requerix una explicació urgent de l’alcalde al poble de Paterna, i per això hem demanat un ple extraordinari. Sabem que la justícia està actuant, està investigant, i esperem que finalment quede aclarida la que hui és encara presumpta vinculació d’Agustí amb la trama, i se’n deriven responsabilitats”.

Segons Loles Ripoll, regidora de Compromís per Paterna, “si demanem un ple extraordinari és perquè el poble de Paterna es mereix unes explicacions del primer edil davant d’unes acusacions tan greus. Independentment que la justícia seguisca el seu camí, Paterna necessita explicacions polítiques de l’alcalde, ja que és alcalde per la confiança que la ciutadania va depositar en el seu equip amb el seu vot, i és ell qui ha de respondre ja davant de la ciutadania. Les acusacions d’haver amanyat concursos, d’haver acceptat regals, d’haver finançat actes de la seua campanya electoral amb diners de la trama, són molt greus i per això ha de comparéixer davant de la ciutadania”.

Publicacions digitals:
EUROPA PRESS

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ché, però quín alcalde més "bonico" que tenim !

Huí li han fet una entrevista al diari Las Provincias que ha sigut molt light i curta (una volta editada, clar). Com es nota quí paga la tirada!
Per cert, quant els paga l´ajuntament per tindre l´apartat específic?

En ella, asegura que les obres del col.legi públic de la Lloma Llarga començaran entre gener i febrer de l´any que ve, una volta resolt el tema de la financiació (si ell ho diu).
I que faran una primera fase per a escolaritzar, almenys, als més menuts i acabaran el menjador.
Es a dir, tindrem un col.legi per fases.

I de l'autovía que es presuposa que acabarant fent desde San Antonoi de Benagéber fins la v31, encara que li la vaig fer fa cinc díes, no l´ha rebuda. Ni tampoc altra sobre si es compromet a no llevar línies de TMP, si guanyara les eleccions.