Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 9 de desembre del 2010

COMPROMÍS PROPOSA LA PROHIBICIÓ TOTAL DEL TRÀNSIT DE VEHICLES PEL BOSC DE LA VALLESA

La coalició ha demanat a la Regidoria de Sostenibilitat que acorde amb els propietaris la manera d’impedir que els vehicles de motor entren en el bosc i el continuen deteriorant

Compromís per Paterna considera que “la prohibició total del trànsit de vehicles pel bosc de la Vallesa, una de les grans àrees boscoses del parc natural del Túria, és fonamental per a evitar el deteriorament que està patint este bosc on cada vegada hi ha més residus i la vegetació pateix l’agressió del pas de vehicles com hem comprovat in situ”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha enviat un escrit a la regidora de Sostenibilitat, Maria Villajos, en el qual exposa la situació de deteriorament de la Vallesa i li demana que acorde amb els propietaris la instal·lació de cadenes en les entrades del bosc i en els principals camins.

Loles Ripoll, explica que “tenim la llei de la nostra part perquè hi ha el Decret 8/2008, de 25 de gener, del Consell, pel qual es regula la circulació de vehicles pels terrenys forestals de la Comunitat Valenciana”. Segons l’article dos d’este decret, “queda prohibida la circulació de qualsevol tipus de vehicles camp a través, açò és, fora de les pistes i sendes forestals, a excepció dels vehicles amb funcions de vigilància i casos d’emergència”.  A pesar d'això, Ripoll també assenyala que “si no es prohibix l'entrada als camins principals, és difícil controlar que els vehicles no utilitzen sendes alternatives per a recórrer el bosc ni que aboquen tot tipus de residus, i més ara que els efectius de la policia local s'han vist reduïts”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afegeix que el decret “també recull al seu article quatre que tampoc, en cap cas, es pot aparcar el cotxe fora de zones degudament preparades o de pistes forestals, prohibició que tampoc es compleix com mostren les imatges que adjuntem”. A més a més, per a Loles Ripoll “la circulació de vehicles a motor també significa un perill per als senderistes, passejants i cicloturistes, la qual cosa també està regulada però tampoc es compleix”.
Ripoll subratlla que “si aquest decret prohibeix també explícitament, al seu article cinc, la circulació de qualsevol tipus de vehicles de motor per les sendes forestals, no entenem, tal i com mostren les imatges, que estiga incomplint-se la llei i que a més cap institució, ni la conselleria ni l’ajuntament de Paterna posen remei”.

Per tot això, Loles Ripoll ha demanat a Maria Villajos que “acorde amb els propietaris del bosc la manera d'impedir el pas dels vehicles a motor per tal que només hi puguen transitar les brigades municipals i del parc natural, els vehicles d'emergència i que cada propietari puga accedir als seus terrenys. La prohibició total de la circulació dels vehicles és la mesura més efectiva per a aconseguir una progressiva regeneració de la vegetació i que acaben els abocaments de residus”, conclou Ripoll.

Retalls:
LEVANTE-EMV (9 desembre)
LAS PROVINCIAS (10 desembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS