Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 31 de març del 2010

COMPROMÍS ACUDEIX A LA CONCENTRACIÓ ENFRONT DE LA CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL

Loles Ripoll, regidora i portaveu de Compromís per Paterna, ha trobat a faltar la presència del govern del PP i a l'alcalde, Sr. Agustí

Ahir de matí i com a conseqüència de la moció presentada en el ple de l'Ajuntament de Paterna en relació amb patronat Fco. Esteve, la regidora i portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha acompanyat al grup de manifestants que s'han concentrat enfront de la Conselleria de Benestar Social per a reivindicar d'una banda l'abonament de les quantitats que els corresponen pel concert del Centre de Dia, així com el de les ajudes per al Centre Ocupacional i el Centre d'Atenció Primària.

A causa d'aquestos retards, els professionals no han pogut rebre el seu sou íntegre del mes de febrer, no podran cobrar la seua nòmina del mes de març, i el que és més greu, no saben quan cobraran.

Cap membre de l'equip de govern, que va consensuar la moció presentada per Compromís en la línia de les reivindicacions del col·lectiu de professionals, ha acudit a mostrar el seu suport al Patronat a pesar que aquest centre es troba a Paterna i que l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, ha declarat en certes ocasions que “sempre ha donat suport i donarà suport a aquest col·lectiu”.

Des de Compromís continuarem donant el nostre suport a les dignes reivindicacions d'aquest col·lectiu, no només perquè cobren el sou que se'ls deu, sinó també per a exigir un finançament segur a aquests centres que treballen sense ànim de lucre prestant un important servei a un col·lectiu que precisa d'una atenció qualificada.

Per altra banda, des del grup parlamentari Compromís s'ha presentat a la taula de les Corts una pregunta parlamentària per aclarir la situació i una proposta de resolució amb la finalitat de que es faça efectiva de manera immediata el pagament de la subvenció al Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, que atén a 189 usuaris amb discapacitat intel·lectual.

(LLEGIR PROPOSTA DE RESOLUCIÓ: ACÍ)

IMATGES DE LA CONCENTRACIÓ

PARALITZADES DE LES OBRES DE LA ROTONDA, I DELS BARRANCS DE LA FONT I BARAT



Les obres de canalització del bararnc de la Font formen part dels projectes del Pla E que realitza l’Ajuntament de Paterna.

Estes obres van començar fa mesos i l’ajuntament ha hagut de sol·licitar una pròrroga perquè no ha pogut complir el termini que marcava el pla.

De fet, l’Ajuntament de Paterna és un dels més ineficients en l’aplicació del Pla E, perquè ha demanat la pròrroga en el 100% dels projectes.

Fa unes setmanes es va desviar el trànsit per a poder avançar les obres de canalització a l’altura de la rotonda, però fa dies que les obres estan paralitzades, amb les consegüents molèsties per als vehicles que transiten per la rotonda provisional.

En el ple municipal d’ahir, la regidora Cristina Domingo va preguntar al regidor d’Obres, Alfonso Romero, les raons de la paralització. L’edil no va poder aclarir els motius de la paralització i adduí que les obres estarien acabades al juny. Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís "no és de rebut que justament ara que s’ha desviat el trànsit, amb els perjuís que comporta, es paralitzen les obres. I que a més el regidor no sàpia donar explicacions ni dels motius de la paralització ni del temps que estaran parades".

Les obres d’urbanització incomplixen l’ordenança de l’arbrat

D’altra banda, Compromís ha pogut constatar –i es pot veure en una de les fotos adjuntes– com en les noves voreres que s’han realitzat en l’obra de canalització del barranc no s’han instal·lat escocells, amb la qual cosa el mateix Ajuntament de Paterna està incomplint la seua ordenança de l’arbrat, que diu que "en les noves urbanitzacions s’instal·laran escocells cada 7 metres". Segons Ripoll l’Ajuntament no fa cas ni a les seues pròpies normes, i no sols podem veure-ho en el barranc de la Font i de Barat, sinó en les obres de reposició de voreres que s’han fet recentment en la Canyada, on no han deixat escocells per a plantar arbres "Des de l’equip de Govern van contestar que "es posarien tots els escocells que siguen necesaris" encara que estes obres que ara denuncia Compromís no les té realitzades a pesar de la norma municipal i que el projecte es va aprovar com a "projecte mediambiental". "No sabem què entenen el Sr. Romero i la Sra. Contelles per medi ambient a la vista del resultat", va concloure Ripoll.

Publicada:
PATERNA AL DIA
HORTA NOTICIAS

dimarts, 30 de març del 2010

La Plataforma d'Aturats, prosegueix el tancament en el el saló de plens

[Actualitzat el dijous 1 d'abril a les 18 hores]

Els representants de la Plataforma continuen al Saló de Plens des de la nit del dilluns i estan disposats a allargar la situació fins arribar a un acord

El col·lectiu pren aquesta mesura després de sis mesos rebent excuses per part de l'equip de govern

Redacció: dilluns 29 de març. Aquest col·lectiu va presentar el passat mes de setembre un projecte d'agricultura ecològica amb un pressupost previst de 30.200 euros. Des d’aleshores, i malgrat les “bones intencions” del Partit Popular, la Plataforma només ha aconseguit que l'Ajuntament duga al ple d'aquesta nit un conveni de mínims, amb el qual no estan d'acord. Segons les seues paraules se senten “enganyats” i entenen que després de diferents pretextos el conveni que s'aprovarà aquesta nit no recull el projecte original i el seu pressupost s'ha reduït a la meitat: 13.500 euros.

Davant aquesta situació, Compromís per Paterna ha sol·licitat la retirada del punt i ha demanat al primer edil, Lorenzo Agusti, que negocie aquest conveni amb la Plataforma de Desocupats per a poder aprovar-lo en ple per unanimitat i amb l'acord total d'aquest col·lectiu. El govern local del Partit Popular s'ha negat al·ludint que prefereixen aprovar-lo. A partir d'aquest moment es sotmetrà a informació pública.

El grup municipal Compromís per Paterna ha donat suport des del principi aquest projecte que va nàixer amb l'objectiu de recuperar els horts abandonats a Paterna i mantenir l'equilibri del parc natural del Túria mitjançant el “reciclatge” de treballadors i treballadores . Segons han indicat des d'aquesta coalició, aquesta iniciativa permetrà la posada en valor de l'horta i la reinserció laboral per a un sector, el de la construcció, que travessa uns moments molt difícils.

Des de Compromís per Paterna, la seua portaveu Loles Ripoll ha criticat la poca habilitat negociadora de l'equip de govern del PP i ha trobat a faltar la voluntat real d'apostar per aquest tipus de projectes. És una qüestió de prioritats i aquest equip de govern està demostrant amb xifres quins són els seus interessos”, ha manifestat Ripoll. La portaveu ha fet així referència a una informació que Compromís per Paterna va traure a la llum fa poc i que la Plataforma ha plasmat en una octaveta que ha repartit en el saló de plens: el PP es va gastar 44.515 euros en un menjar i un sopar per la Setmana de la Dona, i en canvi únicament pretenen invertir 13.500 euros en aquest projecte, que va ser impulsat a l'origen per la Granja Julia.

HAGO 1 Y CUENTO 20

[Article publicat al Butlletí Municipal: VIU]

Lorenzo “VIU” en el país de las maravillas

Estimada lectora, estimado lector,

La revista que estás leyendo no es el boletín del PP, aunque lo parezca. En esta revista podrás leer que hay proyectos avanzados cuando en realidad o no han comenzado o están en fase incipiente. Y no encontrarás información de otros porque están paralizados y de ellos nada se dice.
No es ético editar un boletín electoral pagado por el pueblo de Paterna
El objetivo: dar una imagen de una Paterna que dista mucho de ser la que conocemos y donde vivimos. Nos vamos acercando a las elecciones, y parece que todo vale, pero todo no vale. Desde Compromís creemos que no es ético editar un boletín de propaganda de corte electoral pagada por el pueblo de Paterna. El colmo del atrevimiento es efectuar un balance 2007-2009 hecho por ellos mismos, lleno de autosuficiencia y autobombo.

Llegir tot l’article

dilluns, 29 de març del 2010

La llum d'Àfrica tinta Paterna

La vicepresidenta del govern de Gàmbia, Aja Isatou Nijie-Saydy que es troba a València per motiu de la cinquena edició de "Dones per un Món Millor", ha visitat Paterna al costat de l'Ambaixador de Gàmbia a Espanya, Kebba Touray. La comunitat africana a Paterna ha acollit amb gran entusiasme a Aja Isatou Nijie-Saidy en aquesta trobada cultural.
Com no podia ser d'altra manera, Compromís per Paterna vam estar allí. En les IMATGES, la regidora portaveu del grup municipal, Loles Ripoll, en els diferents actes que s'han celebrat.

Compromís, barri a barri: la Canyada


Divendres passat va tindre lloc la segona de les xarrades per barris que Compromís per Paterna hem organitzat per a l’any 2010.
Va ser una reunió participativa en la que els assistents plantejaren problemes, suggeriments i reflexions sobre la realitat local i la gestió del PP a Paterna.




Baix el títol de “La Paterna que volem: tres anys de Compromís”, Vicent Jutglà (Bloc); i les dos regidores de Compromís a l’Ajuntament, Loles Ripoll i Cristina Domingo (Iniciativa PV), explicaren la tasca d’oposició constructiva que Compromís hem desenvolupat a l’Ajuntament (amb més de 200 propostes presentades), així com qual és la Paterna que volem.





Si tú vols saber quina Paterna volem, parlar-nos de la teua o ajudar-nos a construir-la junts, contacta amb nosaltres o apropa’t a la propera xarrada, de la que informarem adequadament.

Soterrament del metro: El PP malgasta els diners en un projecte innecessari i desconegut per la ciutadania

El soterrament es finançarà amb el Pla Confiança amb un pressupost de 1.139.867 euros per a 2010

El pla inclou la redacció del projecte de soterrament de diversos trams però només l'execució del tram que passarà pel nucli urbà de Paterna, al costat d'una zona d'horta no urbanitzable

L’Ajuntament de Paterna no ha informat d’este projecte a la ciutadania


El projecte de soterrament de les vies del metro al seu pas per Paterna es finançarà amb el Pla Confiança amb un pressupost d’1.139.867 euros per a 2010. El projecte inclou la redacció del projecte de soterrament de diversos trams però només l’execució del tram que passarà pel nucli urbà de Paterna. Compromís per Paterna sempre s’ha oposat al soterrament del metro en les zones que limiten amb nuclis no habitats, concretament el metro en este tram circula paral·lel a l’horta que forma part del Parc Natural del Túria, que no és urbanitzable ni ho serà. Per tant, este soterrament és absolutament innecessari, és un malgastament dels diners que la Generalitat ha assignat a Paterna i que es podrien haver utilitzat en altres projectes més beneficiosos per al municipi. A més, l’Ajuntament de Paterna no ha informat d’este projecte a la ciutadania, ni tan sols a la Plataforma 15 Minuts, que el alcalde no rep des de fa més d’un any.

Segons Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, “Este projecte no hauria d’executar-se tenint en compte que no suposa cap benefici social. El metro en Paterna no transcorre com en Godella o altres pobles pel mig del terme municipal i el partix en dos. A Paterna això només ocorre en dos barris: Campament, on es podria desviar el metro en superfície per tal que no deixara fora del nucli urbà les finques de l’altra banda de la via, i també la Canyada, on és molt necessari fer el soterrament, perquè el metro ara, i abans el trenet, sí que partixen el barri en dos, però precisament no s’executarà res en la Canyada, que és necessari, i sí al nucli urbà, que no fa cap falta”. Per a Compromís, el projecte aprovat en exclusiva per l’equip de govern en junta de govern posa de manifest la falta de sensibilitat de l’equip de govern amb les necessitats de Paterna. A més, el projecte que ara es licita no preveu solucions per al barri de santa rita ni per al polígon font del gerro. D’altra banda el projecte que es pensa posar en marxa planteja intrusions dins del parc natural, tant en la zona de l’horta com en la zona de la vallesa, que obligaria a modificar els límits del parc natural i a fer algunes reclassificacions de tipus especulatiu amb les quals Compromís no està d’acord.

D’altra banda, Ripoll ha destacat com “en temps de crisi s’ha de valorar molt bé en què es gasten els diners, i fer unes obres supèrflues quan hi ha tantes inversions pendents, com escoles infantils o canvi de la il·luminació per a fer-la més eficient, és una greu irresponsabilitat".

Publicada:
PATERNA AL DIA
Hortanoticias



Levante-EMV - L'Horta, dissabte 27 de març

divendres, 26 de març del 2010

L'accent


L'acós al jutge Garzón

El Suprem ha imputat al magistrat per prevaricació en tres processos


La persecució contra el jutge es va refermar arran de destapar el 'cas Gürtel', la xarxa de corrupció en la qual van resultar implicats dirigents del PP de Madrid i València, entre els quals destaquen el senador i ex tresorer del partit Luis Bárcenas i el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Llegir tot l'article
---
Educació penalitzarà les baixes per maltractament o maternitat

La conselleria proposa que els docents interins en excedència per violència masclista o per donar a llum passen al final de la borsa de treball

La proposta d'acord sobre provisió de llocs per als professors interins a la Comunitat Valenciana, presentada ahir pel director general de Personal de la Conselleria d'Educació David Barelles, ha aconseguit la crítica unànime dels sindicats de la taula negociadora al preveure la penalització a aquells que no puguen acceptar la plaça per raons d'excedència o baixa laboral.

Notícia completa

dijous, 25 de març del 2010

Compromís presenta una moció recolzant a la plantilla del Francisco Esteve

Fa dos setmanes, els treballadors i treballadores del Patronat Francisco Esteve, que atenen alumnes amb discapacitat intel·lectual, van protagonitzar una mobilització davant de les Conselleries de Benestar Social i Hisenda per a protestar perquè no havien cobrat el mes de febrer.

Encara estan pendents de cobrar a pesar de la seua promesa, ja que es va sol·licitar a la Hisenda Autonòmica l’alliberament de crèdits a favor del Patronat.

Per això, Compromís per Paterna hem presentat al proper Ple una moció que recull els següents acords:

Primer.- El Ple de l’Ajuntament de Paterna inste a la Conselleria de Benestar Social i a la Direcció General de Pressupostos de la Conselleria de Economia i Hisenda al pagament urgent dels sous als treballadors i treballadores del Patronat Francisco Esteve de Paterna.

Segon.- Que es trasllade la present moció quant mes prompte possible, a les associacions de veïns, Juntes de barris, i Patronat Francisco Esteve.

dimecres, 24 de març del 2010

Uneix-te a 'L'Hora del Planeta'


Dissabte 27 de març del 2010 a les 20,30 hores milions de persones s'uniran per a fer una crida a l'acció entorn del canvi climàtic, apagant les seues llums per una hora: L'Hora del Planeta. Aquest moviment simbòlic demostrarà que units podem fer una diferència, protegint així el nostre futur i el de les següents generacions.
L'Hora del Planeta va ser creada fa tres anys per WWF, l'organització mundial de conservació coneguda com World Wildlife Fund. Des d'aleshores, L'Hora del Planeta, amb un enfocament no partidista, ha capturat la imaginació del món i s'ha convertit en un fenomen mundial. Centenars de milions de persones van participar en L'Hora del Planeta 2009, amb 4. 100 ciutats involucrades de 87 països i set continents.

´Soft´ en valencià



Un nou sistema permet que diferents programes informàtics tinguen una versió en la nostra llengua




[Informació: LEVANTE-EMV]
Escola Valenciana i Softcatalà han presentat Softvalencià, una iniciativa per a posar a disposició dels usuaris programari lliure en valencià i que té l'assessorament de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i els serveis lingüístics de les universitats públiques.

La iniciativa (http://www.softvalencia.org) permetrà que programes com Firefox, el Thunderbird, el VirtualBox, el Kompozer, entre d'altres, tinguen una versió en valencià. Aquesta proposta pretén promoure l'ús de la llengua, així com ja passa en altres idiomes que donen a escollir diferents opcions dialectals, com ara l'anglès o espanyol. La iniciativa se centra en diferents aspectes com posar a disposició de tothom les eines i manuals necessaris per a tindre un sistema completament en valencià. També persegueix proveir d'eines de traducció i correcció amb les darreres normes actualitzades de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El traductor inclourà traduccions al castellà, anglés, francés i portugués.
Softvalencià vol donar a conéixer la guia d'estil de les adaptacions valencianes, que complementa l'agenda d'estil per a la traducció de productes informàtics de Softcatalà, així com promoure la navegació en valencià per tal que siga reconegut a Internet.

L'any 2005 els membres valencians de Softcatalà començaren a fer localitzacions a la variant valenciana. Per dur a terme aquestes localitzacions s'hagué de desenvolupar una guia d'estil per a les adaptacions valencianes a partir de les traduccions en variant general. A més, van entrar en contacte amb l'entitat Escola Valenciana per enllestir el projecte.
El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, va afirmar ahir que "cal avançar en la normalització lingüística en tots el àmbits, i potenciar les variants del català és enriquir la llengua".

Una aplicació que estalvia la duplicació d'esforços

La finalitat de Softvalencià és poder disposar de programari en variant valenciana sense haver de duplicar esforços. Això s'ha aconseguit gràcies a una eina que permet fer les adaptacions de manera ràpida i senzilla. Això ha permés que entorns d'escriptori sencers com el Gnome o el KDE estiguen íntegrament en variant valenciana, i també altres aplicacions com ara el Firefox, el Thunderbird, el VirtualBox, el Kompozer, etc. Escola Valenciana assenyala que "Softvalencià no és cap associació diferent de Softcatalà, sinó una iniciativa pròpia amb els propòsits esmentats". L'entitat també remarca que "la localització en diferents variants d'una mateixa llengua és algo ja habitual a l'àmbit informàtic: és possible trobar programari en les variants d'anglès americà o britànic o d'espanyol d'Espanya o d'Argentina".

PRE-FesTúria a la sala XYRock!

[Informació de Joves Compromesos amb Paterna]

[Foto ALDASLA]

El pròxim dimecres 31 de març (vespra de les vacances de pasqua) celebrarem a la coneguda sala d’Aldaia XYRock el PRE-FesTúria, una nit de bons concerts per a anar calfant motors de cara al festival cultural FesTúria.

Degut als problemes que hem tingut recentment per a l’organització del FesTúria amb l’Ajuntament de Paterna hem decidit avançar-nos i tractar d’autofinançar-nos el FesTúria, pel que necessitarem més temps per muntar-ho tot. Així que hem decidit celebrar un PRE-FesTúria per calmar les nostres necessitats de festa i música.

El PRE-FesTúria serà a la sala XY Rock el proper dimecres 31 de març, el millor dia per eixir i celebrar que comencen les vacances de pasqua. El cartell encara no el tenim tancat, estem ultimant els últims detalls, però tan pronte com ho tinguem us el farem saber.

De totes formes, no oblideu que des de Joves Compromesos amb Paterna i totes les persones que s’han sumat al projecte del FesTúria continuem treballant per poder traure endavant el festival cultural.


Als propers dies anirem donant-vos més informació. Si teniu qualsevol dubte o voleu sumar-vos al projecte feu-nos ho saber per ací o per missatges al tuenti, facebook o al correu electrònic jovescompromesosambpaterna@hotmail.com.

Fins promte i ens vegem el 31!

dimarts, 23 de març del 2010

Articles recomanats

Deuda histórica

Per Enric Morera
S'han acabat les falles. S'enceta la primavera amb pluja a la ciutat de València. Tot i el canvi d'estacions continuen les velles pràctiques.

El PSOE fa del pressupost general de l'Estat la seua finca particular. Si suprimim la sigla del PSOE i posem la del PP i l'apliquem al País Valencià serà el mateix. Ara bé els socialistes cuiden la seua finca andalusa. Sembla que han tornat a liquidar la "deuda histórica" ara pels danys del temporal i les inundacions (el nostre poble espera per les inundacions a La Marina Alta) i fins i tot s'ha reduït el nombre de peonades (de 35 a 20) per a accedir el subsidi agrari.
Article complet

El món desbaratat de Camps

Per Francesc García Latorre
Possiblement en els propers 14 mesos, de cara a eleccions, veurem com el PP comença a inaugurar coses que fa anys estan en funcionament, col·locar primeres pedres, omplir els solars de cartells anunciadors d´obres caducades en els calaixos de les conselleries, de fer campanyes institucionals amb un caràcter totalment partidista i amb missatges quasi subliminars, etc.
És l´etapa desbaratada de la dreta valenciana dirigida a persones de poca capacitat discernidora entre la realitat i la ficció. Com un encisador de serps, el president recorrerà la geografia valenciana proclamant les abundàncies i bondats de la política popular, aquella que ens ha portat a tindre mig milió d´aturats, el deute major del Regne i la imatge més tèrbola de la democràcia valenciana amb el cas Gürtel i les corrupteles d´un partit censor amb la cultura i l´art i discriminador per ideologia política.

Llegir tot

Pacte social i polític per l´educació

Per Reyes Matamales
La voluntat del Ministre d´Educació per tal d´arribar a un gran pacte educatiu està fent que es visualitzen les distintes apostes polítiques per tal d´enfrontar els problemes educatius més apressant: el alt fracàs escolar i l´abandonament prematur de les aules i les conseqüències negatives que té aquest fet en les seues possibilitats d´inserció sociolaboral.

Considerem que és imprescindible que la serietat i l´estabilitat siguen principis orientadors de qualsevol proposta de canvi acordada entre partits polítics, entitats i comunitat educativa per tal d´oferir un servei educatiu públic de qualitat i que siga un determinant del progrés i el desenvolupament de la societat al garantir la igualtat real d´oportunitats. Esperem que aquesta nova proposta ministerial no represente retrocessos sobre les fites aconseguides a dia d´avui sinó, tot el contrari, que supere les greus mancances detectades i patides per tots.

Més informació

COMPROMÍS DENUNCIA QUE TREBALLADORS DEL FRANCISCO ESTEVE PORTEN MÉS D’UN MES SENSE COBRAR


Després de la mobilització de fa dos setmanes i de la promesa que cobrarien fa uns dies els treballadors i treballadores encara no han percebut el mes de febrer

Fa dos setmanes, els treballadors i treballadores del Patronat Francisco Esteve, que atenen alumnes amb discapacitat intel·lectual, van protagonitzar una mobilització davant de les conselleries de Benestar Social i Hisenda per a protestar perquè no havien cobrat el mes de febrer. A dia 22 de març estan encara sense cobrar quan els havien promés que el problema s’hauria solucionat la setmana passada. Però res de res: seguixen sense cobrar la nòmina de febrer.

Segons han explicat fonts del centre a la regidora Cristina Domingo, Benestar Social va sol·licitar a la Hisenda Autonòmica una modificació pressupostària en el mes de gener, però la Hisenda Autonòmica no ha alliberat crèdits a favor del Patronat.

Segons Domingo “esta situació s’està allargant injustificadament per la incapacitat de la Conselleria d’Hisenda, concretament del director general de Pressupostos, de solucionar un problema aparentment tècnic. Almenys així ho han plantejat des de la Conselleria, com un problema tècnic. Esperem que no hi haja darrere cap problema de falta de liquiditat ocasionada per la mala administració del Partit Popular de les finances autonòmiques i la priorització d’esdeveniments de cara a una política d’imatge. En este cas la situació seria molt més delicada perquè es podria allargar esta situació, que ja està sent prou complicada per als treballadors”.

D’altra banda, Domingo també ha ressaltat la labor tan important dels treballadors i treballadores del patronat, ja que “perquè este funcione el principal actiu és el seu capital humà: persones molt qualificades i molt motivades que duen a terme una labor tan important com és l’atenció i rehabilitació de persones amb discapacitat intel·lectual”.

Publicada:
Paterna Ahora

dissabte, 20 de març del 2010

INICIATIVA PRESENTARÀ MOCIONS EN TOTS ELS AJUNTAMENTS PRÒXIMS AL BY PASS CONTRA LA UBICACIÓ DEL MAGATZEM NUCLEAR A ZARRA



Els residus de les nuclears d’Ascó I, Ascó II i Vandellòs circularien pel by pass. Un accident podria abocar substàncies radioactives altament contaminants

Compromís per Paterna serà el primer en presentar la iniciativa


La proposta d’ubicació del magatzem radioactiu a Zarra no afectaria únicament les poblacions de la comarca de la Serrania sinó també altres comarques valencianes, entre altres la comarca més poblada: l’Horta, i especialment les poblacions situades prop del by pass, per on transitarien convois procedents de les nuclears catalanes d’Ascó I, Ascó II i Vandellòs. Estos convois haurien d’estar custodiats per la policia o l’exèrcit, i circular a unes velocitats de 40 o 50 quilòmetres hora. Tenint en compte que el by pass és una via bastant transitada, especialment per camions, el trànsit cap a Zarra de convois amb material altament radioactiu a unes velocitats tan baixes i amb una escorta com la que es necessita en estos casos augmentaria el perill d’accidents en el by pass i, per tant, la possibilitat que el material radioactiu puga eixir a la biosfera i contaminar el medi i les persones.

Mireia Mollà, diputada de Compromís i portaveu de Medi Ambient d’Iniciativa ha afirmat que “No volem que la població s’expose a este risc quan hi ha alternatives que no posarien en perill la salut de ningú, ni de València ni de cap altra comunitat autònoma. Per a Iniciativa, l’alternativa més prudent i viable és programar un tancament ordenat de les nuclears, a mesura que vagen acabant el seu cicle de vida, sense prorrogar-lo més, ja que això augmentaria el risc d’accidents. És en este context quan s’hauria d’estudiar com gestionar els residus, d’una manera tranquil·la i sense pressions, però buscar un magatzem en un context de no qüestionament del model energètic actual, a més de perillós, seria una total irresponsabilitat”. Mollà ha recordat que “les Corts van aprovar la passada legislatura una proposició no de llei presentada pel diputat verd Carles Arnal en la qual s’oposaven a qualsevol magatzem nuclear al territori valencià, però ara el president de la Generalitat no vol assumir este compromís i no vol exigir que el magatgem no s’ubique a Zarra, en clara contraposició a l’actitud d’altres presidents autonòmics que han manifestat la seua oposició.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna i membre d’Iniciativa, ha afirmat també que “anem a presentar mocions en tots els ajuntaments pròxims al by pass, tant per part d’Iniciativa com de totes aquelles forces progressistes dels ajuntaments que vullguen preservar la salut de la seua ciutadania. La societat ha de saber que si el magatzem va a Zarra, tindrem els residus molt més prop del que creiem, ja que transitaran pel by pass i passaran molt pròxims a les nostres cases. Per això volem que els plens dels ajuntaments es manifesten en contra d’este despropòsit que suposaria el magatzem nuclear de Zarra. Paterna serà el primer ajuntament on presentarem la moció, esperem que el PP local no faça com l’autonòmic, que es va desentendre del que va aprovar en el seu dia”.

Publicada:
EUROPA PRESS
El Punt

dimecres, 17 de març del 2010

LA VALLESA: LA GERMANA POBRA EN LA PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS


Ara que estem a temps de previndre és el moment d’actuar

Compromís proposa que la Vallesa adopte el mateix sistema contra incendis del Saler


En el bosc de la Vallesa s’estan realitzant diferents actuacions per a previndre incendis: simulacres d’evacuació, el desbrossament dels límits, vigilància a l’estiu, etc. Així mateix, en els pressupostos municipals per a l’any 2010 Gespa disposa d’una comanda d’actuació en el bosc; dins d’un pressupost de 544.000 €, figuren partides econòmiques per a brigades forestals i de vigilància en el Parc. Des de Compromís compartim la inquietud per esta zona natural, per això pensem que s’hauria de fer un pas més en esta direcció i ampliar la prevenció amb sistemes de vigilància i detecció prematura d’incendis, amb diferents i noves tecnologies que ens garantisquen una protecció sobre la massa forestal del parc.

En el Saler s’utilitza amb èxit un sistema de càmeres tèrmiques, que ara s’àmplia dins del Pla E, que recolzades per un sistema de càmeres convencionals garantixen la supervisió permanent de la zona controlada protegint qualsevol tipus d’incident susceptible de ser identificat com a foc.

El parc natural del Túria, la germana pobra dels parcs naturals

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís “el sistema que proposem és un sistema conegut, i inclús hi ha un pressupost d’instal·lació per al bosc de La Vallesa. El que hauria de fer la Generalitat és emular al Parc Natural de l’Albufera i instal·lar-lo en la Vallesa i en altres zones boscoses del parc natural del Túria”.
Loles Ripoll ha afirmat que “la inversió de la Generalitat en el parc natural és irrisòria, i precisament esta tecnologia és molt positiva per a detectar incendis en la seua fase molt incipient, quan a penes són visibles des dels observatoris existents”.

Segons la informació de què disposa Compromís, el sistema de protecció d’incendis per al bosc de La Vallesa consistiria en el següent:
Instal·lació d’una càmera situada en la torre de sentinella en el Tossal de les Terreoles, una altra en la zona de Martinot i una tercera en Bonavista.

Instal·lacions necessàries per a les comunicacions, transmissió de dades, etc.

La cobertura de protecció així aconseguida seria la reflectida en la imatge que il·lustra aquesta notícia.
Per a Compromís, els diners per a este projecte els hauria d’aportar la Generalitat, ja que estem parlant d’un parc natural –autonòmic– i no d’un paratge natural municipal, encara que l’Ajuntament podria obtindre'l també de la comanda que té Gespa, dels pressupostos municipals de 2010 d’actuació en el Bosc, en els quals hi ha un pressupost de 544.000 € en el qual figuren partides econòmiques per a brigades forestals i de vigilància en el Parc, i també es podria plantejar dels pressupostos participatius.
Compromís plantejarà esta proposta en la pròxima reunió del Consell Assessor de Medi Ambient i Urbanisme municipal.

Publicada:
Hortanoticias

dimarts, 16 de març del 2010

GOVERNACIÓ ELUDEIX RESPONSABILITATS SOBRE LES LLUITES DE GALLS


Mireia Mollà: “reclamem mesures preventives i dissuasòries contra esta pràctica de maltractament animal”

La portaveu adjunta de Compromís Mireia Mollà ha valorat hui la resposta que el conseller de Governació Serafín Castellano ha realitzat a una pregunta seua sobre les lluites de galls i les actuacions del Consell contra esta pràctica il·legal.

Segons Mollà “Governació s’ha llavat les mans sobre la problemàtica de les lluites de galls que es realitzen en terres valencianes dient que la competència en este assumpte és exclusiva de l’Estat, argument absolutament falç”.

“Hi ha comunitats autònomes que han legislat sobre esta matèria i la Generalitat té plenes competències per a establir una actuació legislativa o reglamentària que establisca mesures contra l’organització de lluites de galls”.

“A més –ha afegit la diputada ecosocialista- la Policia de la Generalitat té competències en la celebració d’espectacles així que, contràriament al que defén Castellano, pot intervindre i realitzar les diligències corresponents davant les lluites de galls”.

“Des de Compromís ens hem dirigit a la Conselleria de Governació després de fer-se públic què, encara ser il·legal, a la nostra comunitat se celebren lluites de galls. Amb la resposta de Castellano constatem que perseguir este tipus d’espectacles amb maltractament animal no és cap prioritat per al nostre govern autonòmic”.

Per a Mollà “el greuge comparatiu és evident amb altres espectacles amb animals, com els que utilitzen bous, que si són matèria legislativa per la Generalitat mentre les accions contra les lluites de galls, obertament il·legals i amb presència clandestina en el nostre territori, no són cap prioritat per al govern del PP”.

“Des de Compromís reclamem al Consell major implicació en la lluita contra esta problemàtica, que passaria per una actuació directa de la Policia Autonòmica contra estos espectacles il·legals, a més de la presa de mesures preventives i dissuasòries recollides per la legislació valenciana que haurien de dur-se a terme des de la Conselleria de Governació”, ha conclòs Molla.

dilluns, 15 de març del 2010

OPINIÓ: Sobre els demòcrates...


[Alfons Cervera]

Són així. Estiren el coll per a fer un buit a l'aire entre la pell i la corbata: o per a fer un senyal còmplice a Déu, directament. S'ajusten la jaqueta, la botonen amb delicadesa, com si no fos seua la peça i haguessen de retornar-la sense massa dany una vegada usada. Es tapen els ulls amb les mateixes mans que botonaven la jaqueta per a ocultar el gest rabiós o la covardia quan han d'assumir els “numeros rojos” de les seues més que suposades actuacions delictives. Es retraten joiosos enmig d'una borratxera de samba i poderío la nit que les urnes electorals acaben de concedir-los la victòria.

Són així i per això quan tenen el poder ho exerceixen a favor seu i sobretot contra els altres.

Llegir article complet

divendres, 12 de març del 2010

COMPROMÍS VOS DESITJA UNES BONES FALLES



La Coalició Compromís ha tret als carrers de València una campanya fresca i divertida fent-se ressò de la festa de Falles. En la mateixa, els portaveus de la coalició a Les corts Valencianes, Enric Morera i Mónica Oltra, s’han vestit de fallers per pegar-li foc a la mascletà de propostes i de canvis que pretenem comencen a engegar-se de cara a les eleccions de 2011. La Mónica, amb la “popular” samarreta del “WANTED a Camps” du l’encenall que ha de cremar la falla de la corrupció, la censura, les prebendes de la dreta, les manipulacions informatives, les mancances sanitàries i educatives i el malbaratament dels dines públics que fa el PP des de les institucions públiques, per donar pas a la felicitat de tots els dies que proposen i promulguen el ecosocialistes valencians.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA PASSIVITAT D’AGUSTÍ EXCLOU PATERNA DE LES MESURES ANTISOROLL

Compromís demana explicacions a Agustí i li recorda que fa dos anys la Junta de Barri de la Canyada li havia demanat que actuara davant d’AENA pel soroll dels avions

En el Ple de gener, l’Ajuntament de Paterna va aprovar una moció en la qual el mateix ajuntament es comprometia a fer gestions a fi que Paterna participara en la comissió formada per ajuntaments afectats pel soroll dels avions i AENA. Esta comissió està composta per representants dels ajuntaments d’Aldaia, Manises, Mislata, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Valencia y Xirivella, però no hi ha cap representant de l’Ajuntament de Paterna, quan el municipi és un dels més afectats pel soroll dels avions. Tant el nucli urbà com especialment el barri de la Canyada es troben a pocs quilòmetres de l’aeroport, i els veïns s’han queixat repetidament de l’impacte acústic tant de les maniobres d’aproximació dels avions com de les d’enlairament.

L’alcalde de Paterna no ha fet valdre els interessos dels paterners i paterneres

Compromís vol recordar que la Junta de Barri de la Canyada havia demanat a Agustí el 17 de novembre de 2008 que fera gestions davant d’AENA pel soroll dels avions. Però dos anys després només tenim una moció aprovada, però el senyor Agustí no ha fet ninguna gestió per a formar part d’esta comissió i així poder tindre informació de primera mà de les actuacions que AENA posa en marxa hui per a evitar l’impacte acústic i de de les quals Paterna ha quedat exclosa.
Concretament, Paterna no podrà tindre instal·lat en el seu terme cap sonòmetre del Sirval, que sí que tenen la resta de municipis que formen part de la Comissió de Municipis Afectats per l’Empremta Acústica, i servixen per a controlar les trajectòries de les aeronaus i el nivell de soroll que produeixen. Ni tampoc podrà ser un interlocutor especial en temes de soroll com són la resta de municipis d’esta comissió.

Loles Ripoll ha afirmat que “novament es demostra la passivitat de Lorenzo Agustí davant de les reivindicacions de la ciutadania de Paterna. Des de Compromís li demanem que baixe del despatx i s’implique en els problemes dels paterners i paterneres”.

dijous, 11 de març del 2010

COMPROMÍS EXIGIX MÉS RECURSOS PER A EVITAR SITUACIONS EXTREMES

L’aportació de la Generalitat a Paterna per la renda garantida de ciutadania només servirà per a que cobren 12 mesos 32 persones. El mes de febrer ja hi havia 80 sol·licituds

La renda garantida de ciutadania és un subsidi que es va incloure en l'Estatut d'Autonomia per a donar cobertura als col·lectius que es queden fora de les prestacions contributives i tenen risc d'exclusió social. Actualment, l'Ajuntament de Paterna gestiona estes ajudes. Són al voltant de 400 euros que es poden cobrar des d’un mes fins a tres anys, sempre que no hi haja ningú de la familia que tinga ingressos, o que estos siguen menors, per a tota la família, als 300 euros. Enguany han augmentat molt les sol·licituds perquè a moltes persones se'ls acaba el subsidi i no troben treball.

Per això, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que "la Generalitat ha de garantir una aportació econòmica suficient per a donar cobertura a totes les sol·licituds. Esta renda és xicoteta, però pot salvar de situacions molt greus a moltes famílies, per tant exigim que la Generalitat aporte recursos".

Des que va començar la crisi econòmica, Paterna ha anat acumulant parats, sense que els nostres responsables polítics sàpien posar-li fre. Des de setembre de 2007 el nombre de parats ha crescut fins a arribar a vora 7000 persones, i segons l'INEM ara hi ha uns 1.500 parats que ja no perceben cap ingrés, xifra que s'anirà incrementant gradualment al llarg de 2010. Això significa que moltes d'estes famílies es troben en una situació molt delicada i no estan tenint més remei que recórrer a familiars i amics o a la caritat per a poder menjar.

En els dos primers mesos de 2010 s’han rebut 80 sol·licituds, i s’espera que siguen més de 400 les rebudes fins a final d’any. L’aportació que té previst donar la Generalitat per a este concepte i que està consignada en els pressupostos de Paterna per a 2010 és de 158.320 euros, quantitat que només pot cobrir 32 persones durant 12 mesos. Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, "esta quantitat és una burla, és totalment insuficient i no pal·liarà la situació precària de tantes persones, tants veïns i veïnes del municipi. Ells i els seus fills i filles estan passant per dificultats fruit de la crisi econòmica de la qual no són responsables. Sembla que la renda de ciutadania s’ha posat per a quedar bé, per a donar una imatge solidària quan en realitat no han posat recursos suficients. Pareix que la preocupació del PP és donar una imatge però no solucionar les situacions reals". D’altra banda, Ripoll ha exigit a l’equip de govern municipal que "demane als gestors de la Generalitat més diners per a evitar l’exclusió social a Paterna i que cap família deixe de percebre la prestació. Ho diem en la premsa i ho anem a exigir en forma de moció en el pròxim ple".

Publicada a:
Hortanoticias
Paterna Ahora

dimecres, 10 de març del 2010

Compromís proposa rescatar la AP-7 amb fons estatals i autonòmics



El grup parlamentari rebutja desdoblegar la N-340 i la N-332 com alternativa a alliberar l'autopista per l'impacte ambiental que produirà


El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, va presentar ahir una proposició de llei en les Corts para rescatar la AP-7 en tres fases i amb l'aportació de fons estatals i també autonòmics.

Llegir notícia publicada hui: Levante-EMV

Podeu llegir la Proposició de Llei sobre el Rescat de l'AP-7 presentada per Enric Morera davant les Corts valencianes clicant ací.

Vídeo de la roda de premsa de presentació, en les Corts Valencianes.

Setmana de la dona: “ÉS VERGONYÓS QUE EN CRISI EL PP GASTE MÉS DE 70.000 EUROS EN ACTES SUPERFICIALS"

La regidora portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha qualificat de “vergonyosa” la despesa de 74.830 euros, més de 12 milions de les antigues pessetes, que ha fet l’equip de govern del PP amb els diners de tota la ciutadania. “Una autèntica barbaritat, i més si cau en els temps de crisi que estem travessant”, segons Ripoll.


Amb motiu del 8 de març –Dia Internacional de la Dona–, l’Ajuntament de Paterna ha programat sis actes els dies 4, 5 i 8 de març. Uns actes que per a Compromís resulten massa costosos per a les paterneres i paterners; han estat programats amb ineficàcia (a uns horaris als que cap dona treballadora pot acudir); i aprofundeixen ben poc en les polítiques de igualtat o en la situació real que travessen les dones de Paterna.

A més dels actes institucionals del Dia de la Dona, realitzats amb escassa assistència entre les 10 i les 12 hores d’ahir, hi havia programades una interessant obra de teatre –que a més, va representar-se per la vesprada–, o una xarrada sobre la situació de la dona a Paterna, a la que lamentablement poques dones treballadores van poder assistir.

Però el 90% d’esta exagerada despesa se l’han emportat un dinar i un sopar de “gala” que tingué lloc passat divendres a l’Hort de Santa Maria del Puig, per al qual es van haver de contractar 17 autobusos, una despesa absolutament innecessària si s’haguera fet a Paterna. El PP ha costejat amb el diners de tota la ciutadania un sopar i un dinar per 66.115’36 euros –aproximadament 10 milions de pessetes–, una xifra “exagerada”, encara que d’eixe diners l’Ajuntament espera recuperar 21.000 euros mitjançant els tiquets venuts.

Des de Compromís per Paterna, Loles Ripoll ha manifestat que “amb estos vora 80.000 euros podrien fer-se actes més populars i dirigits a aprofundir en les polítiques d’igualtat”. Per a Compromís, la celebració d’este dia internacional hauria de ser reivindicativa, solidària i per descomptat massiva, i no ser fruit només d’una política de màrqueting. Segons ha referit la regidora “en estos moments en què tantes famílies ho estan passant malament, problemes com l'atur, la necessitat d'escoles infantils públiques o la renda garantida de ciutadania i molts altres, haurien de prevaler sobre les polítiques de grans “eventos”.

D’altra banda, Ripoll ha recordat que als pressupostos de 2010 la partida reservada a polítiques d’igualtat pujava en 84.000 euros respecte a l’exercici passat. Des de Compromís han apuntat que “lamentem moltíssim que quasi tota esta pujada corresponga a l’organització de un sopar i un dinar”.

Informació detallada: DECRET 973 DE 23/02/2010 SOBRE APROVACIÓ D'ACTES I DESPESA DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 2010

Publicada:
LEVANTE
PATERNA AL DIA
Infopaterna

dimarts, 9 de març del 2010

Protesta contra la censura de la Diputación de Valencia a la mostra "Fragments d'un Any" en el MuVIM

Compromís per Paterna es suma a la concentració-protesta "91 CIRIS CONTRA LA CENSURA" i vos animem a participar a la Concentració Ciutadana contra la censura i per la llibertat de premsa. 1 ciri per cada foto de l'exposició censurada en el MuVIM.

Data: El dimecres, 10 de març des de les 19:30 fins les 21.30
Lloc: Diputació de Valencia (Plaça de Manises - Valencia)




Vore les fotos censurades









D'altra banda este matí centenars de persones han donat el seu suport a ex director del Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (MuVIM) Romà de la Calle qui va dimitir ahir per la decisió de la Dipuació de retirar les fotografies.










A la imatge la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, donant el seu suport.

Les dones, més víctimes amb la crisi

Cristina Domingo, regidora de Compromís va estar present a la manifestació.

Centenars de persones clamen a València contra de les desigualtats laborals i exigeixen amidades per a crear ocupació femenina

[Levante-EMV]
Les dones constituïxen més del 50% de la població. Realitzen el 75% de les hores treballades en la Terra. Cobren el 25% dels sous que es paguen en el món. Però només posseïxen el 1% de la propietat mundial. Fins a quan ha de durar aquesta desproporció? Les dades són de l'ONU. La pregunta la va fer anit el Moviment Feminista de València en la manifestació del Dia Internacional de la Dona que va recórrer els carrers del cap i casal baix el lema: "També en crisi les dones sostenim el món". Després de dues edicions amb l'avortament i la violència masclista com tema central, els manifestants d'ahir -1.500 segons la policia local, 8.000 segons els organitzadors- van escollir altra qüestió sobre la qual incidir: la repercussió de la crisi sobre la dona.

Llegir informació

La censura del PP provoca la dimissió del director del Muvim



La decisió del PP de negar la realitat censurant el resum que els fotoperiodistas valencians havien preparat de l'any 2009 en l'exposició Fragments d'un any es va saldar ahir amb la dimissió del director del Museu Valencià de la Il·lustraciò i la Modernitat (Muvim), Romà del Carrer, que va mostrar el seu rebuig al veto institucional del PP a 10 fotografies promogut des de la Diputació de València, titular de la sala.

El divendres passat, la Diputació va ordenar despenjar les imatges del cas Gürtel que molestaven als populars, tal com Compromís per Paterna va exposar ahir fent-se eco de la informació publicada als mitjans de comuniciació.

Llegir la notícia de El Pais

dilluns, 8 de març del 2010

El PP censura una exposició de fotoperiodistas a València

[El País]
Les imatges del 'cas Gürtel', vetades en el Muvim, dependent de la Diputació de València

La premsa lliure no ha durat ni un dia en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim) de València, el museu depenent de la Diputació de València consagrat a les idees. 24 hores després de la inauguració de l'exposició Fragments d'un any, promoguda per la Unió de Periodistes Valencians i que recull en 91 imatges el millor del fotoperiodisme valencià de 2009, les imatges més polítiques, aquelles que en particular molesten al Partit Popular i en concret al seu president Francisco Camps per les referències al cas Gürtel, han estat vetades en les parets de l'últim pis del museu.
Llegir article

VORE LES FOTOS CENSURADES



Una de les imatges censurades

Davant aquesta intolerable censura, el director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat de València, Romà del Carrer, anunciarà hui mateix la seua dimissió per no compartir la decisió de censurar una exposició de fotoperiodistas que incloïa imatges del cas Gürtel per ordre de la Diputació de València, en mans del PP.
Llegir la informació

COMPROMÍS DEMANA PROTECCIÓ SOCIAL PER A LES 1.500 FAMÍLIES MONOPARENTALS DE PATERNA

Amb motiu del Dia de la Dona:



Les famílies beneficiàries tindrien prestacions i podrien pal·liar la difícil situació econòmica que passen



A Paterna hi ha al voltant de 1.500 famílies en què el marit no passa la pensió als fills, o que esta és insuficient, i la família ha de subsistir amb els ingressos de la mare. La casuística és molt variada: hi ha dones que es porten relativament bé amb la seua ex parella i no li reclamen la pensió perquè temen que ell lluite per la custòdia dels fills, n’hi ha altres dones que han sigut víctimes de maltractaments del seu exmarit i no volen denunciar-lo perquè ha eixit de les seues vides i els fa pànic que es tornen a produir situacions violentes, etc. En molts casos són famílies que viuen precàriament, amb pocs ingressos i havent de criar els fills sense el suport econòmic dels pares.

Per tot això, Compromís proposarà en les Corts la creació d’un registre de famílies monoparentals. Per a registrar-se caldrà ser una dona separada o divorciada amb fills menors de 21 anys i a la qual la seua exparella no li paga la pensió o esta és menor de 275 euros. Les famílies registrades disposarien d’un carnet que els permetria obtindre una puntuació més elevada en la preinscripció escolar i en les ajudes i beques, com per exemple les beques de menjador i l’accés a un institut d’ESO, i també a escoles de Primària i infantils. També s’obtindrien ajudes per a accedir a pisos protegits i una prestació anual per fill fins als 6 anys.

Segons les dades de què disposem, hi ha més de mil cinc-centes famílies monoparentals a Paterna que podrien acollir-se a estos beneficis socials. L’Ajuntament de Paterna hauria de publicitar entre la seua població l’existència d’este registre i es podria convertir en entitat col·laboradora, com fa ara amb la renda garantida de ciutadania. A més, amb este carnet, les famílies monoparentals de Paterna també podrien tindre beneficis municipals, com més puntuación per a les escoles infantils municipals, reducción de determinades taxes, etc.

La proposta de Compromís suposaria equiparar estes famílies amb les famílies nombroses. Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, “Hi ha moltes dones al nostre municipio que s’ho estan passant molt malament, que són les ‘madres coraje’ actuals, que es veuen sense suport econòmic i havent de portar una vida normalitzada perquè els fills no noten les dificultats per què passen. Estes dones necessiten que la societat les ajude perquè l’exclusió social planeja sobre elles i Compromis, com a formació d’esquerres i sensibilitzada amb les desigualtats socials, ha plantejat esta iniciativa que milloraria les dificultats per les quals passen estes dones i els seus fills i filles”.

Publicada:
INFOPATERNA
Pàgina 26

divendres, 5 de març del 2010

PP i PSPV s'oposen a la proposició de Compromís per a rebutjar la prolongació de l'edat de jubilació als 67 anys

El PP i PSPV en les Corts Valencianes van votar ahir en contra d'una Proposició No de Llei presentada per Compromís en la qual s'instava a rebutjar la mesura adoptada pel consell de Ministres de allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys i donar suport a les reivindicacions presentades en les mobilitzacions convocades pels sindicats el dia 23 de febrer contra aquesta mesura.

La iniciativa, defensada per la portaveu d'Economia de Compromís, Mireia Mollà, recollia, a més, instar al Ministeri d'Economia a acceptar alternatives "viables i estructurals que permetan obtenir nous recursos", entre les quals es va exposar lluitar contra el frau a la Seguretat Social; incorporar en el règim general a empleades de la casa i al sector agrari; combatre l'atur i reduir la temporalitat; afavorir l'ocupació dels joves; entre altres. Mollà va indicar que allargar l'edat de jubilació és un "atac directe" als joves, que suposen el 40 per cent dels aturats i als quals es "hipoteca el seu futur".

Així mateix, va criticar que el Govern és "només la veu dels poderosos" i que amb les seues mesures "no garanteix la protecció social", sinó que comporta "benefici directe als bancs", i amb això "torna a la dinàmica que ens ha dut a la situació en la qual ens trobem". Al seu judici, "no hi ha justificació tècnica" per a aquesta mesura que està propera al "neoliberalisme pur i dur". En aquest sentit, va manifestar que "sembla mentida que el Govern vulga ser la còpia barata del PP". El grup 'popular' va presentar una esmena en la qual proposava rebutjar les modificacions del sistema de pensions "que s'hagen efectuat sense estar avalades pels informes tècnics dels experts", "on s'analitzen els problemes estructurals del sistema de seguretat social". També apel·lava al Pacte de Toledo perquè siga el fòrum en el qual s'aborde qualsevol reforma, "amb l'acord de les forces polítiques".

Compromís no va acceptar la proposta perquè, segons va explicar Mollà, "no diu clar" si "rebutja o no" la mesura del Govern i perquè el PP pretén generar "por" en la societat respecte al Fons de pensions, quan el seu superàvit arribarà a "en breu" els 62.000 milions d'euros.

INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ ES PRESENTA A PATERNA I CONVOCA A LA CIUTADANIA AL 2n CONGRÉS

Ahir es va presentar oficialment el col·lectiu d'Iniciativa del Poble Valencià de Paterna. A la roda de premsa van participar: Francisco García (Portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià), Juanma Busto (Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Puçol), Enric Crespo (Responsable de la comarca de l'Horta Nord) i Loles Ripoll (membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Paterna).

Apostar per una política alternativa per al segle XXI, per un projecte ecosocialista amb nombroses propostes, trencar amb el bipartidisme i apostar pel tercer espai polític, han sigut les idees mes destacades de la roda de premsa. Així com la idea de sumar forces com la de Projecte Obert, encapçalat pel conegut Joan Ribó, i d'altres col·lectius progressistes.

En esta roda de premsa s'ha presentat la convocatòria per al 2ºcongres d'Iniciativa amb el lema PROPOSTES, que se celebrarà el dissabte 6 de març a partir de les 10.30 en el local de l'ONCE, G. Via Ramon i Cajal núm.13 .

Entre els assistents del públic es trobava Juan Oltra, pare de Mónica Oltra, membre del col·lectiu de Paterna.

Publicada:
PATERNA AHORA
PATERNA AL DIA
HORTANOTICIAS

dijous, 4 de març del 2010

Ajornat el FesTúria 2010 per problemes meteorològics

Des de Joves Compromesos amb Paterna i el nostre grup municipal Compromís per Paterna duguem vàries setmanes treballant intensament per a tractar de traure endavant el FesTúria a la Canyada. Com bé sabeu, la nostra intenció és la de poder oferir als joves i veïns en general una gran oferta cultural amb el millor dels nostres joves artistes en les seues diferents facetes: teatre, dansa, rap, música, pintura, fotografia o escultura.

Per a aconseguir aquest objectiu, hem hagut de buscar recursos de totes parts i plantar cara a alguns canvis d'última hora, gens que amb treball i paciència no es poguera superar. Però ara se'ns ve damunt un mal que no podem parar: la pluja. Totes les previsions meteorològiques apunten que aquest dissabte 6 de març hauran precipitacions. Per això, a pesar l'obstinació i il·lusió dipositats en el projecte no podem lluitar contra la meteorologia, només esperar que passe el temporal.

Per tant, hem decidit posposar (que no suspendre) el FesTúria, que, amb tota probabilitat, es va a celebrar en les pròximes setmanes. La idea és seguir amb el mateix cartell i a partir d'ara ens anem a posar a treballar per a buscar un nou dia per al FesTúria.

Tan prompte com tinguem l'autorització per a la celebració us farem arribar la informació. Esperem que pugau difondre aquesta notícia i no oblideu que tornarem en breu.

Perles fines

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ


Centenars de professors donen suport al director expedientat per Educació

Font: EL PAIS, Ezequiel Moltó (04/03/10)

José Luis Santiago, director de l'IES Les Nòries de Montfort (Alacant), sancionat amb 20 dies d'ocupació i sou per permetre penjar una foto del conseller, Alejandro Font de Mora, de cap per avall, mai va pensar que duria "en ple segle XXI, i a Espanya, una samarreta a favor de la llibertat d'expressió". Santiago va fer aquesta confessió anit davant uns 300 companys que es van concentrar davant la seu territorial de la Conselleria d'Educació a Alacant. Va ser el trist protagonista de la protesta, tot eren abraçades i mostres de solidaritat. "Ens sentim amenaçats, però ens dóna igual, anem a seguir protestant, ens empara la llibertat d'expressió", va advertir Santiago, que va rebre el càlid aplaudiment de la resta de professors que cridaven, entre altres consignes, Font de Mora dimissió.
Notícia completa

LA COMUNITAT VALENCIANA, A LA CÚA DE L'ECONOMIA MODERNA SEGONS EL FINANCIAL TIMES

"València segueix sent addicta al negoci de la construcció passat de moda". Així tanca l'article que aquest dimecres publica el 'Financial Times' i que radiografia la situació econòmica de la Comunitat Valenciana sota el titular 'La dependència de la vella economia empitjora la ressaca a València'.

Informació diari El País
Informació diari El Mundo

dimecres, 3 de març del 2010

Les notícies de Compromís al Paterna al Dia

Xarrada "Tres anys de Compromís: la Paterna que volem"
Si fa tres anys, EU es presentava integrat en Compromís, no ho farà en les següents eleccions, després de diversos problemes interns. Per això, Compromís, que manté la representació de dues regidores en l'Ajuntament, ha començat reunions d'informació a la ciutadania. Englobada per Iniciativa, Bloc i Els Verds, la coalició pretén fer reunions per barris per a informar del seu treball en el consistori, amb la presentació de més de 200 propostes, i també dels seus objectius.
Compromís han estat, juntament amb EU -que va celebrar una reunió el dia 17 de febrer- els primers grups a donar el pas i han coincidit fins i tot en la mateixa setmana.


Clica la imatge per a llegir

PLE EXTRAORDINARI DE TALES: El resultat més positiu del debat va ser l'acceptació d'estudiar la modificació de la normativa per a endurir les condicions perquè es puguin realitzar tales en la Vallesa. Recollint algunes de les aportacions realitzades pel grup Compromís, l'alcalde es va mostrar obert a la possibilitat modificar les ordenances municipals per a endurir la realització de treballs sota les línies elèctriques.





A proposta de Compromís, Paterna estudia una nova ubicació per Ikea: els terrenys de l’antic polígon de tir militar. El Ple de l’Ajuntament de Paterna ha aprovat una moció per unanimitat per la qual es proposa estudiar una altra ubicació per a la multinacional Ikea. Es tracta dels terrenys de l’antic polígon de tir militar que es troben prop de Carrefour.







El PP ha rebutjat en l'últim ple municipal de Paterna la proposta de Compromís de canviar l'ordenança de la Tamer. Diuen que buscaran altra fórmula per a tornar "una xicoteta quantitat"

Compromís i PSPV han denunciat l'ús dels edificis municipals per deixar propaganda del Partit Popular de Paterna.

ENTREVISTA A ENRIC MORERA


Camps ha assumit riscos al demanar el rescat de la AP-7 que negava sempre

El possible pacte amb el PP sobre el rescat de la AP-7, una proposta seua recollida al vol pel president Camps com un nou front reivindicatiu davant el Govern central, li ha implicat crítiques des del PSPV.

Llegir tot

ALTRE ARTICLE RECOMANAT SOBRE ENRIC MORERA: EL CIBERDIPUTADO 2.0

Exili civil: La lluita de la família Oltra per portar el seu cognom



Francesc Arabí

La identitat prohibida de la família Oltra

Juan i Ángeles, pares de la diputada de Compromís emigrats a Alemanya per amor, van intentar fins i tot nacionalizarse per poder portar el cognom paterna. «Era cosa de vida o mort; eren els meus fills», diu el pare, lligat al seu matrimoni a Espanya

Juan va poder reconèixer en 1981 a Mònica, fins a eixe moment filla del genèric «José». D'una vida còmoda a fugir "con lo puesto". Aquesta no és una història d'amor meloso amb falsa final de parelleta fent el ganso en la proa d'un transatlàntic, no és un evanescente conte de fades bressolat amb balls encaramel·lats. La història de Juan i Ángeles, pare i mare de la diputada de Compromís Mònica Oltra Jarque, és un d'aquests crus relats d'amor impossible que de tant en tant escriu la vida per a inspirar al cinema i la literatura. Una història de somriures i llàgrimes, de remordiments, de principis, de gràcies, d'adéu, de veritat... Una història de les quals habiten en el carrer de l'oblit fins que un dia emergeixen amb cara i ulls.

L'insult del vicepresident Cotino a Oltra en les Corts -després li va demanar perdó- va traure a la llum la història de lluita que viscuda pels pares de Mònica. En el seu exili civil a Alemanya van passar anys sense poder donar als seus fills (onze anys en el cas de la nena) el cognom patern perquè el progenitor no podia separar-se legalment de l'esposa que va deixar a Espanya per a començar una nova vida amb Angelita.

En el seu calendari vital, cadascun té els seus dies assenyalats. Per a Juan Oltra Navas, el 16 de juny de 1981 és un. Julio Fernández, cònsol adjunt d'Espanya en Düsseldorf i amic en la colònia d'espanyols, va complir la seua paraula i va avisar a Juan. La Constitució i la Llei Fernández Ordóñez els permetien portar per fi el cognom. A les deu i mitja va començar a redactar-se el «Testament obert» en el qual el funcionari va certificar que Juan «reconeix com fills seus a uns nens anomenats Mònica i Juan Jarque Tortajada, nascuts en Neuss...». «Els nens podran didfrutar de tots els beneficis que el Codi Civil establix amb l'ús del seu cognom, pel que es nomenaran Mònica Oltra Jarque...», advertia el document oficial.

Llegir reportatge complet a la edició digital de Levante-EMV

COMPROMÍS EXIGIX ACTUACIONS IMMEDIATES PER A FRENAR ELS ABOCAMENTS INCONTROLATS


Ripoll exigix que el govern municipal aplique la norma que obliga a tancar els solars als propietaris

Esta foto és una més entre les moltes que es poden fer del municipi de Paterna, amb solars plens d’abocaments que donen una imatge bruta i descuidada del terme municipal. Actualment, hi ha molts propietaris de solars que no els tenen tancats, i això provoca que es produïsquen abocaments d’escombros o de residus de tota mena dins dels solars. El responsable de recollir estes deixalles és el titular del solar, però poden passar mesos fins que l’ajuntament actua i obliga el propietari a eliminar els residus. Mentrestant, Paterna dóna una imatge de brutícia molt desagradable.

Per això, Compromís ha instat el govern municipal a exercir la seua potestat i obligar els propietaris a netejar i tancar els seus solars, tal com obliga el Pla General. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís, “l’Ajuntament ha d’actuar d’ofici per tal que els propietaris de solars els tanquen. Així el poble eixirà guanyant, fins i tot els mateixos propietaris de solars, que no hauran de gastar uns diners per a traslladar els residus que algú ha abocat il·legalment en el seu solar per no tindre’l tancat. Si l’Ajuntament obliga a tancar els solars, tota la ciutadania eixirà guanyant”, va concloure.


Publicada també a:
HORTANOTICIAS
EL TORRENTI
PATERNA AL DIA