Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 30 d’abril del 2010

INAUGURAT AQUEST MATÍ EL PARC CENTRAL

Hui s'ha inaugurat el Parc Central, més conegut com el parc de "Tir de Colom".

Centenars de xiquets i xiquetes jugaven a les seues instal.lacions, mentre els membres de la Corporació, acompanyats pel Delegat de Govern han realitzat una visita per tot el parc.

Loles Ripoll, regidora-portaveu de Compromís, ha destacat "ens alegrem que la ciutadania de Paterna puga disfrutar d'unes intal.lacions en condicions i d'un pulmó verd en ple casc urbà i esperem que el manteniment del parc siga l'adequat"

dijous, 29 d’abril del 2010

MÀXIMA EXPECTACIÓ A L'AJUNTAMENT

Després de la publicació en el diari LEVANTE, que hui tracta la notícia en portada, Amado López -conegut per alguns com el Sr. Mateu- ha alçat una gran expectació a Paterna. Molts mitjans de comunicació s'han acostat aquest matí a l'Ajuntament per entrevistar el entranyable Sr Mateu, el iaio del "bon dia".

Llig la noticía al LEVANTE EMV

LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE PATERNA CONTINUARÀ ASSISTINT COM A TAL ALS ACTES RELIGIOSOS

El PP i PSOE rebutgen la proposta de Compromís
L'Ajuntament de Paterna va debatre i va rebutjar, al Ple ordinair celebrat el passat dilluns, la proposta de Compromís perquè l'alcalde i els regidors no assistiren en representació de la corporació als actes religiosos.


Fa 31 anys, concretament a l'agost de 1979, la corporació d'esquerres que governava Paterna va aprovar una moció semblant a la què ara ha presentat Compromís, però en 1999 un pacte entre PP, PSOE i UV la va deixar sense efecte. Per esta raó, des d'esta data la corporació municipal de Paterna assistix als actes religiosos com a tal corporació, i després de rebutjar la moció de Compromís, les coses no canviaran.

Per a Loles Ripoll, membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís “havíem presentat esta moció amb l'esperança que el Partit Socialista canviara de posició, però el PSOE no ha tingut la valentia de recolzar la moció i ha votat en contra. No entenem que vagen per ací defenent la república en alguns actes i que quan cal posicionar-se sobre una de les ensenyes més importants del republicanisme, com és la laïcitat, no es manifesten clarament a favor d'ella. És una mostra més que en el PSOE no hi ha renovació sinó continuisme.”

Quant al PP, “esperàvem que, tan respectuosos que són amb la constitució, foren conseqüents i votaren a favor de mantindre la més estricta separació entre la institució i els actes religiosos, però el PP ha demostrat una vegada més la seua vinculació amb l'església catòlica. Estem segurs que ara que la nostra societat és cada vegada més multicultural esta vinculació amb l'església catòlica serà cada vegada més criticada. És qüestió de temps. Estic convençuda que en un futur no molt llunyà Paterna veurà com una altra corporació aprova la moció que ara s'ha rebutjat”, ha conclòs la regidora.

Publicat:

Retall: LEVANTE EMV
EL TORRENTI
PATERNA AL DIA

dimecres, 28 d’abril del 2010

COMPROMÍS PROPOSA UN PLA INTEGRAL DE REACTIVACIÓ COMERCIAL

Critica que l'Ajuntament no ha posat en marxa el pla que proposava


Paterna és la capital de l'Horta Nord amb 65.000 habitants, però molts no compren en els comerços de Paterna a pesar que hi ha una oferta comercial molt completa i variada. Amb la crisi i l'insuficient recolzament institucional s'ha agreujat la situació dels comerços de Paterna, molts dels quals han hagut de tancar. En els últims 18 mesos la llista ascendix a més de 70 comerços de tot tipus.

Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha afirmat que "El pla d'acció comercial anunciat per Lorenzo Agustí l'any passat no s'ha posat en marxa, i mentrestant la situació comercial a Paterna no millora".

Cal posar en marxa un pla que contrareste l'atracció que provoquen les grans superfícies en el públic, ja que els grans centres comercials invertixen molt en publicitat i autopromoció, i això condiciona la resposta dels consumidors. Este pla hauria d'incloure accions diverses: urbanístiques (ampliar l'accessibilitat dels vianants i les bicicletes, entre altres), publicitàries (amb quatre campanyes a l'any per a estimular el consum local), continuar les fires i passarel·les, subvencionar actuacions modernitzadores, reduccions fiscals i posar en marxa la targeta de compra en comerços locals que amb la qual hi hauria rebaixes en transport, teatres i instal·lacions esportives.

Estes accions coordinades ajudarien a frenar els tancaments de comerços i revitalitzarien la demanda. Com a exemple està Burjassot, que és un municipi que, a pesar d'estar pròxim a València, té uns comerços locals molt concorreguts pel suport que se'ls dóna des de l'Ajuntament. A Paterna falta més recolzament municipal. Segons Ripoll “Volem que a Paterna no tanque cap comerç més. Cada comerç que tanca suposa la pèrdua d'un o dos llocs de treball". Ripoll també ha remarcat que "L'actual corporació ha fet poc per reactivar el comerç local. L'alcalde va anunciar a bombo i platerets un pla d'acció comercial que s’ha convertit en fum, i mentrestant la sagnia de tancaments de comerços continua. Si pensa que és un sector important ha de demostrar-ho amb fets i no amb anuncis rimbombants". Per això Compromís demanem el disseny i posada en marxa sense dilació d'un pla integral de reactivació comercial amb campanyes estables, continuades, ben planificades i atractives que aconseguisquen que la gent es quede a comprar a Paterna. Hem d'aconseguir que la gent valore el que té al poble: varietat, comoditat, qualitat i preus competitius, i això només es produirà amb un suport important del nostre Ajuntament, que Compromís exigim a l'equip de govern”.

Publicat:
INFOPATERNA
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS
Retall: Levante EMV

COMPROMIS PLANTEJA MODIFICAR LA LLEI DEL SINDIC DE COMPTES I CREAR LA OFICINA ANTIFRAU

Les iniciatives, plantejades en roda de premsa d'ahir pel portaveu del grup, Enric Morera, i la diputada Mireia Mollà, pretenen dotar a la Comunitat Valenciana d'un major "grau de transparència" perquè puga situar-se en la "primera fila" de les comunitats autònomes quant al control de la seua gestió.

Compromís ha presentat una iniciativa per a modificar la llei de creació de la Sindicatura de Comptes, que permetria a esta fiscalitzar "amb més agilitat i més eficàcia els comptes dels processos electorals, les dels partits i les de les fundacions lligades a partits polítics".


Així ho ha explicat Mireia Mollà, qui hi ha assenyalat que també es pretén dotar a la Sindicatura de capacitat de sanció i atorgar-li competències perquè puga suspendre les transferències de subvencions públiques als municipis quan no remeten "dins del termini i la forma escaient" els seus comptes per a ser fiscalitzades.

Les modificacions, que afecten set punts de la llei, plantegen igualment que el síndic puga sol·licitar a qualsevol persona física o jurídica "justificacions dels seus comptes" quan han sigut destinatàries d'una subvenció, una contracta o una adjudicació per part de l'Administració.

En esta mateixa línia Compromís ha presentat una proposició de llei per a la creació d'una Oficina Antifrau en la Comunitat Valenciana, pensada com "mecanisme de prevenció i dissuasori", ha indicat Mollà, qui ha precisat que este organisme dependria de Les Corts i el nomenament dels seus responsables hauria de passar per la Cambra.

La diputada de Compromís ha afirmat que oficines com esta ja existixen en altres comunitats autònomes, com a Catalunya, on abans de la seua creació el 60 per cent dels municipis no presentaven els seus comptes, i ara, segons l'informe Transparència Internacional, té un nivell de transparència del 78,8 per cent, enfront del 52,8 de la Comunitat.

Este organisme també tindria capacitat per a "posar damunt de la taula" iniciatives per a conscienciar i explicar als funcionaris quines són les bones i les males pràctiques en l'Administració.

Per la seua banda, Morera ha defés la necessitat estes iniciatives i ha admés que des del seu grup es van quedar "parats" quan el president de la Generalitat, Francisco Camps, va dir que la Comunitat Valenciana era "el lloc més transparent d'Espanya", quan segons l'esmentat informe açò no és així.

El portaveu hi ha assenyalat que l'informe de Transparència Internacional, que es referix a ajuntaments espanyols, constata que els consistoris valencians amb la "transparència més escassa" són els que governa el PP, i així ha assegurat que el d'Alacant està en el lloc 42 de 100, el de València en el 88 i el de Torrevieja és l'últim.

Morera ha insistit en la conveniència de lluitar contra la "corrupció", ja que esta afecta l'exercici de l'activitat econòmica, a més de derivar en una nombre més gran de deficiències en educació i en gasto social.

El portaveu de Compromís també ha informat que el seu grup ha decidit reformular la pregunta a Camps en la sessió de control, davant de la possibilitat que la Taula de Les Corts rebutjara tramitar-la, i en compte de preguntar sobre com afecta l'economia valenciana "els processos judicials en què estan involucrats membres del Consell" ho faran sobre com ho fan "els processos judicials de l'anomenada trama Gürtel".

dilluns, 26 d’abril del 2010

Article d'opinió: ATUR I PERSPECTIVES DE TREBALL A PATERNA

Retall: LA GACETA
Les últimes dades d'atur registrat a Paterna donen una xifra de 7.253 ciutadanes i ciutadans en aquesta situació a març de 2010, malauradament qui entra en les fatídiques llistes de l'atur té poques perspectives de sortir d'elles, sis de cada deu aturats no trobaran un treball, a mig termini, que garantisca a les seues famílies una vida digna i un de cada tres no rep, ni tan sols, l'ajuda d'emergència de 426 euros, són molts més que meres xifres, darrere de cada un d'aquests nombre hi ha veritables drames, l'angoixa de milers de famílies i va associada a l'aparició de l'economia submergida, desequilibris en la distribució de la riquesa, zones segregades o degradades, exclusió social i pobresa

Un comença a tremolar quan l'equip de govern, presenten plans d'ocupació i es comprova després que els resultats, malgrat el autobombo i la propaganda del regidor de torn, són tan pobres que l'ajuda als autònoms, ni tan sols va servir per executar el 30% de la partida destinada a aquest efecte, que va ser de 150.000 €, per no tornar a recordar la resta de plans sense executar que es publiciten l'any 2009. No contents amb això el 2010, augmenten aquesta partida fins als 300.000 €, en suport a un sector econòmic que a contribuït a que 7 de cada 10 treballadors estiguin en atur a la Comunitat Valenciana (Enquesta de Conjuntura Laboral del tercer trimestre del 2009).

Estem davant d'un problema en què les solucions "tipus" del PP, no aconseguiran la cohesió social i el benestar dels ciutadans mentre dure la crisi econòmica. Per això la proposta de la Plataforma de Aturats pretenga ser i és, una alternativa per a la de creació d'ocupació, que s'emmarca en l'àmbit de l'economia social, perquè la manca d'expectatives per trobar treball a mitjà termini s'està traduint en una pèrdua d'oportunitats de desenvolupament social comú en el nostre municipi.

Per això no s'entén bé la política de l'equip de govern del PP, generant un conflicte social amb tancament inclòs, modificant l'acord plantejat per la Plataforma de Aturats de Paterna, que no hauria de ser un problema econòmic, ja que el suposat superàvit de dos anys, es podria destinar a aquesta proposta generadora d'ocupació, que té un cost molt baix i a més és una iniciativa molt lloable que part d'aquest col.lectiu de treballadors en atur, que volen ser útils a la societat.

Javier Armesto
Membre d' Iniciativa del Poble Valencià
Col.lectiu de Paterna


Publicat:
PATERNA.BIZ

divendres, 23 d’abril del 2010

ELS VEÏNS DE LA CANYADA ES QUEIXEN DE L'ESTAT DE BRUTÍCIA DE LES SEUES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES


El grup municipal Compromís per Paterna, sentint les queixes dels veïns de La Canyada, denúncia falta de manteniment suficient de les instal·lacions esportives municipals concretament en els vestuaris de la piscina publica del barri.

Des de Compromís per Paterna, creiem que, ja que els veïns paguen els seus impostos, tenen dret a què l'Ajuntament els oferisca els seus servicis en perfectes condicions d'higiene i salubritat.

Compromís per Paterna sol·licitarà al regidor d'esports del consistori que prenga les mesures necessàries per a solucionar estos problemes i que destine a les instal·lacions esportives municipals els recursos materials i personals “suficients” perquè els ciutadans puguen fer un ús “digne” d'elles.

La regidora portaveu de la coalició Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha declarat “és un clar exemple que el manteniment d'instal·lacions esportives de Paterna deixa molt a desitjar, i que posa de manifest, com ja va denunciar la coalició en el seu moment que és un exemple que el manteniment i la conservació de les instal·lacions esportives públiques no són una prioritat per al PP”

Publicat:

PATERNA AHORA

dijous, 22 d’abril del 2010

MANIFESTACIÓ "Ja n'hi ha prou"

T’esperem el dissabte 24 d’abril a València! A les 18.00 hores a la Plaça Sant Agustí!!

ELS CONVOCANTS APOSTEN PER CONSTRUIR MAJORIES SOCIALS QUE FACEN POSSIBLE UN CANVI DE RUMB POLÍTIC

Organitzacions ben diverses i representatives s'han posat d’acord per convocar una manifestació unitària per expressar el rebuig de la ciutadania davant l’actual situació al País Valencià i per exigir un canvi de rumb polític. La situació de la llengua i la cultura, la utilització política de l’aigua i el territori, la corrupció, un model econòmic que ha agreujat la crisi que patim i la persecució a les associacions que programem cultura en la ciutat de València són fets que, sumats, necessiten d’una resposta clara i contundent. Per higiene democràtica, pels nostres drets socials, pel futur del país, Ja n’hi ha prou!

MÉS INFORMACIÓ ACÍ

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP HA APROVAT UN PLA D'ACCESSOS A HERON CITY QUE PERMETRÀ L’AUGMENT DEL SOROLL

Agustí ha promés als veïns el que després no pensa complir

El pasat mes de febrer, l'Ajuntament de Paterna va aprovar, amb els vots en solitari del PP, el Pla d'Accessos a Heron City, per on transitarà la major part del trànsit que accedirà a Ikea. El Govern municipal ha vingut prometent als veïns afectats per este pla que no augmentaria el soroll ambiental, ja que es posarien en marxa una sèrie de mesures per a pal·liar-lo. Però resulta que a l’aprovar el text refós ha incorporat la fitxa tècnica on s’afirma que “en cas que se superen els objectius de qualitat acústica per a les zones residencials, la Conselleria d’Infraestructures i Transport, com a autoritat competent, previ l’informe de la Conselleria de Medi Ambient, podrà exceptuar l’aplicació dels nivells màxims…, de manera que es podran establir altres nivells màxims específics” i acaba: “A la posada en ús de les noves actuacions es comprovarà el nivell acústic transmés a l’entorn”.

És a dir, que front a l’evident major afluència de trànsit que suposarà un augment del soroll ambiental, el Pla d’Accesos preveu establir altres nivells màxims, i això vol dir que davant de l’augment del soroll el que faran, senzillament, és pujar el límit per a eixa zona. En una paraula: com no es pot complir la norma, es canvia la norma, ní més ni menys.

A causa de les reiterades protestes veïnals, l'Ajuntament està instal·lant actualment unes pantalles antisoroll, però tot i així no serà suficient per a reduir els decibels al màxim anterior. Els veïns, preveient l'augment del soroll pel trànsit cap a Ikea havien demanat a l'Ajuntament una modificació del pla parcial d'Ikea per tal que la ubicació de la multinacional es desplaçara uns 100 metres, però sembla que Ikea no va acceptar este canvi, cosa que també afectarà a l'augment del soroll ambiental.

Segons Loles Ripoll, membre d'Iniciativa i portaveu de Compromís: "és evident que amb la instal·lació de dos grans superfícies noves en Heron City i la possible ubicació d'Ikea, per molt que l'Ajuntament instal·le pantalles protectores, el soroll ambiental augmentarà. Compromís critiquem que l'alcalde diga als veïns una cosa diferent de la que posa en el pla d'accessos, i és que sí que es preveu este augment, i en comptes d'escometre plans més ambiciosos de reducció del soroll, aprova augmentar el soroll màxim permés. Així qui eixirà perdent serà la salut i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona".

D'altra banda, Ripoll també ha destacat que "Sembla que la pràctica de dir als afectats coses diferents del que hi ha en els papers s'està convertint en un hàbit en Lorenzo Agustí: va passar amb el conveni d'Ikea, també ha passat amb el conveni amb els parats, on ha acordat prèviament una cosa i ha volgut aprovar una altra. I ara està passant amb els veïns de les zones pròximes a Heron City".

Publicat:
PATERNA AHORA
PATERNA AL DIA
PATERNA.BIZ

dimarts, 20 d’abril del 2010

COMPROMÍS DEMANA MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL FUNCIONAMENT DE L’ECOPARC I LA RECOLLIDA DE MOBLES

Al costat de molts contenidors podem veure a Paterna mobles vells, matalafs, electrodomèstics trencats, i en diverses parts del terme municipal continuen els abocaments (zona d’horta, Carrefour, etc.). Paterna compta, des de fa anys, amb un servici gratuït de recollida d’efectes, un ecoparc i diversos miniecoparcs on els veïns i veïnes poden depositar estos residus, però alguns no ho fan per diversos motius: desconeixement de l’existència de l’ecoparc i el seu funcionament, falta d’informació sobre el servici de recollida d’efectes i també desídia i falta de civisme d’algunes persones.


Compromís ha exigit reiteradament a l’equip de govern que informe la ciutadania d’uns servicis que existixen des de fa temps i que paguem entre tots. Concretament farien falta cartells informatius en els mateixos contenidors o prop d’estos, amb informació general del servei i el telèfon, perquè ningú puga adduir que no coneix la seua existència. Però l’equip de govern pareix prou insensible a esta queixa veïnal, que fa uns dies es va tornar a plantejar en la Junta de Barri de Centre. Per a Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís "tenim servicis que ens permetrien que Paterna estiguera més neta, però el govern municipal no dóna prou informació dels recursos que l’Ajuntament posa a disposició de la gent perquè deposite els seus trastos i efectes vells, això és una gran contradicció: tenim els mitjans i l’equip de govern no informa la gent que els tenim".


Però, a més, com assenyala Ripoll "algunes persones no volen anar a l’ecoparc encara que saben que existix: simplement deixen tirats els seus trastos al costat del contenidor. La ciutadania de Paterna no té per què tolerar estes actituds incíviques. Per això hem demanat repetidament a l’equip de govern que redacte una ordenança de residus perquè estes persones siguen sancionades, però fins a la data no hem rebut cap resposta".

Publicat:

PATERNA AHORA
PATERNA.BIZ

diumenge, 18 d’abril del 2010

COMPROMÍS DEMANA A LA DELEGACIÓ DEL GOVERN QUE REBAIXE LA VELOCITAT EN EL BY PASS




La ronda de València és l’única d’Espanya que permet circular a 120 per hora



Compromís per Paterna ha exigit en un escrit a la Delegació del Govern que rebaixe la velocitat màxima permesa en la ronda de circumval·lació de València. I també ho plantejarà en la pròxima reunió del Comité de Mobilitat del municipi. Es dóna la circumstància que València és l’única ciutat espanyola que permet una velocitat tan alta en una ronda de circumval·lació i, segons els informes consultats, en una via tan transitada, les velocitats tan altes no només augmenten el perill d’accidents sinó que, paradoxalment, ralentitzen la circulació total de la via al circular vehicles amb velocitats molt diferents: alguns molt alta i altres molt baixa. Per a aumentar la fluïdesa de les vies de circulació és molt millor portar una velocitat constant, que en el cas del by pass podria oscil·lar entre els 90 i els 100 quilòmetres de velocitat màxima permesa.

Per això, altres ciutats espanyoles com Madrid i Barcelona han posat el límit de velocitat en els 90 Kmh, i Barcelona està estudiant reduir-la encara més, fins als 60 kmh. La raó: la fluïdesa del trànsit augmenta la capacitat de la via, és a dir, el límit de velocitat i la velocitat constant permeten que circulen més vehicles sense embusos ni retencions. Eixa és una raó molt important que també justifica esta reducció de velocitat.

Però per a Compromís, a més dels motius exposats, l’altra raó per la qual hem fet esta proposta és, segons Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís "per la reducció del soroll dels vehicles que suposa la rebaixa de la velocitat, ja que està comprovat que una disminució de 20 quilòmetres per hora suposa una rebaixa dels decibels de soroll molt significativa. Per això, i ja que el by pass transcorre per zones molt pròximes a nuclis habitats, especialment a Paterna, és fonamental esta reducció de velocitat per a millorar la salut de la ciutadania rebaixant el soroll del trànsit", ha conclòs.



[Retall de premsa: Levante-EMV]

dissabte, 17 d’abril del 2010

COMPROMÍS EXIGIX COHERÈNCIA EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ A LORENZO AGUSTÍ

Per això demana que sense més dilació signe el conveni amb la Plataforma d’Aturats

Ahir es va signar el Pacte Local per l'Ocupació de Paterna, que arreplega la firma de l'Ajuntament de Paterna, sindicats i patronal

L'aprovació de facultar a l’alcalde per a la firma d'este pacte va ser aprovada per unanimitat en el ple d'octubre del 2009. Açò va suposar un avanç, encara que Compromís considerem que és xocant i contradictori l'acte d'ahir amb la Plataforma d'Aturats tancada en el saló de plens des de fa setmanes perquè el govern no ha respectat els termes del conveni.

A este respecte Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís per Paterna, ha manifestat: “Els pactes locals per l’ocupació han de demostrar-se dia a dia per això exigim a Agustí que treballe seriosament per l'ocupació a Paterna i que ho demostre en estos moments firmant el conveni amb la Plataforma d'Aturats

Informació publicada a:

PATERNA AL DIA
HORTANOTICIAS
EL PERIODIC
PATERNA.BIZ

divendres, 16 d’abril del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA RECOLZA AL JUTGE GARZON ENFRONT DE LES POSICIONS INTOXICADORES DE LA DRETA

A Paterna hi ha una sensibilitat especial amb les víctimes del franquisme ja que en el nostre municipi van ser afusellades milers de persones, quedant moltes inclús per identificar.


Després de massa anys s'ha instruït la causa contra els crims de lesa humanitat comesos pel franquisme, tot això a fi de trobar les persones desaparegudes, recuperar els seus restes mortals, verificar els seus fets perquè davant de tals crims es restaurara la dignitat de les persones víctimes, dels seus familiars i de la societat en general.

En estos moments el Tribunal Suprem, fora de tota lògica i intentant coartar el treball judicial, ha admés a tràmit querelles interposades per grups ultradretans i de tall feixista, al·legant una presumpta prevaricació en els treballs duts a terme en el marc de la investigació sobre els crims del franquisme

Loles Ripoll, regidora - portaveu de Compromís, ha destacat que: “les querelles interposades davant del Tribunal Suprems perseguixen una doble finalitat: desacreditar la labor de la investigació contra els crims del franquisme i al mateix temps els greus delictes de corrupció destapats pel procediment del cas Gürtel.”

Per això este matí el grup municipal Compromís per Paterna ha presentat una moció sol·licitant a l'Ajuntament que manifeste públicament la solidaritat amb el jutge Garzón i el reconeixement de la seua trajectòria en defensa dels Drets Humans. També, exigim al Tribunal Suprem que acabe de manera immediata la persecució injusta contra el jutge i que resolga tramitar i impulsar les qüestions pendents sobre la causa dels crims contra la Humanitat del franquisme.

Notícia publicada:
PATERNA AHORA

dijous, 15 d’abril del 2010

CONCENTRACIÓ PER LA TRANSPARÈNCIA EN RTVV.





DISSABTE 17 ABRIL

a les 18.00 hores

a la PLAÇA DE LA MARE DE DÉU DE VALÈNCIA.

COMPROMÍS CELEBRA LA PAVIMENTACIÓ DE LA PART POSTERIOR DE L'ESTACIÓ DE PATERNA

El nou aparcament per a 20 vehicles substituïx l'esplanada anterior, que sempre estava bruta.


La denúncies reiterades de les regidores del grup Compromís en l'Ajuntament de Paterna i les diverses notes de premsa en què es denunciava l'estat de deixadesa i brutícia de la part de darrere de l'estació del metro de Paterna han donat com resultat que l'Ajuntament haja pavimentat esta zona que, com mostren les fotografies, estava plena de brutícia i s'entollava quan plovia. Ara, no obstant això, és un aparcament per a 20 cotxes, que esperem que servisca com a aparcament dissuasori per a persones que vinguen a agafar el metro.

Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha destacat que “el nostre deure com a grup en l'oposició és a dir el que està mal perquè millore o s'arregle, com hem fet en este cas. Per açò manifestem la nostra satisfacció ara que s'ha executat este aparcament. Esta inversió ha sigut molt baixa en comparació amb els resultats obtinguts. Per això estem doblement contents”. D'altra banda, Compromís ha destacat que, després d'estudiar el projecte de soterrament de la línia 1, en el qual es traslladarà l'estació de Paterna uns 200 metres, “no sabem què passarà amb este aparcament, si es mantindrà o se suprimirà. Com ja hem comentat altres vegades,


Compromís considerem innecessàries estes obres perquè no dividixen el nucli urbà, i en moments de crisi com l'actual, en el que també les finances públiques tenen menys recursos, cal seleccionar aquells projectes que donen més beneficis a tota la societat, i precisament soterrar un metro que no part cap nucli urbà pensem que no és gens prioritari. El centre d'especialitats, escoles infantils, el soterrament del metro en la Canyada sí que pensem que són projectes que contribuiran a millorar el dia a dia de moltes més persones
”, ha afegit Ripoll.

Notícia publicada:
PATERNA.BIZ

dimecres, 14 d’abril del 2010

14 DE ABRIL



EN RECORD DE TOTES I TOTS ELS DEFENSORS DE LA REPUBLICA

TERRENYS SIRO: COMPROMÍS EXIGIX QUE S'ACLARISCA LA TITULARITAT DELS TERRENYS

Des de Compromís per Paterna hem sol·licitat l'expedient de la permuta efectuada amb el Grup Siro i hem parlat en diferents ocasions amb funcionaris d'este ajuntament perquè se'ns aclariren els dubtes. Però encara falten respostes a preguntes tan importants com si el tram del carrer Crist de la Fe, situat dins del sector Rio, amb una superfície aproximada de 6000m2 és municipal o de la promotora. Igual que en l'Avinguda del Testar, amb aproximadament 2.600 metres més, ja que darrere d'examinar actes de plens municipals i diversos informes de tècnics municipals i de secretària hi ha dubtes raonables sobre la titularitat d'estos terrenys.

És més, darrere de la denúncia interposada a la fiscalia per un veí, el lletrat sí que aprecia possibles irregularitats que s'han de resoldre en l'àmbit del contenciós.

L'assumpte és de tal magnitud que Compromís per Paterna exigirà una investigació que aclarisca la titularitat dels terrenys del pla Siro i estudie si hi han hagut irregularitats en el procés, i que demane informes també sobre la protecció de la vila romana.

dimarts, 13 d’abril del 2010

divendres, 9 d’abril del 2010

CONCENTRACIÓ DE SUPORT A LA PLATAFORMA D'ATURATS

EXIT A LA CONCENTRACIÓ D'AHIR

LA COLLA GATZARA, LA GENT DEL PARC ALCOSA, CA BASSOT, CA REVOLTA...ETC DONAREN EL SEU SUPORT ALS ATURATS DE PATERNA

ACOMIADAMENTS EN AIGÜES DE PATERNA

Compromís alerta que este podria ser el principi del desmantellament de l'empresa

El grup municipal Compromís per Paterna ha fet pública este matí la seua preocupació davant del que pot ser un Expedient de Regulació d'Ocupació Encobert, que ja estiga afectant Aigües de Paterna, entitat en què l'Ajuntament de Paterna té un 51% de capital.

Compromís va ser informat que dos treballadors han sigut acomiadats des que es va anomenar el nou gerent. Este nomenament ha tingut lloc després de més de sis mesos sense gerent, fet que impedia legalment l'acomiadament de treballadora/és. El nou càrrec ha sigut proposat pel grup AGBAR, a què pertany l'empresa Aquagest-Levante, integrada a Aigües de Paterna.

El grup AGBAR va anunciar fa poc de temps que iniciava “un procés negociador” pel que preveu eliminar entre un 10 i un 20% de la plantilla nacional per mitjà d'acomiadaments disciplinaris i jubilacions anticipades. El sindicat CCOO no ha tardat a alertar que es tracta d'un ERE encobert, i des de Compromís per Paterna manifestem el nostre temor perquè els acomiadaments de Paterna siguen conseqüència d'este procés.

Segons ha afirmat la regidora portaveu de Compromís i membre d'Iniciativa, Loles Ripoll, açò prova la deixadesa del govern del PP que no ha fet res per a recolzar a l'empresa Aigües de Paterna, o el que és més greu “la intenció d'este govern d'ofegar l'empresa, tal com Compromís hem anunciat des del principi de la legislatura”.

De moment, segons s'ha informat el grup municipal, són dos els empleatsacomiadats, un llanterner i persona d'atenció al públic que es trobava de baixa.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP INCOMPLIX LA SEUA PROMESA DE PAVIMENTAR CARRERS I VORERES A LA CANYADA

El barri de la Canyada patix d’una important falta d’urbanització bàsica en molts dels seus carrers, la qual cosa impedix la mobilitat, tant dels veïns, com de la distribució de mercaderies i accés de les urgències.


Els tècnics municipals ja van estimar en 2007 que la part per urbanitzar en la Canyada podria ascendir a 140.000 m2, a la qual s’assignava un cost estimat en uns 12 milions que s’haurien de repercutir als propietaris de les vivendes.
Eixa és la raó de la tradicional inacció urbanitzadora, el conflicte que estos plans generen al repercutir la major part dels seus costos als propietaris, molts dels quals van comprar la seua vivenda o parcel·la a l’espera que fóra l’Ajuntament qui ho executara a càrrec seu. Encara són majoria els que consideren que és l’Ajuntament qui ha de fer-ho i pagar-ho.

La posterior exigència de cada nova llicència complisca escrupolosament les seues obligacions urbanístiques ha anat deixant carrers inacabats, zones inaccessibles i moltes queixes que es manifesten directament a l’Ajuntament, en les assemblees o en les reunions de la Junta del Barri.

Des que governa el PP han promés la iniciativa municipal per a anar solucionant estes deficiències i a este efecte s’han compromés en l’execució del PAI 213,214, etc., amb una tramitació totalment acabada fa set anys però que, a pesar de la bona disposició verbal mostrada, des de Compromís denunciem que no han realitzat cap actuació.


Tampoc s’han posat en marxa els promesos programes d’urbanització de carrers, per gestió directa dels propietaris, però amb direcció facultativa municipal, tal com els regidors de barri en la Canyada han promés des del principi de la legislatura.
No obstant això, des de Compromís comprovem que, després de tres anys de gestió municipal del PP no s’ha avançat absolutament res en eixa direcció, es tracta d’una altra de les promeses incomplides que evidencien la política de màrqueting oportunista però buida d’Agustí.

Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, “la qüestió és més greu, si és possible, pel fet que es tracta d’obres a pagar pels propietaris afectats i en les que l’ajuntament només posa la direcció facultativa i l’aprovació dels expedients. Tot això demostra que el PP no complix ni amb les promeses realitzades ni amb una de les obligacions bàsiques de tot ajuntament, la pavimentació dels seus carrers”, ha destacat.

Publicat:
PATERNA AHORA
INFOPATERNA

dijous, 8 d’abril del 2010

TORNEN LES SOSPITES DEL CAS GÜRTEL A PATERNA

REGALS DE NADALS 2007:

Tal i com informa el diari Levante, entre el llistat de personalitats que van obtindre regals del la empresa Orange Market es troba Lorenzo Agusti. Es més, del llistat publicat els noms que estan en negreta corresponen a persones que han rebut regals entregats per part del "Bigotes" segón les seus notes manuscrites . Clica la imatge per a vore el llistat mes gran:



COMPTABILITAT ORANGE MARKET:

El sumari apunta "l'estreta relació" que manté Álvaro Pérez, El Bigotes, gerent d'Orange Market, amb persones del PP de la Comunitat Valenciana com Ricardo Costa, aleshores secretari general; David Serra, vicesecretari d'Organització; Yolanda García, tresorera del PP; Vicente Rambla, vicepresident de la Generalitat; i Víctor Campos, exvicepresident de la Generalitat.

D'altra banda, a la comptabilitat d'Orange Market respecte als actes a Valencia apareix un full de pagament a "alcaldes", entre els que s'anomena al de Paterna, LORENZO AGUSTÍ.

Llig la notícia a: EL PAIS

COMPROMIS JA VA ALERTAR DE LA SITUACIÓ

Fa dos mesos Compromís va acusar a l’Alcalde de deixar que La Coma es deteriore sense exigir a l’IVVSA que complisca amb els veïns

El barri de la Coma és un barri d’acció preferent. Això vol dir que a causa de les característiques dels seus habitants (atur de més d’un 40%, elevat absentisme i fracàs escolar, desestructuració familiar, etc.) les administracions han de prestar-li un suport especial perquè els habitants del barri vagen normalitzant la seua situació i aconseguint una qualitat de vida acceptable, i especialment la joventut tinga futur (formació, treball, vivenda) i no es veja abocada a la marginalitat. El problema és que l’Institut Valencià de la Vivenda, propietari de les vivendes del barri en les quals estan llogades les famílies, està deixant que estes es deterioren fins a un punt que arriba a l’escàndol.

Eixa deixadesa per part de l’IVVSA és preocupant, perquè està afectant la vida de centernars de persones, que estan vivint en unes condicions precàries i necessiten que l’IVSSA assumisca la seua responsabilitat i invertisca en rehabilitació.

D'altra banda, ahir es va inaugurar l'ampliació del Centre de Salut del la Coma, acte del que no va ser informat el nostre grup municipal. Compromís per Paterna, lamenta l'actitut reiterativa de la regidora de Sanitat, Marisa Ferre, que com a norma no convida al nostre grup als actes de la seua àrea.

COMPROMÍS PER PATERNA RESSALTA LA POCA EFICÀCIA DE LA WEB MUNICIPAL

El portal ofereix un servei molt limitat a la ciutadania

El grup municipal Compromís per Paterna ha volgut fer-se ressò de les queixes que gran part d’usuaris i usuàries han manifestat sobre la poca agilitat i servei que dóna la pàgina web municipal. La evolució de les noves tecnologies és molt ràpida i “resulta evident que el portal municipal s’ha quedat obsolet i que necessita una remodelació per adaptar-se als nous temps i oferir a la ciutadania un servei adequat”. D’esta forma s’ha expressat este matí la regidora portaveu de Compromís, Loles Ripoll, qui a més ha destacat que “els serveis on line s’han convertit en una eina imprescindible que aconsegueix fer més accessible la informació i facilitar la relació de la ciutadania amb l’Administració”. Per això, un Ajuntament de la magnitud de Paterna “no pot disposar de una web tan limitada i més si cau quan una de les grans apostes del Partit Popular en campanya era la potenciació de les noves tecnologies”.

Segons han apuntat des de Compromís, el govern del Partit Popular de Paterna fa una política de marketing però ni està potenciant la participació ciutadana ni tampoc ha fet més accessible i més senzilla la informació per a la ciutadania, en uns temps en que cada volta la gent està físicament més allunyada i disposa de menys temps per a fer tràmits o implicar-se en la gestió municipal.

La millora i integració dels serveis webs, la utilització àgil de la signatura digital, o la sincronització de les bases de dades geogràfiques entre municipi i la Direcció General de Cadastre, són alguns suggeriments que han fet des de la coalició de Compromís a Paterna. Quant als defectes han enumerat alguns: “manca d’actualització d’agenda i notícies, així com d’informacions de servei com adreces o telèfons, una distribució escassament intuïtiva, o diferencies substancials en la informació dels dos idiomes oficials (valencià i castellà)”. “Vaig buscar-ho en la web però no vaig trobar-lo”. Eixe és el comentari que fa gran part de la ciutadania que acaba utilitzant altres vies per rebre la informació requerida.

Altres serveis que ja estan en marxa en molts portals municipals són la possibilitat de gestionar la informació mitjançant dispositius mòbils o un mòdul per a gestionar a l’hora la informació d’entitats supramunicipals.

Per tot això, la regidora portaveu, Loles Ripoll, ha instat a l’equip de govern a posar-se al dia amb urgència en noves tecnologies, a millorar este servei que està demanant la ciutadania, i a donar a la participació, la informació i l’atenció al ciutadà el lloc que li pertoca”.

Publicada:

HORTANOTICIAS
PATERNA AHORA

dimecres, 7 d’abril del 2010

LES MAQUINES CONTRA ELS VEÏNS DEL CABANYAL

Ahir a les huit del matí les excavadores s'han concentrat en una casa del carrer de Sant Pere del Cabanyal, un dels cinc immobles que s'havia previst enderrocar en els decurs del dia. Les llars es trobaven en la zona que no té la catalogació de BIC, però que està inclosa dins del conjunt que protegeix l'ordre del Ministeri de Cultura.

A les deu del matí ja havia finalitzat els treballs en l'immoble del carrer de Sant Pere, que en eixe moment ja només era un muntó de runa. Les màquines s'han concentrat posteriorment, al migdia, al carrer de Vidal de Canelles, on membres de la Plataforma Salvem el Cabanyal i polítics han tractat d'aturar les excavadores. La policia local ha tret a la força diversos càrrecs públics, entre tots a Mònica Oltra, diputada de Compromís.

En els incidents amb les forces de seguretat, la diputada Mònica Oltra ha denunciat que ha patit agressions de la policia local. En concret, segons la diputada de Compromís, un agent l'ha tirada a terrat quan s'ha identificat. La parlamentària ha comentat que diverses persones també han caigut damunt d'ella per culpa de l'actuació de les forces de seguretat. Oltra ha anunciat que presentarà una denúncia davant de la policia.

Llig la notícia a: PAGINA 26
Més informació: PLATAFORMA SALVEM EL CABANYAL

dimarts, 6 d’abril del 2010

COMPROMÍS DEMANA QUE LA CORPORACIÓ DE PATERNA NO ASSISTISCA OFICIALMENT ALS ACTES RELIGIOSOS

La ciutat de Paterna realitza al llarg de l'any diversos actes religiosos de caràcter públic: processons com les de la Setmana Santa, ofrena de flors a la Mare de Déu en Falles, actes en commemoració de les festes del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer... Són festes catòliques amb fort arrelament entre un sector de la població que Compromís per Paterna entén i respecta.

Tradicionalment, les corporacions municipals de Paterna han participat de manera oficial en els actes religiosos, igual que passa en molts altres pobles, però per a Compromís, un grup polític aconfessional que respecta els principis constitucionals que qualifiquen l'estat espanyol com a laic, és important que totes les institucions, i més encara les que estan més pròximes a la ciutadania com són les administracions locals, mantinguen la seua independència respecte de totes les religions.


Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís: "les institucions polítiques representen tota la ciutadania, i per això s'han de mantindre equidistants de totes les confessions religioses. En la Paterna actual hi ha moltes persones no practicants, moltes atees, també catòliques i de moltes d'altres religions que practiquen persones que han vingut d'altres regions del món. Per això, ara més que mai, és necessari que els representants polítics municipals es mantinguen al marge de qualsevol manifestació religiosa, tant per mandat constitucional com també perquè els representants municipals ho són de tota la població paternera, i no s'han de decantar per cap religió".

Per tot això, Compromís per Paterna ha demanat que la corporació municipal de Paterna no participe com a tal en cap acte de caràcter religiós, encara que tradicionalment s'haja fet. La tradició no pot justificar unes actuacions que vinculen el poder municipal directament amb una de les esglésies de la nostra societat. La laicitat de l'estat implica que els representants polítics no s'impliquen en raó del carrec que representen en cap manifestació religiosa.

Evidentment, com qualsevol altra persona, els membres de la corporació municipal que des de la seua llibertat religiosa opten per participar en actes de caràcter religiós, ho hauran de fer a títol personal i sense cap signe extern ni protocol·lari de representació pública de l´Ajuntament de Paterna.

El consistori discutirà aquesta qüestió en el pròxim ple municipal a iniciativa del nostre grup municipal, que presentarà una moció al respecte.

Publicada:
LEVANTE
PATERNA AHORA

AGUSTÍ HA FET AMB ELS PARATS EL MATEIX QUE AMB IKEA

Els va dir que aprovaria un conveni i va presentar un altre text al ple

Durant estos dies de tancament de la Plataforma de Parats, les regidores de Compromís hem estat compartint algunes hores amb els tancats, i en este temps de convivència hem pogut constatar la voluntat fèrria d’aconseguir els seus propòsits de cara al conveni que creien que tenien aparaulat amb Agustí i que va ser devaluat a última hora.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís, "La plataforma de parats està indignada, i amb raó. L’alcalde va presentar un text de conveni al ple de l’ajuntament de Paterna diferent del que havien treballat i consensuat des del mes de setembre. Una cosa semblant va passar amb Ikea fa dos mesos: l’alcalde va presentar en el ple un conveni diferent del que havia pactat amb Ikea. Per això els representants de la multinacional es van indignar". Quan la regidora Cristina Domingo li ho va recordar en el ple, Agustí va dir que "nosaltres presentem al ple el conveni més beneficiós". El problema és que un conveni l'han de firmar les dos parts, i si hi ha un preacord sobre un text, no és ètic que una de les parts el canvie unilateralment. Com així va ocórrer.

Ara ha tornat a passar el mateix amb la Plataforma de Parats. A penes una hora i mitja abans del ple els parats es van assabentar que el text que s’anava a presentar al ple no era l’acordat. Concretament havien desaparegut del conveni els epígrafs que feien referència a la formació en cooperativisme, a la gestió i a la comercialització dels cultius d’agricultura ecològica que produiria la futura cooperativa. A més, els diners que aportava l’Ajuntament s’havia reduït a la mitat.

Per a Compromís per Paterna esta actitud d'"anar de llest" està posant en evidència Lorenzo Agustí i el seu equip. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís "si dos parts arriben a un acord, l'han de complir. En el cas del conveni amb els parats, tenim una oportunitat immillorable per a donar treball a parats del poble, i a més realitzar un projecte molt interessant que dinamitzaria l’horta del parc natural amb cultius de qualitat, com són els d’agricultura ecològica. D’altra banda, Es podria posar en marxa la denominació d’origen d’agricultura ecològica de Paterna".

Per tots estos beneficis, Ripoll ha demanat a Agustí que "recapacite i reprenga els contactes amb la Plataforma de Parats perquè el projecte es puga dur a terme", cosa que compta amb el suport de Compromís, que està disposat a aprovar també les modificacions de crèdit que siguen necessàries per a l’adequat finançament si fóra necessari i detraure'l d’altres gastos sumptuaris i innecessaris, tal com hem denunciat amb el sopar del Dia de la Dona.

Publicada:
PATERNA AHORA

dijous, 1 d’abril del 2010

TRES ANYS DE COMPROMÍS

[ARTICLE PUBLICAT A LA GACETA]

Compromis colze a colze amb la ciutdadania

Prompte arribarem als tres anys de legislatura, i és temps d’anàlisi i reflexió.
Per al grup de persones i partits polítics que fem possible esta realitat anomenada Compromís per Paterna, ha sigut un temps intens d’oposició constructiva que hem aprofitat treballant per a millorar la vida dels paterners i paterneres. Tres anys plens de propostes.

Hem denunciat els preus d’or dels servicis que oferiran les empreses mixtes, aprovades en solitari pel PP. Hem informat de la paralització de les inversions municipals i hem traslladat a la població les nostres propostes contra la crisi. Hem exigit 15 minuts de freqüència en la línia 1 del metro, ens hem oposat a les tales a la Vallesa, i també als "bous al carrer", perquè en la societat que volem ningú ha de disfrutar amb el maltractament animal. Hem denunciat que la sanitat a Paterna està "sota mínims": l’ambulatori del Clot de Joan saturat, el centre d’especialitats de Burjassot amb llargues llistes d’espera. I també hem exigit que les contractacions de l’empresa municipal no es facen a dit.

Anem a continuar este camí... reclamant una programació cultural i lúdica en valencià i a tots els barris, apostant pel compliment de la Llei de dependència, de la Renda garantida de ciutadania, recolzant els professionals del Patronat Francisco Esteve, que no cobren fa dos mesos, o la Plataforma de Parats, que estan tancats al saló de plens per sentir-se enganyats per l’alcalde Lorenzo Agustí...

Des del nostre compromís, seguirem treballant per la felicitat del dia a dia, per les xicotetes coses que ens garantixen una vida millor, lluny dels gastos ostentosos que només poden disfrutar uns pocs i durant poc de temps. Perquè volem que Paterna siga una ciutat verda i neta de veritat, i no un eslògan publicitari. Una ciutat justa i solidària, més habitable, una ciutat educadora, amb participació real i democràtica, multicultural i que sàpia mantindre les seues arrels.

RES SERIA POSSIBLE SENSE VOSALTRES
PERQUÈ SOU EL FUTUR... I PERQUÈ NO HI HA DEMÀ SENSE TOTS NOSALTRES...

LA TARARA DEL SR. AGUSTÍ


LA PLATAFORMA D'ATURATS DEDICA UNA CANÇO "PASCUERA" AL SR. AGUSTÍ...

CLICA ACÍ PER A LLEGIR LA CANÇÓ